Bunny Boo IQ-spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Spilletid: Ca. 15 - 30 min | Spillere: For 1 spiller | Antal: 1 spil i æske med 60 sjove udfordringer |

"Bunny Boo IQ-spillet er et spil vi har haft meget glæde af herhjemme. Spillet er utroligt givende rent udfordringmæssigt, og Mateo keder sig derfor aldrig. Bliver udfordringerne på et tidspunkt lidt for nemme, rykker man blot en sværhedsgrad op. De få elementer spillet byder på, er i en super behagelig kvalitet for små børnehænder..."

En spilanmeldelse af Bunny Boo IQ-spil

Vores søn, Mateo, som snart fylder 3 år - er rigtig glad for spil. Det er vi som forældre så sandeligt også, og vi nyder at kunne have sjove stunder med vores dreng. Vi kigger ofte efter hvilken alder forskellige spil er anbefalet fra. Det er ikke tit vi falder over læringsspil der henvender sig til børn helt ned til 2 års alderen. Vi var derfor rigtig spændte på at introducere Mateo, for spillet; Bunny Boo IQ fra SmartGames.

Det praktiske om Bunny Boo IQ-spillet fra SmartGames

Bunny Boo IQ-spillet anbefales fra + 2 år, og er for 1 spiller. Spilletiden kan variere meget, men vores gennemsnitlige tid i selskab med spillet, har været omkring 30 minutter af gangen.

Spillet indeholder:

  • Kanin
  • 3 klodser i farverne; rød, blå og gul
  • 30 kort med udfordringer (60 udfordringer i alt, da de er to-sidet)
  • Spillevejledning

Spillevejledningen er lige til, og rigtig nem at forstå. Det tog os 2 minutter at finde ud af - hvordan spillet skulle spilles - til vi kunne gå i gang med spillet. Det er dejligt når man har en spændt dreng.

De forskellige kort med udfordringer, har alle sammen forskellige numre. Hvis barnet er i tvivl om opgaven på det valgte kort er løst korrekt, kan barnet altid tjekke i folderen (der også indeholder spillevejledningen). Her findes løsningen på alle udfordringerne, hvilket er super smart, hvis barnet (eller forældrene!) skulle være i tvivl!

Sådan spiller man Bunny Boo IQ-spillet fra SmartGames

I starten af spillet placeres de tre klodser, kaninen, og kortene (med udfordringer) foran barnet. Barnet skal nu vælge en udfordring. Kortene har forskellige farver, som indikere hvilke udfordringer der er mest simple, og hvilke udfordringer der er mest kompliceret.

De grønne kort byder på de mest simple udfordringer, de gule kort er en smule sværere udfordringer, de røde kort byder på svære udfordringer og de lilla kort er de mest komplicerede udfordringer. Udover farverne på kortene, har hvert kort også en lille cirkel i hvert hjørne. Cirklen viser hvor svær udfordringen er inden for kategorien, og på den måde kan man hele tiden udfordrer barnet lidt mere - indenfor den samme kategori. Det er rigtig smart, og noget vi benytter os rigtig meget af!

Når barnet har valgt sin udfordring, fjernes de klodser der ikke er en del af udfordringen. De andre klodser fjernes, da små børn oftest kan blive distraheret af dem. Herefter skal barnet efterligne illustrationen på udfordringskortet. Det kan for eksempel være at kaninen er nede i den blå klods, og kigger ud af hullet der er formet som en stjerne.

Kaninen kan både stå på klodserne, stå bag klodserne, ligge ned på klodserne - eller stå foran klodserne. Det er derfor vigtigt at barnet kan gennemskue om kaninen for eksempel står nede i en klods - eller foran klodsen. Det er ikke altid nemt for små børn at se, og det kan også være svært at få lagt klodserne præcis som barnet vil have dem til at ligge. Det er her at vi som forældre kommer ind i billedet.

Det er vigtigt at hjælpe barnet. Stil nysgerrige spørgsmål som; “hvad ser du på udfordringskortet?” eller “hvor står kaninen på udfordringskortet?” - det kan være med til at støtte barnet, og dermed kan barnet komme frem til det rigtige resultat.

Vores oplevelse med Bunny Boo IQ-spillet

Vi fandt hurtigt kaninen og de tre forskellige klodser frem. Vi lagde dem på bordet foran Mateo, og fandt udfordringskortene frem. Vi besluttede os hurtigt for at starte med de helt simple udfordringer, og stille og roligt bevæge os mod mere vanskelige udfordringer. Mateo fik lov til at trække det første kort, hvor udfordringen var; at placere kaninen nede i den blå klods, og kaninen skal kigge ud af siden med stjernen på. Det var en meget simpel
udfordring. Vi gjorde som spillet anbefaler, og fjernede de klodser vi ikke skulle bruge til udfordringen. Foran Mateo stod nu kaninen og den blå klods. Hurtigt tager Mateo kaninen og placerer den i den blå klods. Men hov! Kaninen kigger ikke ud af siden med stjernen på, men gennem en cirkel. Hurtigt fik Mateo rettet det, og nu var udfordringen løst helt korrekt.

Da vi havde spillet en masse runder - der bød på et hav af forskellige udfordringer - valgte vi at øge sværhedsgraden lidt. Vi fandt hurtigt ud af på udfordringskortene at kaninen både skulle lægge ned i nogle udfordringer, og på andre skulle kaninen stå ovenpå klodserne.

Det var vigtigt hele tiden at holde tungen lige i munden. Vi kunne mærke på Mateo at han havde problemer med løsningen af nogle udfordringer. Her stillede vi nysgerrige og opfølgende spørgsmål, som vi hurtigt kunne mærke hjalp ham. Nogle udfordringer kunne hurtigt tage 5 - 10 minutter. Det lyder i sig selv som lang tid, men børn skal have tid til at udforske og prøve sig frem. Det må man sige Mateo gjorde, og oftest blev udfordringen løst til sidst. Vi blev noget overraskede over nogle af udfordringerne. Her skulle klodserne både stables på hinanden, og kaninen stå helt øverst oppe. Jo svære udfordringerne blev, desto flere klodser skulle der bruges.

Vores vurdering af Bunny Boo IQ-spillet

Bunny Boo IQ-spillet er et spil vi har haft meget glæde af herhjemme. Spillet er utroligt givende rent udfordringsmæssigt, og Mateo keder sig derfor aldrig. Bliver udfordringerne på et tidspunkt lidt for nemme, rykker man blot en sværhedsgrad op.

De få elementer spillet byder på, er i en super behagelig kvalitet for små børnehænder. Alle elementerne har været super nemme at gribe fat om, og håndtere for vores søn - hvilket gør oplevelsen af spillet helt perfekt.

Bunny Boo IQ-spillet har budt på udfordringer, underholdning, løsningsorienteret spørgsmål - og sidst men ikke mindst - timer i fuld koncentration, og utrolig dejlig familiehygge.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Little Red Riding Hood

Læs også spilanmeldelsen af Jump In

Læs også spilanmeldelsen af Alibaba

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSmartgames

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen