Gonge Balance Planker

Alder: Anbefales fra 3 - 10 år | Mål: L:72 x B:13 x H:3 cm | Max. brugervægt < 100 kg.

"Jeg kan virkelig i fuld oprigtighed sige, at jeg klart vil anbefale balanceplanker mm. fra GONGE. Den måde, min datter bruger det på, siger det hele. Hun er begejstret, hun kan slet ikke lade elementerne ligge..."

En anmeldelse af Gonge’s Build ‘N Balance® Planks

Det her, det er smart!

Jeg er mor til Signe på 3,5 år.

T. er mor til datteren F. på 3,5 år.

Signe og F. går i børnehave sammen.

En eftermiddag bliver de to piger hentet samtidig, og ingen af dem har tid til at komme med hjem - langt fra!

Mor T. og jeg kigger på hinanden med stor forståelse og en konstatering af, at det her, det er smart! Og mor T. har allerede været ved at undersøge, hvor hun kan købe det, for at få det hjem til dem.

Signe og F. er totalt optagede af Build N 'Balance® - systemet fra danske GONGE. De løber frem og tilbage for at sætte på, justere, balancere, ændre lidt igen, bede om en hånd som støtte, grine til hinanden. De stråler. De er underholdt.

Samtidig arbejder deres små kroppe på højtryk for at klare de udfordringer, de bevidst og ubevidst laver til sig og selv og hinanden. I sin enkelthed lever systemet udmærket op til dets navn: det handler om at bygge, og det handler om at balancere.

Den blå balanceplanke

Den blå balanceplanke er efter min vurdering klart det bedste begynderbræt i serien. Det er helt fladt og regulært at gå på (i modsætning til andre bræt i serien, som har små, men geniale detaljer til at øge udfordring og sværhedsgrad).

Den mest simple konstruktion består af et bræt og to toppe – en i hver ende af brættet. Vha. toppene kan brættet ligge i en højde mellem 10 og 24 cm. fra gulvet. Toppene kan være 1) gule, som er de laveste med bare ét lavt højdeniveau til balancebrættet, 2) røde, som har tre forskellige højdeniveauer. De gule og de røde toppe har samme overfladeareal til at stå på før og efter balanceringen på brættet. 3) orange, som går mere op i en spids som en bropille, og som kun har ét højt niveau.

Toppe i rød, gul eller orange

Toppene kan naturligvis være både ens og forskellige i hver ende af balancebrættet, som kan placeres enten vandret eller skråt for at skabe variation.

Hver top har en kant/rille, og hver balanceplanke er i enden udformet således, at det lige kan lægges ned i kanten/rillen. Det er så enkelt, at børnene selv kan være med til både at bygge op og adskille.

Hvis banen ønskes udvidet, er der på de orange toppe plads til to balancebræt, mens der på de gule og røde er plads til flere, så barnet dér kan vælge mellem flere veje.

Ud over toppene kan det blå balancebræt også sammensættes med den gule, trekantede platform som vist på billederne. Den kan da placeres på enten gule eller røde toppe. Når jeg iagttager Signe i sin leg på balancebanen, fungerer platformen ofte som startpletten eller som et ”helle”, hvor hun kan ”hvile” inden ny udfordringer.

Fantasi og variation

De mange fleksible måder at kombinere de forskellige elementer gør, at Build N 'Balance® - systemet indbyder til dels at bruge sin fantasi til at sammensætte de forskellige baner, dels at variere vanskelighedsniveaet, så det passer til det enkelte barns udviklingsniveau og vovemod.

På den måde er det aktivitetslegetøj, der har enorm lang holdbarhed, og aldersgruppen er da også helt op til 10 år.

Jeg kan se på min datter Signe, at det motiverer hende, når hun mestrer en opgave. Hun føler sig stolt og vigtig og kan måske øge sin hastighed hen over brættet og på den måde give sig selv små udfordringer. Samtidig tager hun imod min invitation til at give sig i kast med det endnu ikke lærte.

Her ligger motivationen i, at hun selv kan mærke, hun med øvelse rykker sig uden dog at være helt i mål. Hun har måske brug for en hånd for at nå helt over brættet, og via hjælpen har hun oplevelsen af fællesskab.

Læs mere i anmeldelsen af Gonges Balanceline (Slack Line)

Læs mere i anmeldelsen af Gonges Vippe (Rocking Plank)

Læs mere i anmeldelsen af Gonges Træstamme (Log Plank)

Mere om Gonge

GONGE har siden 1966 udviklet produkter, der har til hensigt at inspirere og opmuntre børn til at være fysisk aktive, mens de lærer og udvikler sig på kreative måder.

Der er fokus på at udfordre fysiske grænser, udvikle kognitive færdigheder og tilskynde til social interaktion og udvikling – uden at gå på kompromis med det sjove. Og balancebanerne i Build N 'Balance® - systemet er sjov leg i Signes øjne. Hun elsker det. Hun kan slet ikke lade være med at smile undervejs.

Jeg tror ikke, at der findes egentlig leg, hvori der ikke eksisterer et element af læring – uanset om det er alene eller i samspil med andre. Med produkterne fra GONGE bliver læringen og GONGES egne fokusområder tydelige:

  • Fysisk aktivitet: Med Build N 'Balance®-systemet består legen i naturligvis at sammensætte elementerne, men også i at balancere, placere foden korrekt, kendskab til højder, fysisk koordinering og bevidsthed om kropsholdning. Den vestibulære sans bliver stimuleret gennem balanceringen. Denne sans dannes allerede tidligt i vores fosterstadie og udvikles til omkring 10-års alderen. Dvs. netop i de år, som Build N 'Balance®-systemet er tænkt til. Den vestibulære sans understimuleres ved inaktivitet, hvorimod den stimuleres, når vi løber, rutsjer, tumler, går, vender hovedet, gynger – eller balancerer på GONGES balancebræt.
  • Kognitive færdigheder: Når man leger med GONGE-produkter, bliver fysiske aktiviteter og fornemmelser vigtige, hvilket hjælper børn med at forbedre deres kognitive evner. Grundlæggende kognitive funktioner, såsom hukommelse, koncentration, problemløsning og rumlig orientering er alle vigtige for mange af de fysiske aktiviteter, der er inspireret af GONGE. Dette kan være alt fra at estimere afstanden før et spring til at udvikle nye sprogfærdigheder, når man navngiver, sorterer og beskriver en fysisk aktivitet. Og kreativitet stimuleres, når fantasi eller nysgerrighed kræves, samt når den fysiske aktivitet er drevet af udførelse. Hvor passer det bare fint til balancebrættet og Build N 'Balance®.
  • Social interaktion: GONGE hjælper børn med at udvikle sociale færdigheder ved at lege sammen i en gruppe, mens de forbedrer deres evne til at bevæge sig og skabe balance. Dette har jeg oplevet med min datter Signe både ved at iagttage hende og veninden F i børnehaven og ved selv at samarbejde og have fællesskab omkring banerne hjemme i stuen.

Tidløse, bæredygtige og holdbare

Jeg kan virkelig i fuld oprigtighed sige, at jeg klart vil anbefale balanceplanker mm. fra GONGE. Den måde, min datter bruger det på, siger det hele. Hun er begejstret, hun kan slet ikke lade elementerne ligge.

Jeg ønsker så meget, hun skal have en barndom med leg og fysisk, kognitiv og social udvikling – og naturligvis gerne gennem topkvalitet.

For GONGE handler kvalitet om mere end bare at bruge de bedste materialer. Derfor arbejder firmaet med lærere, fysioterapeuter, industrielle designere og ingeniører for at sikre, at design, funktionalitet og et koncept, de kalder legeværdi, er indbygget i alt, hvad de producerer.

Produkterne er tidløse, bæredygtige og holdbare. Overholdelse af de højeste sikkerhedsstandarder er også vigtigt for GONGE. Kontinuerligt testes produkterne i overensstemmelse med europæiske EN71, US ASTM 963 og CPSIA standarder, samt for indhold af ftalater.

- Elisabeth Kristensen

Køb plankerne (balance planks) - som løsdele til din Gonge balancebane.

Køb Balance Legesæt 1

Køb Balance Legesæt 2

Køb Balance Legesæt 3

Se flere billeder af Gonge planken

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen