Gonge Motorikbane anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3-7 år | Materiale: ABS plast og gummi | Antal: 1 sæt med 33 dele | Mærke: Gonge

"Gonge Motorikbanen har styrket koncentrationen og lattermusklerne gevaldigt herhjemme.Vi er virkelig positive overfor de mange muligheder, som børnene har for at skabe deres egen motorikbane - hvor de vil og når de vil. Kæmpe anbefaling herfra!..."

En anmeldelse af Gonge Motorikbane 

Vores datter, Malina, er 2 år gammel - og så elsker hun motoriske udfordringer. Malina har udviklet sig hurtigt motorisk. Herhjemme bruger hun selv trappen til at gå ned i kælderen, og i vores have giver hun den gas på hendes elskede løbecykel. Vi ville derfor finde en sjov og udfordrende motorikbane til hende, så hendes motorik kunne blive ved med at blive udfordret.

Vi har tidligere stiftet bekendtskab med flere forskellige produkter fra Gonge, og har altid syntes at deres produkter er i en helt fantastisk kvalitet - som motivere til den sjove og aktive leg herhjemme.

Vi havde derfor store forventninger til Motorikbanen fra Gonge, som begge vores børn slet ikke kunne vente med at få pakket ud. Lad den aktive leg begynde!

Det praktiske omkring Motorikbanen fra Gonge

Motorikbanen fra Gonge er anbefalet fra + 3 år, og er produceret i ABS plast og gummi. Motorikbanen fra Gonge indeholder i alt 33 farverige dele, som kan bruges på mange forskellige måder.

I sættet får du:

Alle de forskellige dele til motorikbanen kommer i en stor kasse, hvor alle delene er pakket individuelt godt ind. De forskellige dele er i farverne: blå, orange, lilla, rød, gul, og grøn.

De 12 kegler der følger med til motorikbanen er solide, og har to huller på hver side og en uddybning i toppen. I hullerne på keglerne kan man vælge at placere motorikstængerne - og så er det op til barnet hvor højt motorikstangen skal placeres. På toppen af keglen kan barnet placere en hulahopring i valgfri størrelse, som barnet kan prøve at gå eller hoppe igennem.

De 9 hulahopringe der følger med til motorikbanen er i tre forskellige størrelser. De forskellige ringe er virkelig sjove at stå og lave hulahop med, men de kan også bruges som en aktiv del af hele motorikbanen.

De 6 aktivitetsringe der følger med til motorikbanen kan have forskellige funktioner. Barnet kan holde dem i sine hænder, og dermed udfordrer balancen igennem motorikbanen. Aktivitetsringene kan også bruges som en del af motorikbanen, hvor barnet ikke må træde udenfor ringene.

De 6 farverige aktivitetsringe kan også bruges i sjove kastelege. Herhjemme har vi både kastet aktivitetsringe efter kegler og kastet aktivitetsringene efter hulahopringe vi havde lagt på gulvet. Hvis børnene kunne ramme den mindste hulahopring længst væk fik de flest point, hvorimod den største hulahopring gav mindst point. Det blev hurtigt til en rigtig sjov leg og konkurrence hvor alle ville vinde.

De 6 motorikstænger er virkelig robuste, og kan holde til lidt af hvert. Vi har lavet en masse sjove motorikbaner hvor vi har sat motorikstængerne igennem hullerne på keglerne, og dette har fungeret super godt. Hvis vores datter kommer til at ramme motorikstangen under legen falder den af keglen med det samme, hvilket er en super sikkerhed og godt gennemtænkt af Gonge.

Sådan samler man Motorikbanen fra Gonge

Der er ikke en rigtig eller forkert måde at samle Motorikbanen på fra Gonge. Det er altså barnets egen kreativitet og fantasi der skal hjælpe barnet med at skabe en sjov og udfordrende motorikbane. Malina gik hurtigt i gang med at bygge motorikbanen, men måtte se sig en smule udfordret i at sætte ringene fast ovenpå de farverige kegler. Malinas storebror kunne heldigvis træde til med hjælp, og han viste hurtigt lige så stor interesse for sættet som Malina gjorde.

Malina koncentrerede sig meget da hun lagde de forskellige ringe ud på gulvet, og så fik hun lang tid til at gå med at placere stængerne i hullerne på keglerne. Denne måde at samle sin egen motorikbane på styrker både barnets fantasi, finmotorik, og hånd-øje koordination.

Malina og hendes storebror fik bygget motorikbanen i fællesskab, og de var begge to meget enige omkring de forskellige forhindringer og motorikbanenes udformning. De mange forskellige elementer der hører med til motorikbanen kan skiftes ud når børnene har lyst, de kan også flyttes rundt på - så motorikbanen gradvist kan gøres mere og mere udfordrende.

Vi var virkelig overraskede over hvor godt de forskellige elementer i sættet komplimentere hinanden, og hvor høj sikkerheden er i de forskellige produkter. Hvis man vælger at sætte stængerne på keglerne, falder stængerne af med det samme barnet rammer dem. Det betyder at “forhindringen” for barnet forsvinder med det samme, og barnet ikke får spændt ben og trækker to kegler og en stang med sig i faldet. Vi kan rigtig godt lide at stængerne “giver slip” med det samme, og det var også noget af det første vi lagde mærke til.

Vores oplevelse med Motorikbanen fra Gonge

Vi havde lige fået pakket alle de forskellige dele ud på gulvet, før børnene begyndte at skabe forskellige forhindringer rundt på deres første motoriske bane. Malina og Mateo havde begge gode ideer, som de var gode til at få “smeltet sammen” til en god og stor motorikbane.

Malina lagde de forskellige størrelser af hulahopringe rundt på gulvet, hvorimod Mateo placerede dem ovenpå keglerne - så man kunne hoppe igennem dem. Malina havde svært ved at hoppe igennem dem, men hun kunne med stor koncentration få benene højt op, og på den måde gå igennem forhindringen. Mateo havde hverken problemer eller en smule frygt for at skulle tage tilløb, og hoppe igennem hulahopringen.

Mateo og Malina fik hele tiden nye ideer til deres motoriske bane, og fordi de forskellige dele er så børnevenlige kræver det ingen hjælp fra os som forældre. Hele motorikken blev konstant udfordret i legen, og var nogle af forhindringerne for nemme eller svære, blev der blot skruet en smule op eller ned for sværhedsgraden.

Vi har også skabt sjove lege med de forskellige dele, som alle sammen er endt ud i store grin og gode konkurrencer. Vi har bygget store tårne på tid ved at placere de forskellige kegler ovenpå hinanden. Det sjove ved denne leg har været at tårnene absolut ikke måtte vælte, og til sidst når tårnet en højde hvor det er svært at nå.

Vi har haft størst succes med legen hvor vi har placeret keglerne rundt omkring på stuegulvet, og delt de små aktivitetsringe mellem os. Vi har givet de forskellige kegler point, for hvor langt væk de stod på gulvet. Keglerne længst væk gav 5 point, de midterste kegler gav 3 point, og keglerne tættest på os gav 1 point. Børnene hyggede sig virkelig i denne leg, og både koncentrationen og underholdningsværdien var lige i øjet!

Der er mange forskellige måder hvorpå man kan gribe legen an med sættet fra Gonge, og  det er lige præcis dét vi rigtig godt kan lide specielt ved dette sæt!

Vores vurdering af Motorikbanen fra Gonge

Vi er i vores test af Motorikbanen fra Gonge, endnu engang blevet bekræftet i at Gonges produkter er af virkelig høj kvalitet. Detaljerne, farverne, og de mange muligheder som alle delene i sættet giver - er fuldstændig komplet. Hele sættet har motiveret vores børn til at bruge deres kroppe på en ny måde - i deres sjove og motoriske lege.

De farverige kegler pryder ethvert stuegulv, og så er de to integreret højdeindstillinger (i form af huller i keglerne) lige i øjet. Barnet kan derfor hele tiden selv styrer sværhedsgraden på motorikbanen, og forme den præcis som barnet har lyst til. Alle delene i sættet er af høj kvalitet som fungerer super godt sammen - og så fungerer de også overraskende godt hver for sig. Vi har både leget med hullahopringene, keglerne, og aktivitetsringene for sig selv - så udover at bygge motorikbanen kan de forskellige dele også bruges i andre sammenhænge.

Mateo og Malina har begge fundet kærligheden i at lave sjove motoriske baner sammen, og gennemfører dem sammen. Det er helt fantastisk at se hvordan Mateo kan gennemfører motorikbanen på den ene måde, og hvordan Malina kan gennemfører den samme motorikbane på en helt anden måde. Det er højden på de forskellige forhindringer der nogle gange sætter sine begrænsninger hos Malina, og så vælger hun at kravle/krybe under de forskellige forhindringer i stedet for - det er virkelig smart!

Gonge Motorikbanen har styrket koncentrationen og lattermusklerne gevaldigt herhjemme. Vi er virkelig positive overfor de mange muligheder, som børnene har for at skabe deres egen motorikbane - hvor de vil og når de vil.
Kæmpe anbefaling herfra!

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Gonge Nordic Floden

Læs også anmeldelsen af Gonge "vippende" River Stones

Læs også anmeldelsen af Gonge Sansesten (Tactile Discs)

 

Anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen