Gonge Nordic Build N Balance anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: Plast | Max. brugervægt: 100 kg | Antal: 1 balancesæt med 10 dele | Mærke: Gonge | Serie: Nordic / Build-N-Balance® 

"Vi kombinerede ofte leg og læring ved, at lave forskellige jorden er giftig baner, balancebaner mm. Hvor vi ikke blot trænede de motoriske færdigheder, med målte redskaber, talte hop, snakkede farver og former mm. Der er et utal af gode muligheder for, at kombinere leg og læring med dette sæt..."

En anmeldelse af Build-N-Balance® sættet fra Gonge Nordic

Har du set, at Gonge netop er kommet med en nyhed i de flotte nordiske farver. Villads på 3,5 år har nydt, at lege og udfordre sig selv med det nye balancesæt fra Gonge’s populære Build-N-Balance® -serie.

 

 

Dette sæt indeholder:

  • 2 x grå balancetoppe H:24 cm.
  • 3 x gule balancetoppe H:10 cm.
  • 2 x blå balance planker L:72 cm.
  • 3 x grønne log planker L:72 cm.

 

Denne begynderbane er lavet i de flotte nordiske farver. Gonge’s Nordic serie består af nogle af Gonge’s bestsellers, som har fået et nyt moderne touch, ved hjælp af nye stilrene og nordiske farver.

 

 

De nordiske farver som er brugt til Nordic serien er afdæmpet, eksklusive, rolige, men stadig flotte farver.

 

De stilrene farver passer flot ind i indretningen i de fleste nordiske hjem. 

Herhjemme har vi valgt, at balancebanen skal bruges udenfor i haven. Men mon ikke den kommer indenfor i stuen til vinter. 

 

Build-N-Balance® er en serie af sjove og udfordrende elementer, som bruges til at lave sin helt egen balancebane/jorden er giftig bane. En af de helt store fordele ved denne serie af balance-redskaber er, at sværhedsgraden kan ændres og tilpasses løbende, alt efter hvordan banen samles og hvilke elementer man bruger. 

 

 

Gonge’s sjove Build-N-Balance serie, har et stort udvalg af spændende tilkøbsmuligheder. Det gør, at banen kan bygges op lige præcist som man ønsker det. Stor, lille, høj, lav, avanceret eller simpel. Der er så mange spændende og lærerige muligheder med denne serie af balanceredskaber. 

 

Det er simpelthen muligt, at lave en bane, som passer perfekt til det individuelle behov, det gælder både hvis det er en bane til et lille barn, et større barn, voksne, ældre, genoptræning, særlige behov eller noget helt andet. 

 

 

Alle elementerne i denne serie passer sammen, dog er der ikke andre elementer til banen i de nordiske farver, men det synes jeg ikke gør noget. Vi blander gerne farverne.

 

Den nye nordiske balancebane henvender sig til børn fra ca. 3 år og opefter og har en max belastning på 100 kg.

 

Sættet er egnet til både indendørs og udendørs brug og kan sagtens holde til institutionsbrug, hvor det forståeligt nok vil blive brugt hele tiden. 

 

 

Villads på 3,5 år kan selv finde balancesættet frem og sætte det sammen til en balancebane og når banen skal ændres, kan han også klare det. 

 

Villads er en dreng, som er meget nysgerrig og interesseret i, at udfordre sig selv. På trods af at han går i børnehave, sætter han stor pris på, at kunne bruge kroppen og lege udenfor i haven om eftermiddagen. En balancebane uden regler og manual, men med muligheder for at ændre og justere den løbende er derfor en oplagt aktivitet til vores familie.

 

 

Gonge er på ingen måde et ukendt mærke for os, vi har mange forskellige produkter fra Gonge og det har vi haft i mange år efterhånden.

 

Min ældste søn Marcus som nu er 18 år, har eksempelvis diagnosen Infantil autisme og han er bl.a. påvirket på balancen og grovmotorikken generelt. 

Derfor har Gonge’s produkter været et must herhjemme, især da Marcus var yngre og jeg hjemmetrænede og hjemmeunderviste ham. 

 

 

Vi kombinerede ofte leg og læring ved, at lave forskellige jorden er giftig baner, balancebaner mm. Hvor vi ikke blot trænede de motoriske færdigheder, med målte redskaber, talte hop, snakkede farver og former mm. Der er et utal af gode muligheder for, at kombinere leg og læring med dette sæt.

 

Har man som os flere forskellige produkter fra Gonge, så er det oplagt, at kombinere de mange dele til én stor bane. 

 

Villads har ikke særlige behov, med det er altid godt og lærerigt for både børn, unge og voksne, at være fysisk aktive.

 

 

Ofte indbyder fysisk aktivitet også til interaktion med andre børn og på den måde vil de lære af hinanden og spejle sig i hinanden. Denne fine nordiske balancebane er også et hit, når familiens børn er på besøg eller hvis Villads har en legeaftale.

 

Nogle dage er det blot os som familie, der bruger balancebanen og vi nyder, at hele familien kan være med i aktiviteten. 

 

Det er dejligt, at stå som mor og observere, hvordan mine drenge ikke blot styrker deres motorik, men også deres sociale kompetencer og evnen til at samarbejde som et team, når de bygger banen.

 

 

Med Gonge’s nye Nordic balancesæt, vil børnene eksempelvis kunne styrke og stimulere følgende:

 

Kreativiteten og fantasien, ved at finde på sjove lege og nye baner.

Koncentrationen og tålmodigheden, ved at prøve igen og igen for, at blive god til at balancere på banen, uden at falde ned.

Balance, kropsbevidsthed og grovmotorikken vil selvfølgelig især blive styrket og stimuleret ved, at de øver sig i, at holde balancen, selvom banen kommer højere op i luften eller planken er buet. 

Følesansen vil blive stimuleret ved, at lade drengene gå på balancebanen med bare fødder, så de kan mærke overfladerne på en anden måde end de kan med sko på.

Sociale kompetencer, samarbejde og turtagning, når drengene leger sammen eller med vennerne og på den måde skal skiftes til, at balancere på banen og når de hjælper og støtter hinanden igennem banen.

Selvværd og selvtillid vil hel sikkert få et kæmpe boost. Det ser jeg tydeligt hos især Villads på 3 år, når han oplever succesen ved at lykkes med, at komme igennem banen, helt uden hjælp og han efterfølgende får stor ros. 

Farvegenkendelse og ordforråd er også noget man kan styrke ved, at lege med dette nordiske sæt fra Gonge. Det kan være ved, at snakke om farverne og snakke om legen, som måske handler om, at man skal gå langt oppe i luften hen over en flod eller fra bjerg til bjerg uden at falde ned. Det kan også være, at legen handler om, at blive på balancebanen, fordi græsset er varm lava fra en kæmpe vulkan, der er i udbrud, hvem ved. - kun fantasien sætter grænser.

 

 

Det stilrene balancesæt kan også bruges som centralt redskab, i fysioterapeutisk og mere specifik træning af eksempelvis ankler, knæ og balancen, hos både børn og voksne. Det kan være til genoptræning efter skader eller efter en operation.

 

Et balancesæt kan også gøre en stor og vigtig forskel for de ældre mennesker. 

 

Ældre mennesker er ofte mere usikre på fødderne og balancen er ikke som den har været. Flere studier viser, at hvis ældre mennesker styrker og vedligeholder deres balance, så mindsker de risikoen for, at falde og derfor også for diverse brækkede knogler og andre knubs. 

 

Firmaet bag denne nordiske begynder-balancebane

Gonge er et dansk firma, som har produceret kreativt og lærerigt legetøj siden 1966 i en meget høj kvalitet.

Hos Gonge tror de på, at alle børn er unikke og fortjener individuel opmærksomhed, for at lære og udvikle sig bedst muligt, i kombination med leg.

 

 

Gonge’s populære produkter er designet til, at udfordre barnets fysiske grænser, udvikle barnets kognitive færdigheder og til, at opfordre barnet til social interaktion med andre børn, ved hjælp af kreativ og lærerig leg og aktivitet.

 

Det er vigtigt for Gonge, at deres produkter er tidløse, bæredygtige og holdbare og selvfølgelig at deres produkter overholder de højeste sikkerhedsstandarder.

 

Vores tanker om balancesættet fra Gonge

 

Gonge’s Nordic Build-N-Balance balancesæt er populært herhjemme, det er i en imponerende kvalitet, som uden tvivl kan holde til, at blive brugt igen og igen. 

 

 

Gonge har tænkt på selv de mindste detaljer, som runde og velovervejet former og skridsikre underlag, så det ikke glider.

 

Jeg ser det også som en kæmpe fordel, at der er mange muligheder for, at tilkøbe ekstra dele til banen, på den måde bliver banen aldrig kedelig! 

- Carina Lund

 

 

 

 

Læs også anmeldelsen af Gonge Nordic Hilltops

 

Læs også anmeldelsen af Gonge Nordic River Stones

 

Læs også anmeldelsen af Gonge Nordic Sansesten

Læs også anmeldelsen af Gonges Balanceblomst

 

Læs også anmeldelsen af Gonges Taktile Balancesæt

 

Anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen