ByAstrup Dukkehusmøbler anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mål: Passer til små dukker på 7-14 cm (passer IKKE til Barbie, som måler H:29cm) | Materiale: MDF træ | Mærke: ByAstrup

"Det fungerer godt, det er holdt så simpelt så muligt, da det skal passe ind i et lille dukkeunivers. Køkkenet fra byAstrup kan sagtens stå alene, men står også utrolig smukt og gennemført med de øvrige æsker i serien med dukkehusmøbler…"

En anmeldelse af ByAstrup' dukkehusmøbelsæt

Når jeg først har forelsket mig i et legetøjsmærke, har jeg svært ved at slippe det igen. Sådan har jeg det med byAstrup! Det er simpelthen fuldstændig gennemført fra indpakning til produkt.

I serien med dukkehusmøbler findes soveværelse, legeværelse, lektieværelse og det fineste lille køkken, som vi nu har suppleret til samlingen herhjemme.

For en pige på snart 4 år er det hos os et kæmpe hit at indrette små hjem til små dukker/figurer. De forskellige dele er bygget i miniudgaver, men helt genkendelige fra hverdagen. Som for alderen typisk elsker min Signe at leve sig ind i rollelegen, hvor eksempler og situationer fra hendes hverdag og omgivelser bliver omdrejningspunktet. Til det passer dukkehusmøblerne fra byAstrup så godt ind.

Går ikke ned på deres design

ByAstrup går ikke ned på deres design! Det skinner tydeligt igennem allerede ved indpakningen. Æsken er i stilfuldt layout med afdæmpede, nordiske farver. På forsiden er indholdet – her det søde køkken – afbilledet. På bagsiden er der en kort hilsen om brandet fra ejeren Anette Astrup Pedersen samt mål på æskens 4 forskellige dele.

Inde i æsken ligger det hele forsvarligt indpakket hver for sig. Jeg ved, beskyttelsen af produkterne er den primære årsag. Alligevel får jeg oplevelsen af at pakke noget særligt ud, når hver ting for sig skal åbnes. Signe og jeg elsker at pakke de små ting ud, og vi smiler næsten hver gang, vi får en ny genstand i hænderne.

Det første, der åbnes, er køleskabet i den skønneste(!) afdæmpede, grønne farve. Det er 18,2 cm. højt og 6 cm. bredt. På lågen er et aflangt, gråt håndtag. Det er mest til pynt, da jeg tænker, det er mest oplagt at åbne køleskabet ved at trække direkte på lågen.

Køleskabet lukker let op og i og lukker helt til. Inde i køleskabet er monteret to hylder, så der samlet er 3 små hylder. Det øverste og nederste hylderum har samme højde, mens det midterste er noget højere. Det fungerer godt, da der dermed er mulighed for at opbevare forskellige dele i køleskabet.

Derefter åbnes det lille bord med to tilhørende køkkenstole. Bordet er 7 cm. højt og 11 cm. bredt, mens de to stole er 9 cm. høje og 5,5 cm. brede. Bord og stole matcher både den nordiske stil og hinanden. Bordet er med træbordplade og sorte ben, mens stolene omvendt har sort sæde/ryglæn og træben.

Jeg kan kun drømme mig til en bordplade i fuld størrelse til køkkenet eller stuen herhjemme som det her dukkebord. Hvor er det smukt! Bordpladen har runde kanter og hjørner, så det er behageligt både at se på og røre ved. Både bord og stole er på fineste vis meget simpelt bygget op, mens de samtidig har små detaljer. De tre dele står solidt i dukkehjemmet og vælter ikke, når de indgår i legen.

Det sidste møbel, vi pakker ud, er naturligvis det helt centrale til at fuldende køkkenet: Køkkenbord, håndvask, komfur, ovn i samme møbel. Det måler 11,5 cm. i højden og 13,5 cm. i bredden. Det matcher de øvrige elementer med farverne sort og træfarve fra bord og stole.

Håndtaget på ovnen er magen til – blot i forskellige farver – håndtaget på køleskabet, mens vandhanens grå farve er magen til farven på køleskabets håndtag. Det lille håndtag på ovnen fungerer her til at kunne åbne ovnen, som også går let op og i. I højre side af møblet er der to hylder, som giver god mening i forhold til at kunne opbevare forskellige ting til rollelegen i køkkenet.

Alle dele er fremstillet af træproduktet MDF.

Utrolig smukt og gennemført

Køkkenet består således af blot 5 dele, men der er lige nøjagtig det, der er behov for. Det fungerer godt, det er holdt så simpelt så muligt, da det skal passe ind i et lille dukkeunivers. Køkkenet fra byAstrup kan sagtens stå alene, men står også utrolig smukt og gennemført med de øvrige æsker i serien med dukkehusmøbler. Jeg er ret vild med at have fået en datter, der gerne vil lege med dukkehus – så er det helt legalt, jeg også er med. Det er svært at lade være med så lækre varer!

Allerede da Signe var helt lille, fik jeg kendskab til legetøjsmærket MaMaMeMo under AstrupGroup, og jeg vidste bare, vi måtte eje legemad mm. derfra. Da der i 2018 blev lanceret et nyt brand: byAstrup blev det kærlighed ved første blik. Jeg fik næsten bogstavelig talt ondt i maven over, hvor SMUKKE produkter, de kunne præsentere. Da ejeren Anette offentliggjorde historien bag det nye mærke, vandt de min fuldstændige medfølelse, sympati og respekt:

Hun og ægtemanden har 4 børn, der på forskellige måder var og er en del af firmaet. I 2013 blev familien ramt af en stor krise: den yngste datter, Marie, på 17 år blev diagnosticeret med akut leukæmi. Herefter fulgte 2 års mareridt med kemobehandlinger samt en hård knoglemarvstransplantation, og der fulgte 7 måneder uafbrudt på intensivafdelingen på Rigshospitalet.

Marie elskede sommerfugle, og stuen blev bl.a. dekoreret med de flotteste sommerfugle, som Marie selv foldede. Mange af sommerfuglene gav Marie, i kærlighed, til sygeplejersker og familiemedlemmer, og disse foldede sommerfugle har i dag derfor en stor betydning for familien Astrup.

I 2015 måtte Maries krop give op. Hun døde 19 år gammel efter 2 års sygdom. Idéen til byAstrup opstod som følge af et behov for at bearbejde den store sorg over at have mistet den yngste datter, og samtidig videreføre dén omsorg for andre mennesker og sans for kreativitet, som hun stod for.

ByAstrup repræsenterer de tanker og værdier, som Marie stod for: Omsorg for andre, kærlighed til livet og kreativitet med dybe skandinaviske rødder. På denne måde er de to, som står bag brandet – datteren Marie og moren Anette. Det bærende grafiske element i byAstrup-logoet er Maries sommerfugl, og som man ved nærmere studeren kan se, dannes der i A'et i byAstrup et M for Marie. Hvor er det smukt. Og igen: Gennenført!

Familien Astrup ønsker, at ingen i fremtiden skal dø af kræft, og at ingen familier skal opleve dét, som de har oplevet. Ved at købe byAstrup produkter med Maries sommerfugl støtter man en utrolig vigtig sag: byAstrup donerer nemlig hvert år hele Maries løn til børnecancerfonden med et håb om, at dette bidrag kan være med til at gøre en forskel, og at familiens store ønske en dag vil gå i opfyldelse – en verden uden kræft.

- Elisabeth Kristensen

Anmeldelse af legetøjByastrupCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen