Gonge Balance Træstamme anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 – 10 år | Mål: L:72 x B:13 x H:6 cm | Max. brugervægt < 100 kg.

"For Signe er Build N 'Balance-serien underholdning og leg, men jeg ved, der ligger SÅ meget motorisk læring i det, og jeg elsker, hvordan Gonge har formået at kombinere de to elementer. Produkterne fra Gonge er af meget høj kvalitet og anerkendt af internationale eksperter, for bl.a. af stimulere udviklingen af børns motoriske færdigheder - gennem leg og bevægelse..."

Gonge’s Build ‘N Balance® Log Plank - Dagens scene...

Dagens scene på matriklen her: Farmand forsøger at holde lidt orden med oprydning og støvsugning. Så snart han forlader børnenes aktivitetsareal, lister de begge frem fra deres ”skjul” for igen at samle den bane, han netop har skilt ad og stablet sammen i hjørnet.

Gonge og Build N 'Balance-serien er blevet taget SÅ varmt imod herhjemme, og det kan simpelthen ikke lade sig gøre at have den ikke-i-brug.

Signe på 3,5 år blev præsenteret for systemet i sin børnehave. Som mor var jeg solgt allerede første gang, jeg så det! Da jeg flere eftermiddage så og oplevede en totalt opslugt Signe bruge de forskellige elementer, var jeg ikke i tvivl: det her måtte vi eje!

Den Grønne Balance Træstamme

Build N 'Balance-serien fra Gonge består af flere forskellige balance elementer. Bl.a. den grønne Træstamme/Logplank med målene L: 72 cm, B: 13 cm, H: 6 cm. Denne har en buet overflade, som er udformet som og minder lidt om en træstamme.

Min erfaring er, at de forskellige balancebrædder har forskellig sværhedsgrad, og at træstammen/logplank'en er blandt dem, der er mest udfordrende.

Det er hvertfald her, min Signe skal koncentrere sig mest for at holde fokus og holde balancen. Målgruppen er da også 4-10 år for denne (3-10 år for andre Gonge balance-elementer).

Læs mere i anmeldelsen af Gonges Vippe (Rocking Plank)

Læs mere i anmeldelsen af Gonges Balanceline (Slack Line)

Læs mere i anmeldelsen af Gonges Balanceplanker (Balance Planks)

At balancere

Som navnet meget præcist fortæller, er konceptet at bygge op og at balancere. Den mest simple konstruktion i serien er et bræt – eksempelvis træstammen/logplank samt to ens eller forskellige toppe.

Toppene er henholdsvis gule, røde og orange. Ved hjælp af toppene kan brættet ligge i en højde mellem 10 og 24 cm. fra gulvet.

De gule toppe er de laveste med bare ét lavt højdeniveau til balancebrættet. De røde toppe har tre forskellige højdeniveauer. De gule og de røde toppe har samme overfladeareal til at stå på før og efter balanceringen på brættet.

Det er en hjælp for en 3-årig at have en start- og slutbase. De orange toppe går mere op i en spids som en bropille, og de har kun ét højt niveau.

Toppene kan som nævnt naturligvis være både ens og forskellige i hver ende af balancebrættet. Brættet kan placeres enten vandret eller skråt, som er med til at dels at skabe variation, dels øget udfordring og sværhedsgrad.

Hver top har en kant/rille, og hvert balancebræt er i enden udformet således, at det lige kan lægges ned i kanten/rillen. Det er så enkelt, at børnene selv kan være med til både at bygge op og adskille.

Hvis balancebanen ønskes udvidet, er der på de orange toppe plads til to balancebrædder, mens der på de gule og røde er plads til flere, så barnet dér kan vælge mellem flere veje.

For Signe begynder legen og aktiviteten allerede, når hun skal sammensætte brædder og toppe. Hun gør det med iver og stråler af glæde imens.

Forskellige sværhedsgrader

Gennem de forskellige konstruktionsmuligheder og sværhedsgrader er der mange timers udfordrende leg for både små og store børn på forskellige niveauer med helt det samme materiale.

For Signe er Build N 'Balance-serien underholdning og leg, men jeg ved, der ligger SÅ meget motorisk læring i det, og jeg elsker, hvordan Gonge har formået at kombinere de to elementer. Produkterne fra Gonge er af høj kvalitet og anerkendt af internationale eksperter for bl.a. af stimulere udviklingen af børns motoriske færdigheder gennem leg og bevægelse.

Gonge mener, at en sund balance mellem det

  • fysiske/motoriske (eksempelvis vægtoverførsel, kendskab til højder, fysisk koordination),
  • det kognitive (fysiske aktiviteter og fornemmelser hjælper børn med at forbedre deres kognitive evner, såsom hukommelse, koncentration, problemløsning og rumlig orientering)
  • og det sociale (Signe og kammeraterne bliver inspireret af hinanden af opbygningen, og samtidig er det helt tydeligt, de lærer ved at iagttage hinanden. De bliver motiveret til selv at bevæge sig ud på træstammen/logplank, fordi de andre gør det)

… skaber harmoniske, glade børn. Der er slet ingen tvivl om, at alle tre dele indgår.

Hertil hører, at der for Build N 'Balance-serien gælder, at vestibulærsansen er i fokus og trænes gennem brugen af produkterne.

Vestibulær stimulering er enhver form for stimulering, som kræver, at kroppen reagerer på en bevægelse, acceleration eller retningsændring for at opretholde balance. Dette er netop det, jeg har erfaret, sker gennem motorikbanerne herhjemme.

At lære motoriske færdigheder

Det siges, at en stor del af befolkningen er meget følsom. Overfølsomhed i det sensoriske apparat kan være vigtigt for at lære motoriske færdigheder og barnets vilje til at bevæge sig. Barnet har svært ved at adskille indgående sanseindtryk og har en tendens til at overreagere overfor dem.

Når det vestibulære system er overreaktivt, vil barnet opdage, at det mister kontrol og er bange for at falde, selv når det kun står over for mindre balanceudfordringer. Bevægelser for at forhindre fald er ofte overdrevne, og barnet er ængsteligt, og dets bevægelser inden for motorik spiller og er alt for forsigtige.

Ganske enkelt kan følsomheden beskrives, som at mængden af ​​sensorisk modtagelse er højere end normalt. Barnet føler, hører, smager og reagerer kraftigere og mere intensivt.

Et barn, der har disse udfordringer, er ofte tilbageholdende med at deltage i vestibulære stimulerende spil og foretrækker stillesiddende spil i små grupper og mere håndterbare rammer. Barnet udfordres ikke til at eksperimentere med fysiske og motoriske evner, så ofte som andre børn, og et resultat kan være, at barnets motoriske udvikling hæmmes.

For at sikre, at barnets hjerne genkender og lærer at automatisere en bevægelse, skal bevægelsen udføres gentagne gange, og barnet bør også eksperimentere med bevægelsen. En automatiseret respons er mere effektiv, mere økonomisk og mindre krævende på hjernens ressourcer.

Med ud i haven til sommer

Herhjemme fylder træstammen/logplank med toppe og supplerende andre brædder en del, hvorfor vi glæder os til at kunne tage det med ud i haven til sommer.

Samtidig synes jeg faktisk, det er okay, at det legetøj, mine børn (Johannes på 1,5 år vil også RIGTIG gerne være med) gennem en efterhånden lang periode er mest optaget af, også er det, der får lov at få mest plads.

Jeg kan virkelig med begejstring anbefale Gonge-produkterne. Firmaet har på alle måder overbevist mig om produkternes berettigelse på matriklen her, og der er da også en lang historie og erfaring bag:

Familien Gonge startede 'Skoleforlaget Gonge' i 1966 som forlagsvirksomhed og producerede og markedsførte uddannelsesmateriale især til børnehaveinstitutioner i Danmark. Siden da er virksomheden ændret og blevet en global udvikler af kreativ læring.

Tippepunktet for virksomheden kom med et enkelt produkt, Giant Top, et legetøj produceret til børns leg og bevægelse. Dette voksede ud til et bredt og varieret udvalg af legetøj og værktøjer, der etablerede en filosofi om stimulerende bevægelse samt kognitiv og social udvikling.

- Elisabeth Kristensen

Køb træstammen (log plank) – som løsdel til din Gonge balancebane.

Køb et sæt med 2 røde toppe og 1 træstamme

Køb et sæt med 2 gule toppe og 1 træstamme

Køb et sæt med 3 gule toppe og 2 træstammer

Se flere billeder af Gonge træstammen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen