Gonge Nordic Sansesten anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 - 10 år | Materiale: Gummi | Mål: Store: Ø:27 cm / Små: Ø:11 cm | Serie: Nordic | Farver: Trendy dæmpede nordiske farver.

"De nye sansesten, sætter virkelig gang i en positiv udvikling hos børnene og de vil blive et kæmpe hit, som vil motivere børnene til at være fysisk aktive i lang tid. Når børn leger med sansestenene vil de styrke og stimulere grovmotorikken, balancen, koordinering, samarbejde, sociale kompetencer, genkendelse, hukommelse, tillid, kommunikation og form- og farvegenkendelse..."

En anmeldelse af Gonge Sansesten i de nye nordiske farver

Gonge er kommet med en rigtig god nyhed, nemlig de populære sansesten, (Tactile Discs på engelsk) - Nu med et nyt nordisk look.

Er I på udkig efter noget nyt legetøj, som vil fange jeres barns interesse i lang tid, og som på samme tid går ind og styrker og stimulerer jeres barns udvikling i en positiv retning?

Så vil dette nye sæt være helt perfekt hjemme hos jer.

Sættet med de nordiske sansesten, henvender sig mest til børn i alderen fra 3-10 år, dermed ikke sagt at yngre eller ældre ikke kan få stor glæde af sættet. Sansestenene er selvfølgelig CE mærket.

Sættet består af fem store sten med en diameter på 27 cm og fem identiske små sten, med en diameter på 11 cm. Sansestenene har en max belastning på 100 kg.

Derudover medfølger der et sort bind til at tage for øjnene og en lille pose, hvor man kan have de fem små sten i.

Sættet er lavet af et blødt og samtidig fast gummimateriale, der er dejligt at røre ved.

De fem store sten, har forskellige farver og teksturer i overfladen og de matcher farve og tekstur med en lille sten.

  1. Sten er blå og har en plan overflade.
  2. Sten er gul og har store bløde runde prikker.
  3. Sten er grøn med mange små prikker.
  4. Sten er rosa og den har store cirkler.
  5. Sten er grå og har riller.

Forskellige anvendelsesmuligheder

De nordiske sansesten, har rigtig mange forskellige anvendelsesmuligheder. En af de mest oplagte lege er “jorden er giftig”, det er en meget populær leg som de fleste børn kender og elsker.

Hvis der skulle sidde nogen derude, som ikke er klar over hvad legen går ud på, så er det en leg hvor barnet hopper fra ting til ting, uden at røre gulvet.

For at lave en større og sjovere bane så kan man nemt kombinere sansestenen med de sansesten, som er i originale farver eller måske kombinere banen med nogle af Gonges andre produkter.

Det kan bl.a. være Hill Tops Nordic eller River Stones Nordic.

Udover at børnene kan lave en jorden er giftig bane/forhindringsbane, så er der også mange andre sjove muligheder med stenene.

Det kan bl.a. være en leg, hvor barnet har det medfølgende bind for øjnene og så skal barnet bruge følesansen til at mærke en af de små sten og derefter skal barnet mærke sig frem til den store sten, med den matchende tekstur.

Dette kan enten gøres ved at kravle på gulvet og mærke sig frem med hænderne eller ved at barnet mærker den lille sten med hænderne og derefter skal finde den store sten ved at mærke sig frem, med fødderne.

Alt efter barnets alder, så kan man også lave en leg, hvor den ene har bind for øjnene og så skal det andet barn beskrive en af stenene, altså beskrive teksturen på stenen og derefter skal barnet med bindet for øjnene finde den sten som matcher beskrivelsen.

Underlige at træde på

Min kusines søn Felix på 4 år, har været med til at se nærmere på sansestenene. Han er meget nysgerrig og sagde med det samme ja til at lege med stenene. Felix synes, at nogle af stenene var underlige at træde på og han synes, at den grønne kildede rigtig meget. Den grønne sten, er den med rigtig mange små prikker, som sidder tæt sammen.

Felix prøvede også at få bind for øjnene og så skulle han matche sæt. Det gik rigtig godt, han var super dygtig og koncentreret.

Min lille søn Villads på 1 år, har også haft fornøjelse af at lege og træde på sansestenene.

Når børn leger med sansestenene vil de styrke og stimulere grovmotorikken, balancen, koordinering, samarbejde, sociale kompetencer, genkendelse, hukommelse, tillid, kommunikation og form- og farvegenkendelse.

De nye sansesten, sætter virkelig gang i en positiv udvikling hos børnene og de vil blive et kæmpe hit, som vil motivere børnene til at være fysisk aktive i lang tid.

Gonge, som er producenten bag sansestenene, er et dansk firma, som har produceret fantastisk og motorisk udviklende legetøj i høj kvalitet siden år 1966.

Hos firmaet Gonge, tror de på at alle børn er unikke og fortjener individuel opmærksomhed, for at kunne lære og udvikle sig mest muligt, imens de leger.

Netop derfor er Gonges fantastiske produkter designet til at udfordre børns fysiske grænser, udvikle børns kognitive færdigheder, og til at opfordre barnet til social interaktion med andre børn via kreativ og lærende leg, samt masser af bevægelse.

Bliver brugt rigtig meget

Vi har flere af Gonges forskellige motoriske stimulerende produkter og de bliver brugt rigtig meget.

Gonges produkter kan holde til rigtig meget og det at de allesammen kan anvendes både indenfor og udenfor, giver rigtig gode muligheder for at få masser af glæde af tingene.

Skulle sansestene bliver beskidte efter en tur ude i haven, så er de nemme at gøre rene med en fugtig klud.

De nordiske sansesten, kan også skabe glæde hos børn med særlige behov. Særlige behov kan være mange ting, men det kan bl.a. være motoriske vanskeligheder. Et barn med store motoriske udfordringer, vil have godt af at mærke på stenene med hænderne og fødderne og det vil være en god øvelse at gå fra sten til sten, måske med støtte fra en forælder eller pædagog.

Alt efter barnets alder og udviklingsniveau, så kan barnet også sidde eller ligge og holde ved de små sansesten. De vejer ikke ret meget.

Det er ikke kun børn, der kan have glæde af Gonges fantastiske sansesten, de vil nemlig også være rigtig gode til genoptræning eller til ældre mennesker, som har brug for at holde deres motorik ved lige.

Vurdering af Gonge's sansesten

Min mening om de nye nordiske sansesten er ret tydelig. De lever op til Gonges altid høje standart. De er i en super kvalitet og der er masser af sansestimulerende muligheder med sættet.

Jeg kan derfor hel sikkert anbefale dette sæt til andre. Alle børn bør have mulighed for at lege og udvikle sig med hjælp fra Gonges produkter.

Jeg vil selvfølgelig anbefale dette sæt til både private hjem, vuggestuer/dagplejer og børnehaver. Husk altid, at børn lærer og udvikler sig bedst igennem leg.

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen