BRIO Løft & Læs startsæt anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plast og FSC-certificeret træ | Antal: 19 + 13 dele | Varenumre: 33878 + 33394 | Serie: BRIO World

"Signe har allerede efter relativ kort tid med BRIOs to togbanesæt i huset haft stor glæde af at lege med det. Hun kunne meget hurtigt iscenesætte forskellige rollelege og var hurtig til også at hente mennesker til, som enten ventede på toget eller gik over ”broen” for at se toget – præcis som vi gør i virkeligheden. Jeg elsker legetøj, hvor børnene kan relatere til den virkelighed, de kender!"

En anmeldelse af BRIO World Løft & Læs Startsættet + Togskinne pakke

I min verden er brandet BRIO bare virkelig en klassiker. Jeg er vokset op i et hjem med mange produkter derfra og har nu selv stiftet familie, hvor der er mange produkter, der indgår i mine børns hverdag og leg.

BRIOs togbaner vækker positive minder fra min barndom, og jeg kan allerede nu se, at mine egne børn meget optaget også kommer til at bruge mange, mange timer med dem.

Vi har modtaget den fineste sending med et BRIO World Togsæt – Løft og Læs togbane startsæt samt et ekstra Togskinnesæt med 13 dele fra Legebyen, som vi har fået lov til at teste og anmelde.

Pakkerne åbnes...

Jeg er mor til Signe på 4 år, og hun var den heldige, der skulle være med til at åbne vores pakker.

Hun var SÅ begejstret allerede, da hun så æskerne! Og med rette: Allerede her får man som køber et godt indtryk af, hvad de indeholder.

På forsiden er der en tegning, hvor de forskellige dele er opsat til leg. På bagsiden er der en overskuelig oversigt over, hvad der er i æsken (samt inspiration til et stort BRIO-tog-univers, så man kan ønske sig meget mere)

Løft og Læs-sættet består af 19 dele:

  • 1 stk. kran. Denne er monteret på en træfod, så den står super stabilt. Kranen kan drejes 360 grader og kan ved hjælp af det lille, røde drejehjul på siden løftes helt op i lodret position. Den er ganske simpel at anvende, og Signe manøvrerede den helt intuitivt lige fra begyndelsen. Yderst på kranen sidder en lille magnet. Kranens træfod er lavet som en integreret del af en togskinne. Denne togskinne adskiller sig kun fra de resterende ved at være markeret/malet med gult og sort afspærringsbånd. Derved kommer kranen til på en meget naturlig måde at indgå i togskinne-landskabet og dermed i legen, da den er let at komme til, når man kommer kørende i sit lokomotiv.
  • 1 stk. last. På mange måder er denne sættets omdrejningspunkt. Dette er en lille træklods, der i størrelse og form passer perfekt til sættets køretøjer. Øverst har lasten en magnet, så den kan hæves og sænkes ved hjælp af kranen – dette fungerer upåklageligt. Nederst har den to huller for at passe til de køretøjer, den skal læsses på.
  • 1 stk. lastbil. Selve ladet kan tippes til 90 grader og kan også tages helt af. Den lille træklods, lasten, kan ligge på lastbilens lad. Tages ladet af, kommer lastbilens to trædyvler tydeligt frem. Disse passer i lastens huller i bunden, hvorfor den også kan ligge på lastbilen uden lad.

Jeg tænker, lastbilen kører til og fra kranen med sin opfyldning. Kranen vender så rundt og læsser lasten på lokomotivet.

Lastbilen kører dog også fint på togskinnerne, og når man er 4 år, er det helt naturligt at lade den køre der også. Desuden er den som et tog udstyret med magneter, så den kan sættes sammen med de øvrige køretøjer.

  • 1 stk. lokomotiv. Både forrest og bagerst er det udstyret med en magnet.
  • 1 stk. vogn. Denne er ligeledes forsynet med magneter og kan sættes bag på både lastbil og lokomotiv. Fuldstændig som lastbilen er der på vognen påsat to trædyvler, så lasten ved hjælp af kranen kan placeres helt korrekt og sikkert der. Når lasten ligger på vognen, ses det næsten ikke, at der er tale om to dele, da vognens overfladeareal er identisk med lastens.
  • 1 stk. bjerg. Dette kan placeres hen over en lang, lige togskinne, og så kan lokomotivet køre igennem det. Når vi leger, kan det også være en skov, som toget skal igennem eller en bro, som toget skal under J
  • 1 stk. grantræ.
  • 1 stk. advarselsskilt. I Signes leg bliver dette placeret ved enten kranen eller bjerget og har givet anledning til samtale om, hvad skiltet egentlig betyder, og hvorfor man i givne situationer skal være ekstra opmærksom og forsigtig – også i trafikken i virkeligheden.
  • 11 togskinner. Mens der på forsiden af æsken er en tegning af, hvordan togbanen her kan bygges med de 12 (11 løse + 1 fra kranen) skinner, som Løft og Læs-sættet består af, er der i æsken en lille samlevejledning til også at samle banen, så alle dele indgår. Dette er naturligvis bare et forslag.

Vild med fantasien og kreativiteten

En af de ting, jeg er vild med ved BRIO, er, at fantasien og kreativiteten kan få frit løb – det kommer klart og tydeligt til udtryk, når der for eksempel skal bygges togbane.

Selve opbygningen får ofte betydning for, hvordan leger udvikler sig, fordi forskellige konstruktioner kan give forskellige idéer og handlemuligheder.

Udviklingsmæssigt er BRIO med til at fremme både kognitiv og motorisk udvikling, når togbanen skal bygges, og når der leges med den. Konkret stimuleres børnenes øje-hånd-koordination og finmotorikken, når de med kranen skal flytte lasten fra lastbilen til togvognen.

Sættet med Løft og Læs og dets 19 dele kan sagtens stå alene. Med BRIOs togbanesæt er der uanede muligheder, og jo flere skinner, jo flere forskellige kombinationer.

Det er simpelthen det mest geniale koncept, at der allerede findes en æske med ekstra skinner, som passer fuldstændig til sættet med Løft og Læs. Så godt tænkt!

Løft og Læs-æsken er markeret med en puslespilsbrik med et stort A på. Dertil passer naturligvis togskinneæsken, hvorpå puslespilsbrikken med et stort B er markeret.

Togskinne-sættet består af 13 stk. forskellige dele, som på rigtig fin måde kan bruges til at udbygge den eksisterende togbane. Alle skinner kan naturligvis bruges til alle togbaner.

Men ved Løft og Læs-sættet (og andre BRIO-togbaneæsker, der er markeret med puslespilsbrikken A) kommer de til at indgå som et komplet sæt.

I en vejledning i en æsken er der vist 5 eksempler på, hvordan en bane kan laves ud fra æske A+B. Et af eksemplerne er, hvor alle 25 togbanedele indgår.

Vores vurdering af BRIO World legetøjet

Signe har allerede efter relativ kort tid med BRIOs to togbanesæt i huset haft stor glæde af at lege med det. Hun kunne meget hurtigt iscenesætte forskellige rollelege og var hurtig til også at hente mennesker til, som enten ventede på toget eller gik over ”broen” for at se toget – præcis som vi gør i virkeligheden.

Jeg elsker legetøj, hvor børnene kan relatere til den virkelighed, de kender! Fuldstændig i overensstemmelse med en af BRIOs egne vigtige regler i forhold til produktudvikling, bliver togbanesættene her ikke bare underholdning for Signe.

Med forskellige måder at bygge op på, med forskellige roller, med forskellige opgaver i legen, etc., er togbanen med til at stimulere hendes fantasi og blive en del af hendes udvikling gennem denne leg.

Legen vil være anderledes for hendes yngre bror og også anderledes for hende om 1 eller 2 år, hvor hun er det ældre.

Legetøj, der kan anvendes på forskellige niveauer, efterhånden som børnene vokser, har stort potentiale til stor succes og er noget, BRIO selv har meget med i tankerne.

Siden 2014 er 100 % af BRIOs trælegetøj fremstillet af FSC®-certificeret træ. FSC (Forest Stewardship Council) er en nonprofitorganisation, der sikrer, overvåger og opmuntrer til bæredygtigt skovbrug. Denne certificering betyder, at alt det træ, der anvendes i produkterne, kan spores, og at det kommer fra ansvarligt dyrkede skove. Derudover garanterer certificeringen, at råvarerne kommer fra lovligt registrerede kilder.

BRIO fokuserer på at se børn udvikle sig gennem leg, men de skal også kunne gøre det i en verden, hvor der er taget ansvar for en bæredygtig fremtid.

BRIO står som et kært minde fra min egen barndom. Det er med ren nostalgi og begejstring, det nu også er en del af hjemmet her. Jeg er næppe i tvivl om, det er en klassiker, vi kommer til at føre videre til næste generation.

- Elisabeth Kristensen

Anmeldelse af legetøjBrio worldCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen