Gonge Build-N-Balance anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3-99 år | Producent: GONGE | Serie: Build-N-Balance | Materiale: Plast | Farver: Diverse | Type: Motoriklegetøj / Balancebane

"Stor, lille, høj, lav, avanceret eller simpel, banerne kan laves fuldstændig som man vil. Der er så mange muligheder for, at lave en bane der passer perfekt til det individuelle behov, alt efter om banen er til et lille barn, et større barn, voksne, ældre, genoptræning, særlige behov eller noget helt andet. Vi har en del af Gonges produkter og de er blevet brugt flittigt igennem årene, til trods for det er intet gået i stykker eller blevet slidt at se på..."

Anmeldelse af Gonge's Build-N-Balance motoriklegetøj

Herhjemme er vi vilde med Gonges Build-N-Balance serie. Det er især Villads på 4 år, Valdemar på 1,5 år og jeg selv, der sætter stor pris på, at lave de forskellige balancebaner og lege jorden er giftig. 

Vi nyder, at banerne kan bygges op lige præcist som vi ønsker den pågældende dag og sværhedsgraden kan nemt ændres, i takt med at drengene bliver bedre og bedre til, at balancere på plankerne. 

Stor, lille, høj, lav, avanceret eller simpel, banerne kan laves fuldstændig som man vil. Der er så mange muligheder for, at lave en bane der passer perfekt til det individuelle behov, alt efter om banen er til et lille barn, et større barn, voksne, ældre, genoptræning, særlige behov eller noget helt andet. 

Delene har en max belastning på 100 kg. 

Byg-selv delene henvender sig til personer fra ca 3 år-99 år, men yngre børn kan sagtens være en del af legen, når bare de er under opsyn.

Udover at motivere børn og voksne til at bruge kroppen, så vil Build-N-Balance eksempelvis også styrke vestibulærsansen og muskel-ledsansen.

Alle Build-N-Balance dele passer sammen

Alle elementerne i Build-N-Balance serien passer sammen og er lette at ændre eller udskifte, hvis man ønsker dette. 

De mange dele er egnet til både indendørs og udendørs brug og kan sagtens holde til institutionsbrug, hvor det helt sikkert vil blive brugt hele tiden. 

 

Balancebanerne fra det danske mærke Gonge er en virkelig sjov udfordring, som på samme tid er spændende.

Balanceplankerne har forskellige funktioner/overflader, hvilket er med til at gøre balancebanen ekstra unik og underholdende.

 

Taktil balancesæt:

Dette sæt kan købes i to størrelser, et stort eller et lille sæt, alt efter hvad man ønsker.

Gonge Build-N-Balance - Taktil Balancesæt 1 - Fra 3 år. - Billede 1

Jeg har selv købt det store taktile sæt for en del år siden.

Jeg valgte dette sæt, fordi min ældste teenage-søn har en autisme diagnose og på daværende tidspunkt havde brug for balancetræning og stimulering af den taktile sans, så hvorfor ikke kombinere disse ting i én sjov aktivitet.

Nu, efter flere års brug, ser sættet stadig ud som nyt og mine to yngste drenge har nu glædeligt overtaget sættet, som de nyder at lege med.

 

Wobbling planke: (lilla vippeplanke)

Den lilla vippeplanke er sjov og udfordrende at bruge for mine drenge. Den lilla vippeplanke vipper på en anden måde end den grønne Rocking planke, da den er lidt mere udfordrende.

Denne planke er ligeså populær hos os, som den grønne Rocking planke og den er derfor også altid en del af vores jorden er giftig bane, så drengenes balance virkelig kan blive styrket og legen blive sjovere. Villads leger ofte at det er en form for en hængebro han går over, når han balancere på denne planke.

 

Slack Line: (linedanser planke)

Linedanser planken, som vi kalder den hjemme hos os, er en rigtig sjov og lærerig tilføjelse til vores balancebaner. 

Villads på 4 år har været i cirkus et par gange, hvor han har set folk gå på line og været fascineret af det. 

Da jeg viste ham denne planke blev han straks interesseret i, at prøve og han fandt hurtigt teknikken. 

Denne linedanser planke er ikke kun populær hos Villads, men også hos hans venner, som nyder at være en del af den lærerige og udfordrende leg.

 

Log plank: (buet planke)

Log planken er den mindst populære balanceplanke herhjemme. 

Planken er grøn og buet, hvilket gør den svære at balancere på og hvis brugeren har sko på, kan man nemt glide.

På trods af, at denne planke ikke er et hit hos os, så inddrages den alligevel engang imellem, blot for at give ekstra udfordringer til banerne. 

 

Rocking plank: (vippe planke) 

Denne grønne vippeplanke er uden tvivl favoritten hos min mellemste søn, Villads på 4 år. Han har siden han prøvede denne planke første gang haft den som sin yndlings. Vi har derfor købt flere Rocking planker, så vores balancebaner kan indeholde flere med denne udfordring. 

Planken vipper stille og roligt, alt efter hvor brugeren har sin vægt placeret henne. En planke som er god til, at lære børn om årsag/virkning, koncentration og tyngdekraft. 

 

Basis balanceplanker: 
De blå basis balanceplanker er helt plane og derfor de letteste, at holde balancen på. 

Hjemme hos os er drengene altid blevet præsenteret for de blå planker først. Når drengene har fundet balancen og er blevet stabile til at gå på basis plankerne, har jeg tilføjet andre og svære planker til banerne. 

 

Balance disk:
Den grønne balance disk, skal monteres ovenpå en af Gonges Balancetoppe. 

Denne disk er nem, at montere og nem at afmontere igen, hvis den skal placeres på en anden balancetop. 

Villads synes det er sjovt og på samme tid udfordrende, at stå på balance disken. Han øver sig i, at holde balancen på ét ben. En balancetop (høj eller lav) med den grønne Balance disk er et sjovt og udfordrende element til banen for både børn og voksne.

 

Balancetoppe:
I Build-N-Balance serien er der tre forskellige størrelser af balancetoppe. Den røde top er H:24 cm. Den gule top er kun H:10 cm. Og den orange bropille er også H:24 cm og har ikke nogen platform at stå på øverst. 

Balancetoppene er "bindeleddet" mellem de forskellige typer af "planker". Balanceplankerne monteres nemt og ubesværet på balancetoppene og de sidder stabilt fast derpå. 

Det er nemt, at montere og flytte plankerne fra toppene, når banerne skal ombygges. Villads på 4 år kan uden problemer bygge og ændre banerne helt uden hjælp fra en voksen. 

I vores banebyggerier bruger vi kun de røde og de gule balancetoppe. De røde er høje med tre forskellige muligheder for, at montere plankerne, alt efter hvor højt over jorden planken skal være. De gule balancetoppe er de laveste med kun én højde, hvor plankerne kan placeres.

Uden balancetoppe kan Build-N-Balance banerne ikke bygges, de er derfor et must have.... 

Build-N-Balance Nordic: (i den nordiske farveserie)
Build-N-Balance starter-sættet er nu også blevet fremstillet i den nordiske farveserie Gonge Nordic, der passer lige ind, i det moderne skandinaviske hjem.

Kan sagtens kombineres med andet legetøj fra Gonge

Build-N-Balance kan uden problemer kombineres med andre af Gonges spændende produkter. 

Herhjemme er en af de foretrukne lege/aktiviteter, at lege jorden er giftig. Dette gælder både indenfor og udenfor i vores skønne have.

Drengene er ofte selv med til, at lave banen og mens vi bygger en spændende og udfordrende balancebane øver vi farverne på de forskellige planker og andre redskaber og til sidst tæller vi, hvor mange dele vi har brugt. 

I vores lege kombinerer vi ofte Build-N-Balance delene med eksempelvis River Stones eller sansestenene Tactile Stones fra Gonge. 

 

Kvaliteten er i top

Kvaliteten på Gonge’s mange lege-redskaber er i top, hvilket gør, at vores balance- eller jorden er giftig baner uden problemer kan stå udenfor i haven i flere dage, uden at det pakkes væk. Dette gælder ikke blot om sommeren, men der imod hele året rundt. 

 

Sammensæt dit eget balancebanesæt - eller køb en pakke

Hos Legebyen.dk er der forskellige muligheder for, at købe allerede sammensatte balancesæt fra Build-N-Balance, men man kan også købe de forskellige dele hver for sig og på den både konstruere banen som man ønsker det.

Der er selvfølgelig også den tredje mulighed, at købe et af de sammensatte sæt og efterfølgende tilkøbe ekstra elementer til, at udvide banen eller for, at ændre på sværhedsgraden.

 

Let at ændre på sværhedsgraden

Noget af det der gør Gonges Build-N-Balance baner populære er, at de kan ændres i sværhedsgraden i takt med, at brugeren bliver ældre eller udvikler sig motorisk.

Vores familie nyder, at vi kan bygge banerne op lige præcis som vi ønsker det og har fantasi og kreativitet til. 

 

Vores vurdering af Gonge Build-N-Balance serien

Jeg har igennem de sidste år selv købt flere forskellige sæt og dele fra det populære mærke.

Der er mange grunde til, at vi har haft stor glæde af Build-N-Balance redskaberne, bl.a. har to ud af tre af mine drenge brug for ekstra motorisk træning og her er redskaberne fra Gonge guld værd.

Vores lille familie er kæmpe fan af Gonge’s imponerende produkter. Vi er på intet tidspunkt blevet skuffet over et produkt eller oplevet noget negativt. 

Delene lever op til alle mine ellers utrolig høje forventninger og er uden tvivl pengene værd.

Vi har en del af Gonges produkter og de er blevet brugt flittigt igennem årene, til trods for det er intet gået i stykker eller blevet slidt at se på.  

Jeg er 100% enig med Gonge når de siger, at en sund balance mellem kognitive, sociale og motoriske færdigheder skaber harmoniske og glade børn.

- Carina Lund

Læs andre anmeldelser af Gonge Build-N-Balance 

Læs også anmeldelsen af Gonge Nordic Build-N-Balance sæt

Læs også anmeldelsen af Gonge Taktile Build-N-Balance sæt 

Læs også anmeldelsen af Gonge Vippen (Rocking Plank)

Læs også anmeldelsen af Gonge Wobble (Wobble Plank)

Læs også anmeldelsen af Gonge Balanceline (Slack Line)

Læs også anmeldelsen af Gonge Balancedisk (Balance Disc)

Læs også anmeldelsen af Gonge Træstamme (Log Plank)

Læs også anmeldelsen af Gonge Balanceplanke (Plank)

Læs også anmeldelsen af Gonge Motorikbanen

Anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen