Vigga krammedukke fra byAstrup anmeldelse

Alder: Anbefales fra 1 år | Mærke: byAstrup | Materiale: Fremstillet i økologisk bomuld og polyester| Mål: Længde/Højde: 42 cm. | Vægt: 300 gram | Køn: Pige | Hudfarve: Lys | Hårfarve: Lyst

"Ud fra et pædagogisk perspektiv er der virkelig meget god læring at hente, for børn i alle aldre, i legen med dukker. Når børn leger rollelege med dukker, kopierer de virkeligheden, de leger og øver sig i alle hverdagens følelser, gøremål, dilemmaer og sammensætninger. Hvis vi eksempelvis kigger på børnenes sociale og sproglige færdigheder, trænes disse blandt andet når børnene, i legen med dukker, er sammen om et fælles tredje, spejler sig i hinanden, går på kompromis, argumenterer, afprøver og opbygger legen verbalt. Hvilket alt sammen skaber relationer, empati, evnen til at skabe overblik og aflæse spillereglerne i de sociale kontekster"

En anmeldelse af Vigga krammedukke fra byAstrup

I de fleste småbørns familier er der en lille dukkemor eller dukkefar. Hjemme hos mig er der hele to styks. Dukkerne bliver kørt rundt i barnevogn og klapvogn, de får skiftet en ble i ny og næ, de bliver puttet, får mad og så får de skiftet deres tøj - rimelig ofte endda.

Dukker er jo på ingen måde en ny dille - tværtimod, jeg har selv et par stykker, som jeg har arvet fra dengang, min farmor var en lille pige. På trods af, at legen omkring dukkerne er meget gammel, er den stadig utrolig populær og er aldrig gået af mode.

ByAstrup har lavet den fineste dukkeserie med dukker og alt, hvad der ellers hører til. Så bor du sammen med en lille dukkemor eller dukkefar, er det helt sikkert et mærke, som du bør kende.

Kort om ByAstrup

By Astrup er et dansk mærke, som laver unikt, kreativt legetøj og legemøbler i høj kvalitet. By Astrup går op i, at deres produkter er en fryd for øjet, lækre at røre ved og ikke mindst sjove at lege med. Derudover er der fokus på, at produkterne har et simpelt og moderne design, samtidig med at det indbyder børn til leg og hyggelige stunder.

Når du køber et By Astrup design, støtter du den fælles kamp mod en kræft fri verden. Hvert år donerer By Astrup nemlig et beløb til kræft forskningen i håbet om at gøre en forskel.

Udover at alle ByAstrups produkter er virkelig lækre og gennemtænkte, så kommer de jo selvfølgelig også i æsker, poser og kasser, som taler til alle sanserne og matcher produkterne. Så selv når produkterne står i æsken/kassen på gavebordet, pynter de.

Det medfølger

Når du køber sødeste Vigga, får du en krammedukke i stof på 42 cm fra top til tå. Alle detaljer er syet, så hun er både blød hele vejen igennem og så er der ingen smådele, der kan ryge af, så hun kan altså bruges til de helt små børn fra 1 år. Hendes fine gyldne hår er samlet i en dut på bedste baby manér. Detaljerne er mange, helt fra hendes små søde ører, hendes blå øjne, rødlige kinder, hendes hænder og fødder med markeret fingre og tæer, og til hendes lille navle.

Når Vigga flytter ind hos jer, har hun allerede håret sat op med den sødeseste lille sløjfe elastik, der selvfølgelig matcher hendes små blomstrede ballonbukser og hendes fine tunika. Alt sammen i 100 % bomuld.

Bliver Vigga eller hendes tøj beskidt, kan det vaskes på 30 grader håndvask.

Skal Vigga forkæles og garderoben udvides, laver ByAstrup en masse sødt dukketøj og sko, som passer hende helt perfekt. Alt tøjet kommer i en fin tøjpose med en ByAstrup bøjle.

Herhjemme består Viggas garderobe blandt andet af den fineste blå strikkjole med hulmønster og smukke detaljer ved hals, ærmer og bund.

En hvid sparkedragt med lyserøde prikker og flæsedetaljer over brystet.

Et sæt med grå bukser, der har flæser og en lyserød langærmet trøje med den genkendelige ByAstrup sommerfugl på maven i guld.

En festlig kjole med ét lag tyl, uden ærmer i lyserød og med et fint motiv af prikker og små rosenknopper. Til kjolen følger en kort cardigan i lys strik med fint hulmønster.

Udover tøjet ejer Vigga også et par virkelig søde sko; en lille ballerina i creme med hulmønster og guldspænde. Skoene kommer selvfølgelig i en lille skotøjsæske pakket fint ind.

Pigernes egen mening om krammedukken Vigga og hendes tøj

Silje 7 år: “Da jeg først så Vigga tænkte jeg faktisk, at hun måske mest var en dukke til Lucca, fordi hun er en stofdukke. Men da vi så havde pakket hende ud og vi havde leget med hende, syntes jeg, at hun var virkelig fin. Hun kan alt det, som de andre dukker kan, hun kan både sidde ned, ligge ned og man kan bøje hendes arme og ben. Faktisk så har hun også en sød lille navle, som går indad, det har vores andre dukker ikke.”

Lucca 5 år: “Jeg er meget glad for Vigga og jeg kan godt lide, at lege med hende. Hun ser så sød ud og så har hun en dutti i håret, ligesom jeg havde, dengang jeg var en lille pige. Jeg kan godt lide, at hun er så sød og så synes jeg, det er godt, at hun ikke vejer så meget.

Det er ret nemt at give hende tøj på, fordi man kan bukke hendes arme og ben. Det synes jeg, er godt, for så skal jeg ikke have hjælp til at tage hendes tøj af eller til at give hende noget andet på.”

Morens og pædagogens mening

Krammedukken Vigga er rigtig sød og fin.

ByAstrup har som altid formået at skabe en dukke med tøj til, som har rigtig stor og god legeværdi kombineret med et virkelig smukt og moderne design.

Både som mor og pædagog er jeg meget begejstret. Jeg er dog ikke den eneste, der er glad for lille Vigga og hendes fine garderobe. Begge piger nyder at lege med Vigga, så meget at de faktisk ikke altid kan blive enige om, hvem der skal have hende. Herhjemme er det særligt hendes søde milde udtryk, dutten i håret, den lille navle og detaljerne ved hænderne og fødderne, som tiltaler pigerne. Desuden er Vigga så blød og fleksibel, at det er nemt at klæde hende af og på, så pigerne skal ikke have hjælp. Hendes vægt er også et stort plus, hun vejer ingen ting, så selv de mindste dukkemødre og -fædre kan bære rundt på hende.

Viggas fine garderobe er jo så gennemført, men det kommer egentlig ikke  bag på mig, når der står ByAstrup i mærket. Tøjet er lavet i bomuld og har så mange detaljer, at det næsten kunne gå som tøj til virkelige babyer. Det er virkelig en fin detalje, at tøjet kommer med en sød lille bøjle i en tøjpose og at skoene kommer i en skotøjsæske.

Tøjet og skoene er selvfølgelig ikke forbeholdt ByAstrups dukker, det kan købes i to forskellige mål. Vigga bruger samme størrelse som mange andre standard dukker. Herhjemme bliver tøjet flittigt delt imellem alle dukkerne.

Ud fra et pædagogisk perspektiv er der virkelig meget god læring at hente, for børn i alle aldre, i legen med dukker. Når børn leger rollelege med dukker, kopierer de virkeligheden, de leger og øver sig i alle hverdagens følelser, gøremål, dilemmaer og sammensætninger.

Hvis vi eksempelvis kigger på børnenes sociale og sproglige færdigheder, trænes disse blandt andet når børnene, i legen med dukker, er sammen om et fælles tredje, spejler sig i hinanden, går på kompromis, argumenterer, afprøver og opbygger legen verbalt. Hvilket alt sammen skaber relationer, empati, evnen til at skabe overblik og aflæse spillereglerne i de sociale kontekster.

Børnenes fin- og grovmotoriske færdigheder udvikles også i legen, dette blandt andet når bleerne skal skiftes, dukkerne skal have rent tøj på, eller når de skal nå bussen med lille Vigga på armen i let løb.

Har du en lille dukkemor eller dukkefar derhjemme, som savner en lille ny? Så er dukkerne fra ByAstrup med tøj og sko hermed anbefalet. Vigga er et hit for både Lucca på 5 år og Silje på 7 år og legen med hende, er en af de få lege, som stadig formår at samle pigerne i en fordybet, god og lærerig leg, hvor der bliver hygget og grinet.

-  Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af byAstrup dukkehusmøbler

Læs også anmeldelsen af byAstrup dukkebarnevogn

Læs også anmeldelsen af byAstrup krammedukke

Anmeldelse af legetøjByastrup

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen