Gonge Vippeplanke (Wobble Plank) anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 – 10 år | Mål: L:73 x B:13 x H:3 cm | Max. brugervægt < 100 kg.

"Herhjemme er det ganske enkelt ikke muligt, IKKE at have Build N' Balance®-elementerne fremme. Så pas på: Hvis børn først har fået kendskab til produkterne, er de meget, meget svære at slippe igen. Og det synes moren i virkeligheden er fantastisk!!!"

Gonge’s Build ‘N Balance® Wobble Plank - Et stort hit

Gonge-produkterne i Build N' Balance®-serien får den varmeste anbefaling herfra – til brug i såvel institution som hjemme! Med vores datter Signe, på 3,5 år, har vi stiftet bekendtskab med flere forskellige elementer til gymnastik og balanceleg, i børnehaven og nu også hjemme hos os selv.

Build N' Balance®-serien er et stort hit. Det har det været fra dag 1. Det indbyder så meget til leg og dermed motorisk træning. Som navnet fortæller, handler det om at bygge, og det handler om at balancere. Begge dele bliver praktiseret med stor begejstring hos vores datter.

Wobble-planken vipper sidelæns

Wobble-planken er en de balance-brædder, der indgår i Build N 'Balance®-serien.

Den er lavet af plast monteret på en 12 mm. stålstang. Den vipper forsigtigt sidelæns (altså fremover og bagover, modsat gå-retningen), når Signe balancerer på den. Graden af vipningen er begrænset, for at gøre det muligt, også for de små børn, at kunne balancere sikkert.

Den anbefalede aldersgruppe er 4-10 år. Jeg vurderer, den nedre grænse er korrekt. For Signe er dette et af de mest udfordrende brædder, men det er helt tydeligt, at den – næsten daglige – træning fremmer at mestre Wobble-planken.

Med de forskellige måder at øge sværhedsgrad og niveau – med det samme materiale – tænker jeg, systemet i mange år frem vil tages i brug.

Læs mere i anmeldelsen af Gonges Balanceplanker (Balance Planks)

Læs mere i anmeldelsen af Gonges Balanceline (Slack Line)

Læs mere i anmeldelsen af Gonges Vippe (Rocking Plank)

Læs mere i anmeldelsen af Gonges Træstamme (Log Plank)

Den simpleste form

Produkterne fra Gonge er af høj kvalitet og anerkendt af internationale eksperter for bl.a. af stimulere udviklingen af børns motoriske færdigheder gennem leg og bevægelse.

Der er stort fokus på den vestibulære sans, som vedrører balancesansen, og som er enhver form for stimulering, som kræver, at kroppen reagerer på en bevægelse, acceleration eller retningsændring for at opretholde balance.

Med Wobble-planken skal Signe netop få kroppen til at reagere på den bevægelse og det vip, som det udløser, når hun træder ud på den.

Den mest simple konstruktion i Build N 'Balance®-serien er et bræt – eksempelvis Wobble-planken samt to ens eller forskellige toppe.

Gonge toppene er henholdsvis gule, røde og orange. Ved hjælp af toppene kan brættet ligge i en højde mellem 10 og 24 cm. fra gulvet.

De gule toppe er de laveste med bare ét lavt højdeniveau til balancebrættet. De røde har tre forskellige højdeniveauer. De gule og de røde toppe har samme overfladeareal til at stå på før og efter balanceringen på brættet. Det er en god hjælp for en 3-årig at have en start- og slutbase. De orange toppe går mere op i en spids som en bropille, og de har kun ét højt niveau.

Toppene kan som nævnt naturligvis være både ens og forskellige i hver ende af balancebrættet. Brættet kan placeres enten vandret eller skråt, som er med til at dels at skabe variation, dels øget udfordring og sværhedsgrad.

Hver top har en kant/rille, og hvert balancebræt er i enden udformet således, at det lige kan lægges ned i kanten/rillen. Det er så enkelt, at børnene selv kan være med til både at bygge op og adskille.

Hvis banen ønskes udvidet, er der på de orange toppe plads til to balancebrædder, mens der på de gule og røde er plads til flere, så barnet dér kan vælge mellem flere veje.

Gonges designs har tre elementer for øje

Hos Gonge er produkterne designet med tre elementer for øje:

1: Udfordring af børns fysiske grænser.
Med Build N 'Balance®-systemet med bl.a. Wobble-planken bliver Signe – og de legekammerater, jeg observerer i børnehaven og herhjemme – maks. inspireret og motiveret til at være fysisk aktive.

Børnene bliver tilskyndet til at begynde at kravle op og balancere på de måder, fantasien og kropsfunktionen tillader. Systemet vil både kunne bruges til fri leg og til specifik og struktureret træning. En hensigt for Gonge er, at børn vil udvikle fysisk styrke og motoriske færdigheder - herunder vægtoverførsel, kendskab til højder, fysisk koordination og smidighed - samt sensomotoriske evner såsom en bevidsthed om kropsholdning og en følelse af balance.

Alt dette – jeg har lige læst det én gang mere for at være sikker, men det er altså det hele! – bliver trænet i det, der for en pige på 3,5 år er en super simpel og super sjov aktivitet: Wobble-planken placeret på røde, gule og/eller orange toppe.

2: Udvikling af børns kognitive færdigheder.
Krop og sind kan ikke ses som separate. Når man leger med Wobble-planken og resten af Build N 'Balance®-systemet, bliver fysiske aktiviteter og fornemmelser vigtige, hvilket hjælper børn med at forbedre deres kognitive evner.

Grundlæggende kognitive funktioner, såsom hukommelse, koncentration, problemløsning og rumlig orientering er alle vigtige for mange af de fysiske aktiviteter, der er inspireret af Gonge.

Dette kan være alt fra at estimere afstanden før et spring til at udvikle nye sprogfærdigheder, når man navngiver, sorterer og beskriver en fysisk aktivitet.

Og kreativitet stimuleres, når fantasi eller nysgerrighed kræves, samt når den fysiske aktivitet er drevet af bl.a. udførelse. Når balancebanerne skal bygges, bruger Signe netop sin fantasi og eksperimenteren i opbygningen og udførelsen.

3: Tilskyndelse af social interaktion.
Fysisk aktivitet involverer ofte social interaktion. Build N 'Balance®-systemet opfordrer børn til at deltage i aktiviteter, der kombinerer fysiske og sociale evner.

Gruppespil vil hjælpe med at lære børn samarbejde og koordinering, baseret på fysisk interaktion. De lærer derefter ved at efterligne andres handlinger - sandsynligvis vores mest basale måde at lære på.

Wobble-planken og de andre produkter i serien kan optage Signe i sin egen leg, men bestemt også, når det er sammen med veninderne. De bliver inspireret af hinanden af opbygningen, og samtidig er det helt tydeligt, de lærer ved at iagttage hinanden.

De bliver motiveret til selv at bevæge sig ud på Wobble-planken, fordi de andre gør det. Og min erfaring er, at de får positive mestringsoplevelser, fordi Wobble-planken netop kan placeres på den højde på toppene, som børnene evner.

Vores mening om Wobble-planken

Gonge mener, at en sund balance mellem det motoriske, det kognitive og det sociale skaber harmoniske, glade børn. Det lyder flot. Ikke desto mindre smiler min datter helt ægte, når hun leger med Build N 'Balance® balancelegetøjet. For hende er det kun en leg. Men en leg, hun er enormt optaget af.

Familien Gonge startede 'Skoleforlaget Gonge' i 1966 som forlags- virksomhed og producerede og markedsførte uddannelsesmateriale, især til børnehaveinstitutioner i Danmark.

Besøg Gonges hjemmeside for mere inspiration

Siden da har virksomheden ændret sig og er blevet en global udvikler af kreativ lærings legetøj. Tippepunktet for virksomheden kom med et enkelt produkt, Giant Top, et legetøj produceret til børns leg og bevægelse.

Dette voksede ud til et bredt og varieret udvalg af legetøj og værktøjer, der etablerede en filosofi om stimulerende bevægelse samt netop den kognitive og sociale udvikling.

Herhjemme er det ganske enkelt ikke muligt, ikke at have Build N' Balance®-elementerne fremme. Så pas på: Hvis børn først har fået kendskab til produkterne, er de meget, meget svære at slippe igen. Og det synes moren i virkeligheden er fantastisk!

- Elisabeth Kristensen

Køb Wobble-planken (Wobling Plank) – som løsdel til din balancebane.

Køb et sæt med 2 røde toppe og 1 Wobble balanceplanke

Køb et sæt med 2 orange toppe og 1 Wobble balanceplanke

Køb et sæt med 2 gule toppe og 1 Gonge Wobbling Plank

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen