byASTRUP kæpheste & tilbehør anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: FSC-certificeret bøgetræ, Poppeltræ, Polyester og PU | Mærke: byASTRUP |

"Når der er høj fart og lyd på hestene herhjemme, får de en tur udenfor. Bare det lige twist giver også fornyede idéer til legene, fordi børnene så har helt andre rammer og arealer at boltre sig på. Også bommen bruges oplagt udenfor både i aktivitet med hestene og med egne kroppe. Johannes slet ikke i tvivl om, at de har en glæde ved By Astrups produkter. Det har intet med udseende og kvalitet at gøre, men med underholdningsværdi, der fremmer både fantasi, leg og læring - kognitivt og fysisk..."

En anmeldelse af byASTRUP kæpheste & tilbehør

Tag godt imod Blacki og Perle :D

Ej, men se nu lige den her alt for lækre samling af produkter fra gang på gang fantastiske By Astrup!

Herhjemme bor legetøjstesterne Johannes på 3 år og Signe på 5 år. De er altid friske på at åbne nye, spændende legetøjspakker og afprøve indholdet.

Jeg danner mig oftest ret hurtigt et indtryk af, om det fanger deres interesse, og om interessen er kortvarig eller langvarig. Med disse to kæpheste med tilbehør er der slet ingen tvivl: De er bare et kæmpestort hit! - ikke kun i forbindelse med udpakningen, men også nu efter mange, mange timers leg!

Første møde med hestene

Til at begynde med fortalte jeg bare, der var en overraskelse til dem. Den bestod i, at der var flyttet nogle dyr ind, og vi fordelte allerede da den sorte og den brune mellem dem (med 5 års erfaring som mor har man vel lært at prøve at komme mulige konflikter i forkøbet ;))

Johannes valgte… ja, valget var jo sort eller brun, og han ville egentlig gerne have blå. Så Signe tog beslutning om brun, og Johannes gik så med sort.

Da Signe og Johannes “mødte” hestene første gang, skulle de på en eller anden måde lige se dem an. Egentlig meget atypisk for det legetøj, de bliver præsenteret for, skulle hestene ved første øjekast lige “accepteres” og “forstås”.

Jeg sagde så hurtigt om den sorte hest, det er en dreng, og at den hedder Blackie. Vi snakkede om, at det jo netop betyder sort, og sådan en hingst kan løbe vanvittig hurtigt - det vinder så absolut point hos en dreng på 3 år!

Den brune er en pige, som også hedder hoppe. Og den brune hest hedder... tænk hurtigt... Perle - fordi den er lige så smuk som de perler, man kan få til øreringe og halskæder. Det var som om, at der i det øjeblik kom en særlig ømhed for de to heste. De fik på en eller anden måde via deres køn og navn en personlighed og identitet, som både Johannes og Signe faldt for og tog til sig.

Mange funktioner

Hestene fungerer som bamser for børnene. De bliver kærtegnet og krammet mange gange i løbet af dagen. De er med dem rundt omkring i huset i børnenes leg, og de bliver puttet tæt på sengen om aftenen.

Samtidig har legen med hestene via deres funktion som netop kæpheste en ekstra dimension. Hestene kan indgå på en helt anden måde i legen end børnenes andre bamser. Signe og Johannes kan ride på dem, og det elsker de - altså børnene :)

I begyndelsen var det for Signe og Johannes - om man forstår det eller ej ;) - svært motorisk at ride på hestene. De kunne slet ikke lige finde ud af, hvor de skulle holde ved kæppen/hesten... og hvordan de skulle løbe/hoppe med dem.

Jeg tog til stor underholdning for dem en demonstration gennem hele huset - heldigvis bliver man aldrig for stor til at lege!! Og det blødte dem op i forhold til selv at give sig i kast med rideturene. Og det tog virkelig ikke lang tids øvelse at få styr på Blackie og Perle, og nu har de god fart på!

Signe har nogle gange sagt, at “Hver gang jeg skal noget herhjemme, så rider jeg til det”. Og det gør hun så også fra rum til rum. Da jeg på dag 1 lavede demonstrationen gennem huset, var det naturligvis all in og derfor også med hestevrinsk. Den har Signe og Johannes også taget til sig, så når de blæser gennem huset, er det selvfølgelig til lyden af “ihihihi” også!

Kun fantasien sætter grænser

Kæphestene indgår i mange forskelligartede lege - det er kun fantasien, der sætter grænser.

Børnene bliver selvfølgelig inspireret af hinanden og hinandens lege både sammen og hver for sig. Og der er også i den grad forskel på at være en dreng på 3 år og en pige på 5 år, når det kommer til legen med hestene. Men begge børn er yderst optagede, og det vidner om, at det er et stykke legetøj med en bred målgruppe.

Den slags legetøj vægter vi herhjemme højt. Af lege kan nævnes bondegård, cowboys, væddeløb, at gå til ridning. Derudover bliver hestene - måske især hoppen Perle, som Signe er ansvarlig for ;) - passet og plejet.

Naturligvis har By Astrup også medtænkt at producere det fineste plejesæt bestående af blandt andet børste og strigle. Og det er en fornøjelse at kunne sætte hestens fine, lange manke.

Derudover indeholder plejesættet en gulerod, et æble og tre stykker græs, og det giver klart noget til legen, at der er disse elementer også. Frugt og grønt i plejesættet kan naturligvis fint indgå i børnenes legekøkken. Det er altså ikke kun koblet til legen med kæphestene som hestefoder, men kan i lige så grad være deres egen mad, når de tilbereder eller spiser mad i legekøkkenet.

Ud over al den leg, Signe og Johannes kan finde på med deres kæpheste, har By Astrup selv også udtænkt og produceret endnu en aktivitet med hestene: den rigtig fine bom til spring. Selve stangen ligger løst på de to ydersøjler, så børnene kan nemt selv både lægge den på og tage den af, når de ønsker at gøre sværhedsgraden lettere eller sværere.

Og hvis de rammer ind i stangen, falder den også af, så de slår sig mindre. Herhjemme bruges bommen selvfølgelig sammen med Blackie og Perle. Når børnene sidder på kæphestene, må stangen ikke komme for højt op, hvis de skal kunne springe over den. Til gengæld kan hestene springe rigtig højt, hvis Signe eller Johannes bare står som hjælpere ved siden af ;)

Ud over at bruge bommen meget til hestene, bruger børnene den faktisk også rigtig meget til deres leg med egne kroppe. Og det, synes jeg jo, er en fantastisk idé og ekstra funktion, legetøjet så får.

Når de ikke har en kæphest mellem benene, giver det naturligvis en helt anden frihed. Og så bliver det faktisk muligt at springe over bommen, hvor den kommer højere og højere op. Og det motiverer i den grad børn på 3 og 5 år... ja fremgang og udvikling er jo en motivationsfaktor i alle aldre.

Når stangen kommer op på de øverste plan, bruger Signe og Johannes den i stedet til at kravle under. Når den er på de nederste niveauer udfordrer de hinanden til at krybe under. På den måde kommer mange helt forskelligartede øvelser i spil med den egentlig meget simple hestebom.
Når der er høj fart og lyd på hestene herhjemme, får de en tur udenfor. Bare det lige twist giver også fornyede idéer til legene, fordi børnene så har helt andre rammer og arealer at boltre sig på. Også bommen bruges oplagt udenfor både i aktivitet med hestene og med egne kroppe.

Vores vurdering

Jeg kan give varme anbefalinger til produkter fra danske By Astrup - særligt fordi jeg har en kæmpe svaghed for deres design. Stilmæssigt står det bare virkelig skarpt.

Derudover er produkterne produceret i FSC®-træ. Endelig er jeg ved både at lege med og observere Signe og Johannes slet ikke i tvivl om, at de har en glæde ved By Astrups produkter.

Det har intet med udseende og kvalitet at gøre, men med underholdningsværdi, der fremmer både fantasi, leg og læring - kognitivt og fysisk.

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Barbersæt

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Dukkehusmøbler

Læs også anmeldelsen af byAstrup Sminkebord

Anmeldelse af legetøjByastrupCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen