Stack Towers byggespil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Mærke: BS-Toys | Materiale: Træ/Pap | Spillere: For 1 deltager | Spilletid: Ca. 15 - 45 min. | Type: Byggespil | Emner: Geometri, Farvegenkendelse, Kodning, Konstruktion

"Der er ingen tvivl om at Mateos fantasi bestemt er blevet sat på prøve, ligesom hans koncentration, kreativitet og hans hånd-øje koordination. Vi har haft en masse gode snakke om de forskellige former og farver, og så har vi bygget de flotteste tårne (.. hvis vi selv skulle sige det)..."

En anmeldelse af Stack Towers byggespillet fra BS-Toys

Vores søn, Mateo, der er 4 år gammel, elsker at bygge med klodser. Han elsker at finde sine LEGO- og BiOBUDDi klodser frem, og sidde og fordybe sig fuldstændigt i hans leg med dem. Det kan han få mange timer til at gå med, og legen udvikler sig hele tiden.


Da vi faldt over Stack Towers byggespillet fra BS Toys var der derfor ingen tvivl - det måtte vi bare introducere Mateo for. Mateo elsker at bygge efter forskellige manualer, og i spillet kunne vi se at der var hele 12 udfordringer som han skulle klare sig igennem.


Vi havde derfor tårnhøje forventninger til Stack Towes byggespillet fra BS Toys, lad spillet begynde!

Det praktiske om Stack Towers byggespillet fra BS Toys

Stack Towers byggespillet er anbefalet fra + 4 år, og er for 1 deltager. Vi har spillet fremme i omkring 30 minutter af gangen, og én runde tager omkring 10 minutter at gennemføre.


Dette får du med:
● 42 klodser
● 12 udfordringskort
● 3 træpæle
● 1 træbund
● 1 snor

De 42 klodser er produceret i træ, og har alle forskellige farver, former, og mønstre. I midten af hver klods er der et hul, så alle klodser passer perfekt på de forskellige træpæle når de forskellige tårne skal bygges.


Der er i alt 12 udfordringskort i forskellige sværhedsgrader. Den samme opgave på udfordringskortet er både vist på forsiden og bagsiden - det gør at man som forældre også kan følge med i barnets udvikling. Det er også en god måde til at starte samtaler med barnet om de forskellige former og farver - og stille ledende spørgsmål, som for eksempel: “hvilken farve har den næste klods der skal placeres på tårnet?”

Træbunden samt træpælene er rigtig solide, og det er ovenikøbet muligt at sætte udfordringkortene op bagved træpælene, så barnet hele tiden kan følge med i udviklingen af sit tårn. Træholderen er i alt 26 centimeter i højden og 28 centimeter i bredden.


Den lange sorte snor kan barnet bruge til at sætte de forskellige klodser på, og på den måde (måske have nemmere ved) at bygge de forskellige tårne.

Stack Tower byggespillet kommer i en farverig æske, hvorpå der er illustreret hvordan spillet skal spilles. Hele introduktionen til spillet samt dets regler, kan læses på bagsiden af spilæsken.

Sådan spiller man Stack Towers byggespillet fra BS Toys

Stack Towers byggespillet er i bund og grund ret enkelt. De få regler der følger med til spillet er ligetil og ekstremt børnevenlige.

Der er forskellige sværhedsgrader på udfordringskortene, jo højere tallet i bunden af udfordringkortet er, desto sværere er opgaven. Barnet vælger selv 3 forskellige udfordringskort, og begynder at løse de forskellige opgaver. Det er en god ide at placere alle klodserne inden for barnets rækkevidde, og selv tage aktiv del i legen.

Det er en god ide at motivere barnet, og spillet kan også spilles uden udfordringskortene. Barnet kan på denne måde lade sin fantasi blomstre og kreere store og flotte tårne - eller måske de helt skøre af slagsen?

Vores oplevelse med Stack Towers byggespillet fra BS Toys

Mateo var hurtig til at samle selve “stativet” til de tre tårne, og så lagde han klodserne foran sig på bordet. Mateo begyndte med det samme at sætte de forskellige klodser oven på hinanden, imens han fortalte hvilken farve klods han nu satte på sine tårne.

Der gik ikke mange øjeblikke, før Mateo havde bygget tre vidt forskellige tårne. Mateo spurgte hvad vi syntes om dem, og vi fortalte at de var rigtig flotte. Mateo var hurtig til at spørge hvordan man spillede spillet, og så forklarede vi reglerne. Mateo kunne ikke vente med at komme i gang, og vi valgte derfor de tre “nemmeste” udfordringskort så han kunne lærer spillet godt at kende.

Mateo satte udfordringskortene i holderen, og så begyndte han at lede efter de klodser som han skulle bruge til sine tre tårne. Der var virkelig mange klodser, alle sammen i forskellige farver og former.

Vi kunne hurtigt mærke på Mateo at han begyndte at koncentrere sig mere og mere, og vi lagde mærke til hvor grundig han var i udvælgelsen af de helt rigtige klodser. Mateo viste stolt de tre første tårne frem - og igennem hele spillet - kunne vi sidde overfor ham og følge med i hans gøren, da begge sider på udfordringskortene viser opgaven der skal løses. Det er super smart, og gør at man som forældre hele tiden kan være “behjælpelig” på en spørgende og lærerig måde.

Der gik ikke mange øjeblikke, før Mateo var i gang med tre nye udfordringer!

Vores vurdering af Stack Towers byggespillet fra BS Toys

Hvor er det dejligt at Stack Towers byggespillet, bliver ved med at overraske. Den ene udfordring efter den anden, hvor sværhedsgraden hele tiden bliver skruet en lille smule op - er i vores optik helt perfekt for et spil som dette. Stack Towers byggespillet bliver ved med at fange Mateos interesse, og vi finder spillet frem minimum én gang om dagen.

Vi er virkelig glade for de lækre detaljer som; stativet hvor de tre tårne skal bygges på, de utroligt behagelige træklodser der ligger helt perfekt i Mateos hænder, og udfordringskortene som er slidstærke og kan holde til leg.

Der er ingen tvivl om at Mateos fantasi bestemt er blevet sat på prøve, ligesom hans koncentration, kreativitet og hans hånd-øje koordination. Vi har haft en masse gode snakke om de forskellige former og farver, og så har vi bygget de flotteste tårne (.. hvis vi selv skulle sige det).

Hvis i leder efter et byggespil som virkelig skal udfordrer - men som også er i en
fremragende kvalitet, kan vi klart anbefale at kigge nærmere på Stack Towers fra BS Toys. 

- Camilla JakobsenLæs også anmeldelsen af Fiskespil med følelser

Læs også anmeldelsen af Apple Twist

Læs også anmeldelsen af Rondo Vario

Anmeldelse af spilBs-toys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen