DUPLO Vores By anmeldelse

Alder: Fra 18 mdr. | Indhold: 280 klodser & 8 byggevejledninger | Produktnr. 45021

"Vi har siden vi fik sættet været igennem alle otte samlevejledninger og Inger har virkelig haft stor fornøjelse af, at vi har kunne have dem at bygge efter - og det har givet legen en ekstra dimension, at jeg havde læst lidt om LEGO Education inden..."

Et fint sæt fra LEGO Education

Duplo sættet "Our Town", eller Vores By på dansk, fra LEGO Education er et rigtig fint sæt, hvor der medfølger mange finurlige små ting, som er med til at differentiere det, fra nogle af de andre Education sæt, som vi har været heldige at prøve.

Samtidig medfølger der så mange klodser, at der er rigeligt med muligheder og udfordringer til at kunne bruge mange timer med en masse god leg ?

Én af de ting, som Lego selv skriver om hele deres DUPLO del af LEGO Education er, at det skal være med til at give selvtillid og gøre børn nysgerrige, samt give dem lyst til at lære - og selvom at denne del af LEGOs legetøjssæt primært er rettet til skoler og institutioner, så giver det også virkelig god mening, at man som forældre giver sit barn et DUPLO sæt fra LEGO Education.

Hvorfor jeg synes dette, vil jeg komme nærmere ind på senere i anmeldelsen....

Indhold og udpakning af DUPLO Vores By

De fleste børn elsker at få nyt legetøj - og de fleste børn elsker også hvis legetøjet kommer i nogle meget store kasser.

Det må man sige, at Duplosættet Vores by gør. Inger blev meget begejstret for at se den store kasse, og hun kunne næsten ikke vente med at få den åbnet. Vi prøver dog ihærdigt på, at vi skal bruge bare fem minutter på at kigge udenpå kassen, for at prøve at få en snak om, hvad det mon er, som venter os inde i kassen :)

Kassen indeholder i alt 280 Duplo klodser i mange forskellige farver, former også videre. Udover almindelige standard klodser, så er der også mange enkelte små finurlige klodser som er med til at give sættet lidt "kant" :)

Dette drejer sig blandt andet om en pizza (inklusiv en pizzaovn), nogle baguettes, en børste med mere. Klodserne er pakket ind i en masse små poser, så Inger åbnede poserne én efter én og på denne måde virkede det til, at hun fik et rigtig fint overblik over, hvad der var med - og bemærkede nogle af de ting, som jeg har nævnt ovenfor. :)

Som en del af Lego Education indeholder kassen også nogle vejledninger til, hvad man kan bygge ud af sættet - i dette education sæt medfølger der otte samlevejledninger. Vejledningerne er lavet i et meget stort format, så man nemt kan se, hvilke klodser man skal bruge for at bygge de forskellige ting.

Vejledningerne er samtidig lavet i en form for holdbart papir, så det ikke bare lige går i stykker eller bliver bukket, når man sidder og er travlt beskæftiget med at bygge. Vi har personligt være meget begejstrede for vejledningerne, fordi vores datter, Inger, på knap tre år også kan få meget fornøjelse og inspiration ud af at kigge på dem - men mere om dette senere.

Vores oplevelse med DUPLO Vores By

Inden vi havde åbnet kassen, så havde jeg brugt lidt tid på at kigge på Lego Educations hjemmeside (det er der omhandler Duplo), for at få lidt viden om sættet, og hvad de anbefalede, at man brugte legen til. Dette var utroligt hjælpsomt, da jeg så allerede havde lidt ting i baghånden, som vi kunne bruge Vores By sættet til, når vi for alvor kom i gang med at lege med det!

Noget af det læringen er ved netop dette sæt er, at børnene skal lære mere om den by og det samfund, de bor i - det lyder jo meget stort og flot, men i bund og grund handler det jo bare om, at hvis man bygger en brandstation, så kan man prøve at spørge lidt ind til, hvad man laver på en brandstation osv. :) Sådan valgte jeg i hvert fald at tolke det - der er jo naturligvis også forskel på, om ens barn er 3 eller 6 år, når man leger med Vores By.

Da Inger havde fået pakket hele sættet ud, med lidt hjælp fra lillebror Peter, så sad vi alle fire bare og byggede lidt "frit fra leveren" og legede som vi havde lyst til. Dette var det første sæt Duplo, hvor vi har haft Peter på 9 måneder med - og selvom den lille fyr jo intet begreb har om, hvad det er han sidder med, så er han virkelig også fanget af de farverige klodser!

Vi forsøgte derefter at bygge nogle af de mere simple forslag fra samlevejledningerne. Det er naturligvis klart, at Inger på knap tre år ikke selv kan bygge tingene fra ende til anden, men vi forsøgte alligevel at give hende føretrøjen på og “styre processen” - blandt andet med inspiration fra Lego Educations hjemmeside.

Først startede vi med at bygge en bus - en forholdsvis simpel ting, og en ting som vi vidste, at hun kendte. Inden vi påbegyndte byggearbejdet, så spurgte vi lidt ind til, hvad en bus var, om den var stor eller lille mv. Næste skridt var så, at Inger skulle fortælle hvad vi skulle bruge til at bygge bussen og dernæst finde det.

Selvom det var svært for hende præcis at finde alle tingene, så fik vi guidet hende på rette vej, og man kunne godt genfinde lidt af de ord som jeg nævnte tidligere fra Lego Education omkring selvtillid og lyst til at udforske og blive klogere.

Vi har siden vi fik sættet været igennem alle otte samlevejledninger og Inger har virkelig haft stor fornøjelse af, at vi har kunne have dem at bygge efter - og det har givet legen en ekstra dimension, at jeg havde læst lidt om LEGO Education inden.

Der har været et par highlights i forhold til, hvilke ting, der har været rigtig sjove at snakke om. Som de fleste andre børn (og voksne), så er Inger rigtig glad for pizza, så da hun først bemærkede at der var en pizza og jeg fortalte hende, at der også var en pizzaovn - og at man faktisk kunne bygge sit eget pizzaria blev hun mægtig glad! :)

Herudover så er en af samlevejledningerne en iskiosk - og efter at hun sidste sommer brugte rigeligt med tid på at spise is, så var det også en vældig stor succes!

Jeg synes faktisk, at vi med dette sæt er begyndt at kunne “lege” med det, vi har bygget. Vi havde noget gammelt DUPLO fra da Stine var barn, og der har vi mest bare sat klodser ovenpå hinanden og bygget et kedeligt, klassisk Duplo hus. Det er lidt som om, at Inger, måske fordi man kan bygge ting hun kender fra virkeligheden, er i stand til at fordybe sig til også at lege med det vi bygger efterfølgende.

Vi har været så heldige, at have prøvet flere af LEGO Education sættene - og selvom sættene kan være lidt pricy (primært pga. at man får rigtig mange klodser), så synes jeg det er en kanon investering til børnene. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle steder, at man kan købe det - det kan man dog på Legebyen.dk!

- Anders Østergaard

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjLego duplo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen