VIGA Puslespil 48 brikker anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: VIGA | Materiale: Bæredygtigt træ | Mål: 40 x 30 x 10 cm | Antal: 8 forskellige puslespil med 48 brikker | Læring: Styrker fantasi, hånd-øje koordination, logisk tænkning & form-forståelse |  

"Hvis du er træt af små puslespil - eller de store der er produceret i pap - kan et træpuslespil fra VIGA anbefales. Barnet får en helt anden føling med brikkerne, og så er det et puslespil der holder til at blive brugt..."

En anmeldelse af Puslespil med 48 brikker - i træ - fra VIGA

Vores søn, Mateo, der er 5 år gammel, har altid været rigtig glad for puslespil. Hans interesse for puslespil havde han allerede som helt lille, og i løbet af årene er puslespillene blevet større og med væsentlig flere brikker.

Vi har fået lov til at dykke ned i det store udvalg af puslespil fra VIGA, som vi var spændte på at se nærmere på. Vi har før stiftet bekendtskab med VIGA i form af andet legetøj, og vi forbinder deres produkter med god kvalitet - der kan tåle at leges meget med!

Vi var spændte på at finde ud af hvad de forskellige puslespil kunne hver især, og om de forskellige illustrationer ville fange Mateos interesse.

I denne anmeldelse prøver vi følgende puslespil:

Fælles for alle puslespillene er; at de er produceret i højkvalitets træ, alle puslespillene indeholder 48 brikker - og så er brikkerne nummeret på bagsiden.

Rammen puslespillet skal lægges i viser illustrationen af det endelige resultat. Barnet bestemmer derfor selv om brikkerne skal lægges i rækkefølge nummer efter nummer, eller om barnet vil bruge illustrationen i rammen som hjælp.

De forskellige puslespil måler alle: 30 centimeter i højden, 40 centimeter i længden, og 1 centimeter i bredden.

Vores oplevelse med Puslespillene fra VIGA

Mateo han elsker dyr i alle afskygninger - lige fra de små gnavere til de store og farlige rovdyr. Vi valgte derfor at introducere ham for det første puslespil; VIGA Zoologisk Have Puslespillet.

VIGA Zoologisk Have Puslespillet i træ med 48 brikker

Indeholder illustrationer af forskellige dyr som; giraffer, løver, kænguruer, isbjørne, pingviner og aber. I puslespillet møder vi også den store blåhval, den dovne hvalros og den farlige krokodille. Puslespillet er virkelig farverigt, og det prydes af en masse grønne træer og blade. Der er gæster i den zoologiske have i form af glade børn og deres forældre.

Mateo gik straks i gang med at samle det store puslespil, alt imens vi snakkede om de forskellige dyr. Der blev både peget og stillet spørgsmål, og der gik ikke lang tid før puslespillet var samlet færdigt. Mateo begyndte nu at lægge mærke til de fine detaljer såsom; de farverige sommerfugle, de store kokospalmer, og de små farverige fisk i vandet.

Puslespillet sørger for at der er en masse at kigge på - og til vores dyreglade søn - er puslespillet helt perfekt!

VIGA Under Vandet Puslespillet i træ med 48 brikker

Indeholder illustrationer af forskellige havdyr som; hammerhajer, blæksprutter, delfiner, søheste, og skildpadder. Vi møder også mindre dyr under vandet, som; søstjerner, klovnefisk og vandmænd. Alle dyrene er omgivet af det store hav der er fyldt med vandplanter, en dykker der tager billeder, en havfrue og en stor ubåd med nysgerrige børn i.

Det fascinerende ved at få lov til at komme ned under vandets overflade, er at vandet er fyldt med liv. Mateo spurgte interesseret ind til de forskellige fisk, og så lagde han hurtigt mærke til de søde skildpadder. Den orange sandbund og de farverige vandplanter - i kombination med havdyrene - gør puslespillet levende og enormt spændende.

Hele puslespillet er fyldt med havdyr, og da puslespillet var samlet, begyndte vi små sjove lege. Far nævnte et havdyr, og så skulle Mateo finde havdyret så hurtigt som han kunne. Vi snakkede også om de mange farver, og hvorfor planter i vandet er vigtig for biodiversiteten og livet under vandets overflade.

VIGA Bondegårds Puslespillet i træ med 48 brikker

Indeholder illustrationer af forskellige bondegårdsdyr som; køer, høns, heste, og får. Vi får også lov til at møde de mindre dyr på bondegården, som; kaniner, katte, hunde og ænder. Alle dyrene befinder sig i en flot bondegårds kulisse, der blandt andet indeholder; en rød lade, en stor traktor, flere køkkenhaver, og en glad bondemand og bondekone.

Mateo følte sig med det samme som en del af bondegården, og begyndte at fortælle om de forskellige ting der skete i puslespillet. Mateo fortalte at man i de forskellige køkkenhaver høstede gulerødder og salat, og så fik han også hurtigt øje på det skræmmende fugleskræmsel. Mateo havde ikke set et fugleskræmsel før, så vi forklarede ham hvilken funktion den havde på bondegården.

Der sker meget på bondegården, og derfor var der endnu en gang en masse at snakke om. I baggrunden kunne Mateo se at kornet på marken lige var blevet høstet, og så lagde han også hurtigt mærke til koen der blev malket.

VIGA Dinosaur Puslespillet i træ med 48 brikker

Indeholder illustrationer af forskellige dinosaurer som; tyrannosaurus rex, stegosaurus, brachiosaurus og en triceratops.. Ja, du har måske allerede gættet - at vores søn er RIGTIG glad for dinosaurer. Mateo nævnte med det samme navnene på alle de store dinosaurer i puslespillet, som både består af kødædere og planteædere.

Dinosaurerne er i fantastiske omgivelser som byder på vilde buskadser, store træer og farlige vulkaner. Der er også flere små dinosaurer i puslespillet, og nogle der endnu ikke er udklækket af deres farverige æg.

I puslespillet er alle dinosaurerne i forskellige farver, og vi øvede både dinosaur navne og farver med Mateo - imens vi lagde puslespillet.

VIGA I Rummet Puslespillet i træ med 48 brikker

Indeholder illustrationer af forskellige ting, man ville kunne møde i rummet, som; de forskellige planeter, stjerner og små meteorer. Vi møder også fjollede rumvæsner, en kæmpe satellit, en vinkende astronaut, og en rumraket fyldt med glade børn.

Mateo har lært navnene på de fleste planeter i solsystemet, og dem øvede vi alt imens vi lagde puslespillet. Mateo fandt også de fjollede rumvæsner virkelig interessante, og den store rumraket var super sej!

I dette puslespil sker der rigtig mange ting, og vi fik rigtig lang tid til at gå med at kigge på det. Mateo havde en masse spørgsmål og der dukkede hele tiden nye sjove ting frem, som vi ikke havde lagt mærke til før nu.

VIGA Brandslukning Puslespillet i træ med 48 brikker

Indeholder illustrationer af nogle af hverdagens helte, som blandt andet; ambulancereddere, brandmænd og damer, politibetjente, læger og sygeplejersker. Vi stifter også bekendtskab med situationer hvor hverdagens helte er i aktion, blandt andet: ambulancereddere der fragter tilskadekomne hen til ambulancen, brandmænd der slukker en stor ildebrand i højhuset, og politibetjente der vejleder og informere.

I puslespillet møder vi også ambulancer, brandbiler, politibiler, og en  redningshelikopter. Der er både vand, røg og ild i puslespillet, og situationerne rundt omkring, kunne sagtens ligne noget der kunne ske i virkeligheden.

Vi havde virkelig interessante snakke om de forskellige funktioner hver og en har i
tilspidsede situationer, og hvor vigtigt hvert led i processen er. Mateo gav også sit bud på hvad der mon var gået galt, siden ildebranden havde spredt sig så meget som den havde.

VIGA Byggepladsen Puslespillet i træ med 48 brikker

Indeholder illustrationer af forskellige scenarier og store maskiner som man ville kunne finde på en byggeplads, som; lastbiler, kranbiler, cementblandere, og store gravkøer. I puslespillet er der også en helt masse arbejdsmænd og kvinder, som arbejder på den store byggeplads.

Mateo har altid været fascineret af store maskiner - og så elsker han når vi passere vejarbejde. Her kan han nemlig kigge på alle de store maskiner, og så elsker han at se maskinerne arbejde. Vi fik derfor nogle gode snakke om de forskellige arbejdsmaskiner, og arbejdssituationer som er dagligdagen på en stor byggeplads.

Mateo var godt underholdt igennem hele puslespillet, og det var vi forældre også!

VIGA Bytransport Puslespillet i træ med 48 brikker

Indeholder illustrationer af forskellige transport, som barnet med garanti har stiftet bekendtskab med før, som for eksempel; flyvemaskiner, helikoptere, biler, toge, lastbiler, og både. De forskellige transportmidler er både illustreret på himmelen, jorden og i vandet.

I puslespillet er der illustrationer af en masse glade børn, der både cykler og er passagerer i deres forældres bil. Der er ikke ét sted i puslespillet hvor VIGA ikke har fået klemt et transportmiddel ind. Det gør puslespillet utroligt spændende - og skaber grobund for de rigtig gode spørgsmål og snakke.

Vi øvede vi de forskellige navne på transportmidlerne og snakkede om deres forskellige funktioner, alt imens vi lagde det store og farverige puslespil.

Vores vurdering af VIGA´s udvalg af træpuslespil

De udfordrende og sjove puslespil fra VIGA spænder bredt genremæssigt. Glæden ved at samle puslespil kommer virkelig til sin ret i de store og farverige puslespil, som byder på spændende spørgsmål - og samtaleemner.

Den store ramme puslespillet kan samles i kan være en hjælp - men frem for alt et
fantastisk værktøj! Barnet har alle brikkerne samlet ét sted, så brikkerne ikke falder ned fra bordet i tide og utide. De forskellige brikker er i en fantastisk og slidstærk kvalitet.

Vi har haft mange sjove timer ved spisebordet i selskab med vores søn, og de fantastiske puslespil i træ fra VIGA. Mateos fantasi er blevet sat på arbejde, hans forståelse for former er blevet større, hånd-øje koordination er blevet styrket.

Mateo har også fået lov til at udvikle sin logiske tænkning, ved hele tiden at skulle finde den næste rigtige brik til sit puslespil.

Hvis du er træt af små puslespil - eller de store der er produceret i pap - kan et træpuslespil fra VIGA anbefales. Barnet får en helt anden føling med brikkerne, og så er det et puslespil der holder til at blive brugt. Vi kan kun sende store anbefalinger afsted til Puslespillene i træ fra VIGA.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af puslespil fra Begin Again

Læs også anmeldelsen af Ordforrådspuslespillet fra Educo

Læs også anmeldelsen af spillet Stack Towers fra BS-Toys

Anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen