Gonge River Stones Nordic anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Fremstillet i ABS plast | Max belastning 100 kg. | Indhold: 6 dele

"Personligt synes jeg det er fedt at Gonge prøver kræfter med de mere afdæmpede farver. Man kan måske ligefrem argumentere for, at det er modefarver, og i så fald er der jo mange fordele ved at følge med tidens trend..."

Børnenes foretrukne legetøj

“Vil du hjælpe med at lave en sej forhindringsbane?” Eller.. “Vi vil gerne have en snurre-rundt-tur i den blå”. En af børnenes foretrukne legetøj er og bliver motorik legetøjet fra Gonge!

Derfor var vi slet heller ikke i tvivl, da vi fik tilbuddet om at anmelde Gonge Riverstones Nordic, som er kommet i nye trendy afdæmpede farver - JA TAK!

Inger er efterhånden både god og meget interesseret i at lave forskellige baner med det motoriklegetøj vi allerede har fra Gonge. Vi havde høje forventninger til at hun og lillebror Peter skulle præsenteres for Riverstones i de nye nordiske farver.

Vi har gode erfaringer med, at børnene er med til at pakke nyt legetøj ud fra æsker, så de ligesom er med i hele processen, men denne gang valgte vi faktisk at gøre noget nyt.

Begge børn var kun nået til køkkenet den søndag morgen, hvor vi ville overraske dem med de flotte og sjove motorik sten. Vi havde lavet en form for snoet sti med dem inde i stuen, og vi kunne som forældre slet ikke vente med at vise børnene dem.

"WAUW", udbrød Inger, efterfulgt at Peters form for ekko “eeeej!” Begge børn var lige så begejstrede, som vi havde forventet.

Udfordrer barnets balance

Da vi, som tidligere nævnt, allerede ejer noget af Gonges motoriklegetøj, vidste Inger godt, hvad River Stones skal bruges til. Hun placerede med det samme fødderne skiftevis fra den ene til den næste River Stone. Disse sten er i to forskellige niveauer, hvor der medfølger tre af hver slags. Det er med til at udfordre barnets balance på en anden måde, end hvis det blot var sten i samme højde.

Da Inger havde gået på den bane, vi havde lavet, op til flere gange, begyndte hun at rykke stenene længere fra hinanden - altså en måde, hvorpå det steg i sværhedsgrad, og legen ligesom blev en ny. Peter forsøger som altid at følge trop, men har brug for at have en hånd at holde fast i, når han træder op på stenene. Han var dog til stor “hjælp”, når Inger ville rykke rundt på dem. Det deltog han ihærdigt med :-)

Det skal også nævnes at stenene har en kant af gummi, så det ganske enkelt er helt umuligt at de flytter på sig, når man træder på dem.

Hjemme hos os bor vi et tre plans hus, hvor børnenes værelser er på 1. Sal, men stue og køkken er i stueplan. Derfor har børnene selvsagt utrolig meget (næsten alt) deres legetøj i stuen.

Stine især var hurtig til at udtrykke sin begejstring for farverne, man har valgt til stenene. Legetøj er jo ofte i meget stærke farver, og det er vores børns legetøj selvfølgelig også. Det er som sådan slet ikke noget problem, men nu hvor alt legetøjet befinder sig i stuen, vil jeg gerne give Stine medhold i, at farverne Gonge har valgt her, også falder i forældrenes smag :-)

Gonge har tidligere lavet Riverstones i de helt klassiske stærke farver, ligeså vel som de taktile føleskiver vi har fra samme mærke, også er i stærke farver.

Følger med tidens trend

Personligt synes jeg det er fedt at Gonge prøver kræfter med de mere afdæmpede farver i den nye Nordic-serie. Man kan måske ligefrem argumentere for, at det er modefarver, og i så fald er der jo mange fordele ved at følge med tidens trend.

Ved at balancere rundt på Riverstones blev det helt naturligt associeret med de taktile føleskiver for Inger.

Hun spurgte om vi skulle prøve at lave en mega sej og lang forhindringsbane. Det gjorde vi, og jo flere gange Inger prøvede det, som sjovere blev det for hende at sætte hastigheden op. Hun grinede højtlydt, da hun til sidst nærmest løb over dem. Selvom hun flere gange også faldt ned fra dem, så havde hun en fest.

Det skal dog tilføjes at River Stones nemt kan bruges uden andre motorikredskaber, men når vores børn viser det stor interesse, er det selvfølgelig fedt at have mere af den slags, så man har muligheden for at lave længere baner og af forskellig karakter.

Stærke materialer

Materialet der er brugt er hårdt plast, og virker til at det er umuligt at slide op, uanset antal af gange man bruger det. Derudover kan man nemt smide en klud henover det, eller give det en større rengøring i håndvasken.

Det er ikke nogen ligegyldig detalje, når det er noget man bruger på gulvet, træder på, og ovenikøbet fortrinsvis bliver brugt af en aldersgruppe der måske kan siges at have større tendens til at spilde diverse ting.

Vi er som først nævnt kæmpe fans af Gonges lækre produkter, og River Stones er absolut ingen undtagelse. Hvis man skal have legetøj der kan holde for evigt helt bogstaveligt, men også i den betydning, at børnene skal blive ved at synes det er sjovt, så er bl.a. Riversstones svaret herpå.

- Anders Østergaard

Læs også anmeldelsen af Gonges Koala

Læs også anmeldelsen af Gonges Sansesten

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen