ByAstrup Dukkehøjstol anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Træ | Mål: 28 x 54 x 24,5 cm | Farve: Hvid/træ | Marke: ByAstrup | Antal: 1 stk 

"Som voksen, sætter jeg stor pris på det flotte og virkelighedstro design, som højstolen har. Jeg tror på, at jo mere legetøjet minder om den ægte vare, jo mere indbyder det pigerne til en god og fordybende leg. Højstolen kan netop dette. Pigerne var fra første øjekast helt vilde med at inddrage højstolen i deres dukkeleg, og efterfølgende indgår den altid i legen, når dukkerne tages frem"

En anmeldelse af ByAstrup Dukkehøjstol 

I de fleste småbørns familier er der en lille dukkemor eller dukkefar. Hjemme hos mig er der hele to styks. Dukkerne bliver kørt rundt i barnevogn og klapvogn, de får skiftet en ble i ny og næ, de bliver puttet, får mad og så får de skiftet deres tøj - rimelig ofte endda.

Dukker er jo på ingen måde en ny dille - tværtimod, jeg har selv et par stykker, som jeg har arvet fra dengang, min farmor var en lille pige. På trods af, at legen omkring dukkerne er meget gammel, er den stadig utrolig populær og er aldrig gået af mode.

ByAstrup har lavet den fineste dukkeserie med dukker og alt, hvad der ellers hører til. Så bor du sammen med en lille dukkemor eller dukkefar, er det helt sikkert et mærke, som du bør kende.

Dukkeserien består blandt andet af denne fine og virkelighedstro højstol, som jo er et klart must til alle med et dukkebarn. 

Kort om ByAstrup

By Astrup er et dansk mærke, som laver unikt, kreativt legetøj og legemøbler i høj kvalitet. By Astrup går op i, at deres produkter er en fryd for øjet, lækre at røre ved og ikke mindst sjove at lege med. Derudover er der fokus på, at produkterne har et simpelt og moderne design, samtidig med at det indbyder børn til leg og hyggelige stunder.

Når du køber et By Astrup design, støtter du den fælles kamp mod en kræft fri verden. Hvert år donerer By Astrup nemlig et beløb til kræft forskningen i håbet om at gøre en forskel.

Udover at alle ByAstrups produkter er virkelig lækre og gennemtænkte, så kommer de jo selvfølgelig også i æsker, poser og kasser, som taler til alle sanserne og matcher produkterne. Så selv når produkterne står i æsken/kassen på gavebordet, pynter de.

Det medfølger

Som tidligere nævnt, modtager man højstolen i den fineste hvide og grå æske, med flotte guld detaljer og med et billede af produktet.

Når æsken åbnes, er der selvfølgelig taget højde for at passe på elementerne i denne. Højstolen kommer usamlet, med alt hvad der skal bruges til at samle den, på nær en stjerneskruetrækker, som de fleste godt kan finde i hjemmets værktøjskasse. 

Vejledningen er simpel og let at følge, så det tog os ikke lang tid, fra æsken blev åbnet, til der stod en perfekt samlet højstol, klar til legen med dukkerne.

Som med vores tidligere erfaringer med By Astrup, er der virkelig fokus på hver enkel lille detalje. Højstolen er udført i træ og er holdt i flotte, enkle, neutrale farver, som passer ind på alle børneværelser. På bøjlen, som skal holde dukken i stolen, er der seks perler, igen i flotte enkle farver, som dukken kan lege med, når den sidder i højstolen. På sædets ryg er der et lille sommerfugle symbol i guld, som kendetegner By Astrup.

Højstolen er 62 cm høj fra gulv til højste punkt på sædets ryg. En god størrelse både til de helt små og de lidt større dukkemødre og dukkefædre.

Højstolen kan selvfølgelig bruges til By Astrups egne dukker, men passer også helt perfekt til standard dukker fra andre mærker, som eksempelvis BabyBorn.

Pigernes egen mening

Silje 7 år: “Jeg synes, at stolen er rigtig flot. Når jeg leger med dukkerne, synes jeg, at det er meget sjovere, at jeg kan sætte dem i højstolen, når de skal spise. Så kommer de lidt op i højden og de kan sidde selv, i stedet for at sidde på gulvet eller hos mig.”

Lucca 5 år: “Jeg kan rigtig godt lide, at der er legetøj forrest på stolen, som min dukke kan lege med, når den sidder i højstolen. Jeg synes, at højstolen er rigtig flot, den ligner meget en rigtig stol til rigtige babyer. Stolen passer godt til min højde.

Jeg er meget glad for højstolen og jeg kan godt lide, at have den med, når jeg leger med mine dukker.”

Morens og pædagogens mening

Herhjemme er vi, store som små, By Astrup fans. Derfor er vi efterhånden også indehaver af en del produkter fra det danske mærke.

Som voksen, sætter jeg stor pris på det flotte og virkelighedstro design, som højstolen har. Jeg tror på, at jo mere legetøjet minder om den ægte vare, jo mere indbyder det pigerne til en god og fordybende leg. Højstolen kan netop dette. Pigerne var fra første øjekast helt vilde med at inddrage højstolen i deres dukkeleg, og efterfølgende indgår den altid i legen, når dukkerne tages frem.

Pigerne bruger flittigt højstolen i rollelegen med deres små dukkebørn. Når det bliver spisetid, sættes dukkerne i højstolen, så er det nemlig dejlig nemt, at give dem mad med begge hænder fri. Højstolen bruges også, når pigerne skal have en fri hånd til en anden dukke eller måske familien kæledyr. Pigerne lever sig ind i legen omkring højstolen, og de hjælper også dukkerne til at lege med de pastelfarvede perler, som er på stolens bøjle.

Højstolen gør legen med og omkring dukkerne mere levende og virkelig for pigerne. Jeg lægger tydeligt mærke til, at pigerne finder inspiration i deres hverdag, når de leger sammen eller alene med deres dukker, hvilket højstolen bidrager rigtig godt til.

Ud fra et pædagogisk perspektiv er der virkelig meget god læring at hente, for børn i alle aldre, i legen med dukker. Når børn leger rollelege med dukker, kopierer de virkeligheden, de leger og øver sig i alle hverdagens følelser, gøremål, dilemmaer og sammensætninger.

Hvis vi eksempelvis kigger på børnenes sociale og sproglige færdigheder, trænes disse blandt andet når børnene, i legen med dukker, er sammen om et fælles tredje, spejler sig i hinanden, går på kompromis, argumenterer, afprøver og opbygger legen verbalt. Hvilket altsammen skaber relationer, empati, evnen til at skabe overblik og aflæse spillereglerne i de sociale kontekster.

Børnenes fin- og grovmotoriske færdigheder udvikles også i legen, dette blandt andet når dukkerne skal have mad, sættes i højstolen og bleerne skal skiftes.

Højstolen fra By Astrup lever fuldt op til vores forventninger. Den indgår helt naturligt i pigernes rollelege med dukkerne. Derudover er moren helt vild med designet, som er holdt enkelt og moderne. What’s not to like.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Dukketilbehør

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Dukkeseng

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Dukkelegestativ

 

Anmeldelse af legetøjByastrup

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen