Apple Twist IQ-spil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5-99 år | Spilletid: Ca. 15- 30 min. | Spillere: 1 spiller | Mærke: SmartGames

"Hvis du vælger at investere i Apple Twist IQ-spillet fra SmartGames - får du efter vores mening - et rigtig godt IQ-spil for pengene. De forskellige udfordringer kan udfordrer familiens mindste medlemmer, og de sværeste udfordringer kan udfordrer familiens ældste medlemmer. Vi er ikke blege for at indrømme at vi som forældre har fundet spillet frem én gang eller to, når børnene har været puttet. Vi har udfordret hinanden, og nogle af udfordringerne kan virkelig give dybe panderynker. Der er altså udfordringer til alle niveauer"

En spilanmeldelse af Apple Twist IQ-spil

Vores søn, Mateo, der fylder 4 år i næste månede, er rigtig glad for IQ-spil. Mateo elsker at fordybe sig i forskellige opgaver, og så elsker han at have os ved sin side, til at vise og forklare. Mateo er meget spørgende, og stiller mange gode spørgsmål. Vi er personligt helt vilde med når IQ-spil er børnevenlige - det kunne blandt andet være i form af; de forskellige elementer i spillet og de forskellige børnevenlige historier som vi møder i spillene.

Vi glædede os rigtig meget til at finde ud af hvad Apple Twist IQ-spillet fra SmartGames kunne byde på, og hvordan hele spillet er bygget op.

Det praktiske om Apple Twist IQ-spillet fra SmartGames

Apple Twist IQ-spillet er anbefalet fra + 5 år, og er for 1 deltager. Vi har spillet fremme i cirka. 30 minutter af gangen, men det variere meget, da udfordringerne er i forskellige sværhedsgrader.

Det får du med i spillet

  • 3 sommerfuglelarver
  • 1 spilleplade
  • 1 opgavehæfte
  • 1 spillevejledning

Den virkelig morsomme og spændende spilleplade, ligner et klassisk æble som man kender det - med en stilk på toppen. Spillepladen er produceret i hård plast, og er i farverne rød og brun.

Æblet har forskellige uddybninger som passer til de 3 sommerfuglelarver, og så kan hele spillepladen vendes 180 grader. Det gør at bestemte opgaver, kun kan løses ved at vende de forskellige sektioner på æblet. Der er i alt 5 sektioner som kan vendes.

De 3 sommerfuglelarver kommer i tre forskellige farver: blå, grøn og gul. Sommerfuglelarverne er produceret i hård plast, og er alle smilende og med store følehorn. De tre sommerfuglelarver har forskellige længder, og så kan deres forskellige led bøjes.

Det medfølgende opgavehæfte er delt op i forskellige sværhedsgrader, der er i alt 4 sværhedsgrader:

  • starter
  • junior
  • expert
  • master

De forskellige sværhedsgrader er opdelt efter farver i opgavehæftet, og nederst i højre hjørne er der en pil der indikere hvor svær opgaven er, inden for den valgte sværhedsgrad. Der er i alt 60 udfordringer. Der medfølger en god spillevejledning som kort og godt, beskriver hvordan spillet skal spilles.

Sådan spiller man Apple Twist IQ-spillet fra SmartGames

Barnet vælger udfordringer i opgavehæftet som ser spændende ud, herefter skal spillepladen drejes korrekt. I sværhedsgraderne: starter og junior skal barnet kun sørge for at dreje spillepladen én enkelt gang ved spillets start - da det er standarden for alle opgaverne. Hvis barnet vælger sværhedsgraderne: expert og master, er der ved hver opgave forskellige kombinationer til hvordan spillepladen skal drejes.

Barnets opgave er nu at placere de tre sommerfuglelarver i de forskellige uddybninger i spillepladen. Det er vigtigt at sommerfuglelarverne er i uddybningerne, og ikke er på den flade del af spillepladen. Sommerfuglelarverne kan bøjes i forskellige led, som gør dem ekstremt smidige.

De forskellige sværhedsgrader er opdelt således i opgavehæftet:

Starter
I opgavehæftet vises der hvor sommerfuglelarvernes hoveder skal placeres på spillepladen, og hvilken farve sommerfuglelarve der skal placeres hvor.

Junior
I opgavehæftet vises der hvor sommerfuglelarvernes hoveder skal placeres på spillepladen, dog uden at vise hvilke farve sommerfuglelarver der skal placeres hvor.

Expert
I opgavehæfet vises der hvor to eller ét af sommerfuglelarvernes hoveder skal placeres på spillepladen, dog uden at vise hvilke farve sommerfuglelarver der skal placeres hvor.

Master
I opgavehæftet vises der ikke hvor nogle af sommerfuglelarvernes hoveder skal placeres på spillepladen. Her er det barnets opgave selv at finde løsningen på opgaven.

I opgavehæftet står der ud for hver sektion af æblet, hvilket nummer eller tal, der skal vises på spillepladen. Det gør at barnet også får øvet både tal og bogstaver - genialt!

Alle løsninger på opgaverne er vist bagerst i opgavehæftet, som gør at barnet selv kan kigge efter om løsningen på den valgte udfordring er korrekt.

* Apple Twist IQ-spillet kan også spilles uden opgavehæftet, så barnet selv kan forsøge sig frem med forskellige kombinationer af spillepladen.

Vores oplevelse med Apple Twist IQ-spillet fra SmartGames

Mateo fik hurtigt åbnet spilæsken, og det første der mødte hans syn var det store røde æble. Mateo grinte og kiggede interesseret på det. Lige pludselig drejede en af sektionerne på æblet, og så var Mateos interesse virkelig fanget. Vi forklarede ham at æblet var spillepladen, og at det var æblet spillet var bygget op omkring.

Der gik ikke lang tid før Mateo fik lagt de tre forskellige sommerfuglelarver på bordet, og hurtigt begyndte han at lege med dem. Åh nej! Sommerfuglelarverne var så sultne, og Mateo fik dem hurtigt dirigeret over til det store røde æble. Mateo fik lov til at sidde og lege med de forskellige elementer, da vi rigtig godt kan lide når han selv viser en interesse for sine spil.

Mateo spurgte hvordan man spillede spillet, og efter en kort forklaring, var han klar til den første udfordring. Mateo fandt opgavehæftet frem, og vi startede på det nemmeste niveau.

Hele opgavehæftet er opdelt efter niveauer, og under niveauet barnet har valgt, er der en pil i højre hjørne, der indikere hvor svær de forskellige opgaver er under det valgte niveau. Det er smart - for så kan man hele tiden følge barnets udvikling!

Mateo fandt hurtigt ud af at sommerfuglelarverne havde forskellige led på deres kroppe, som kunne bøjes til den ene eller anden side. Det var en stor hjælp til at få de forskellige udfordringer til at gå op - og den første udfordring blev hurtigt klaret.

Jo længere vi kom igennem hæftet med opgaver, desto sværere blev niveauet bestemt også. Vi sad ved Mateos side igennem hele spillet, og hjalp med hans spørgsmål og stillede opfølgende spørgsmål, som kunne være en hjælp til at finde de rette løsninger til udfordringerne. Mateo blev hurtigt helt opslugt af spillet, og hans hånd-øje koordination og hans koncentration blev sat på en rigtig god prøve!

Vores vurdering af Apple Twist IQ-spillet fra SmartGames

Hvor har Mateo både været udfordret og underholdt i selskab med Apple Twist IQ-spillet fra SmartGames. Mateo har godt nok “kun” løst opgaverne i de to nemmeste sværhedsgrader, men lige nu, er det niveauet vi er på herhjemme. Heldigvis har vi udfordringerne fra de to andre sværhedsgrader til gode, når Mateo bliver lidt ældre. Det betyder altså at spillet følger barnets alder, og at det er et spil man har glæde af i mange år frem!

Der er ikke en finger at sætte på kvaliteten, af de forskellige elementer i spillet. Hele spillepladen som ligner et æble fungere rigtig godt, og at siderne kan vendes 180 grader er virkelig et sjovt twist til spillet. De søde sommerfuglelarver er smidige, og ligger rigtig godt i små børnehænder.

Hvis du vælger at investere i Apple Twist IQ-spillet fra SmartGames - får du efter vores mening - et rigtig godt IQ-spil for pengene. De forskellige udfordringer kan udfordrer familiens mindste medlemmer, og de sværeste udfordringer kan udfordrer familiens ældste medlemmer. Vi er ikke blege for at indrømme at vi som forældre har fundet spillet frem én gang eller to, når børnene har været puttet. Vi har udfordret hinanden, og nogle af udfordringerne kan virkelig give dybe panderynker. Der er altså udfordringer til alle niveauer!

Apple Twist IQ-spillet får de varmeste anbefalinger herfra!

- Camilla Jakobsen 

Læs også spilanmeldelsen af Little Red Riding Hood

Læs også spilanmeldelsen af Bunny Boo IQ-spil

Læs også spilanmeldelsen af IQ-spil fra Smart Games

Anmeldelse af spilSmartgames

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen