Gonge Taktile River Stones anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: Gonge | Materiale: ABS plast, Kork, Aluminium, Skum, TPE Gummi & Cement | Mål: (på æsken) L:28 x B:35 x H:8/17 cm | Vægt: 4,2 kg | Max belastning: 75 kg | Farver: Forskellige

"De flotte farver, lækre og sikre materialer og et utal af sansestimulerende muligheder, er en perfekt kombination for, at skabe mange gode timers aktiv og spændende leg. Jeg kan sagtens anbefale alle andre denne sjove nyhed fra Gonge...."

En anmeldelse af Gonge's nye Taktile River Stones

Er du på udkig efter en ny lærerig, sjov, sansestimulerende og motorisk udviklende aktivitet, så er dette nye sæt fra Gonge nok lige noget for dig.

Det danske firma Gonge, er kommet med en spændende nyhed i efteråret 2022, de lækre Taktile River Stones balancesten.

Måske kender du allerede til Gonge’s bestsellere Hill Tops og de “almindelige” River Stones sæt, men nu har Gonge udviklet videre på de populære produkter. Det er endt ud med et nyt sansestimulerende produkt ved navn Taktile River Stones.

Vores lille familie har være heldige, at få lov til at se nærmere på efterårets spændende nyhed, hvilket vi har set frem til.

I dette sæt får man fem balancesten, med hver sin farve og hver sin taktile overflade, for på den måde at stimulere sanserne så meget som muligt.
Lige netop det med at udvikle og stimulere sanserne, er Gonge´s helt store speciale.

Jeg er mor til tre drenge, hvor den ældste er født med diverse udfordringer og særlige behov, så af den grund er produkterne fra Gonge ekstra populære herhjemme, de bliver nemlig brugt til alt fra undervisning og genoptræning til fri leg.

Velovervejet og gennemtænkte produkter

Gonges produkter er så velovervejet og gennemtænkte, at de er virkelige gode til både børn og voksne, også til personer med særlige behov. Særlige behov kan være mange ting, lige fra motoriske udfordringer, verbale udfordringer, sociale udfordringer og meget andet.

Det er ikke kun børn, der kan have stor glæde af, at bruge Gonges fantastiske produkter, de er nemlig også gode til genoptræning eller til ældre mennesker, som har brug for at holde deres motorik ved lige.

Det danske firma Gonge, har lavet mange forskellige produkter, som har det til fælles, at de alle er fantastiske til, at udvikle kognitive færdigheder hos både børn og voksne.

Noget af det som jeg ser som et kæmpe plus ved Gonge´s produkter er, at de er i en imponerende kvalitet og derfor kan holde til at blive brugt igen og igen år efter år, både indenfor og ude i haven.

Har tænkt på selv de mindste detaljer

Gonge har tænkt på selv de mindste detaljer, så som runde former og skridsikre underlag. Dette gælder selvfølgelig også for dette nye Taktile River Stone sæt.
De fem sten har en gummikant i bunden, så de står sikkert på gulvet.

Gummikanten sikrer ikke blot, at stene ikke glider når man hopper fra sten til sten, men den beskytter også underlaget, så det ikke bliver ridset eller beskadiget på anden måde under legen.

De fem taktile sten kan anvendes på et hav af sjove og lærerige måder, det handler blot om at tænke ud af boksen og se muligheder fremfor begrænsninger.

De nye sjove Taktile River Stones henvender sig til børn, unge og ældre, med andre ord så henvender de sig til alle. Hver sten har dog en max belastningen på 75 kg.

De fem nye sten udvikler og styrker eksempelvis balancen, hukommelsen, koncentration, koordinering, kropsholdning, grovmotorikken, problemløsning, selvtillid, selvværd, selvstændighed og rumlig forståelse.

Ikke nok med det, så indbyder de nye balancesten til, at flere børn er sammen om at være fysisk aktive. De vil på den måde også kunne styrke sociale kompetencer, empati, turtagning og samarbejde i kombination med deres lege eller træning.

Jorden er giftig

Den mest oplagte leg med de nye Taktile River Stones er muligvis, at lave en Jorden er giftig bane. Denne leg er et hit hos de fleste børn.

Jorden er giftig er også en leg, som vi ofte leger herhjemme.Når drengene laver sådan en bane, kan de nemt kombinere forskellige andre sæt fra Gonge, for på den måde at lave banen større eller mere udfordrende. Selvom der er mange år mellem mine drenge, så er Jorden er giftig en leg, som de nemt kan hygge sig sammen med og min ældste søn Marcus er god til, at hjælpe og støtte Villads igennem de mange baner.

Villads er kun 3 år gammel, men han er nysgerrig og meget interesseret i, at lære nye ting og udfordre sig selv. Han har leget på mange forskellige motoriske redskaber og det ses tydeligt, at motorikken forbedres mere og mere og det samme gør selvtilliden og selvværdet.

Villads og Marcus var begge med til, at pakke de nye Taktile River Stone ud af kassen og de startede med, at mærke de forskellige overflader med hænderne, hvorefter vi talte lidt om overfladerne og farverne på de fem sten.

Derefter tog drengene strømperne af for, at mærke de spændende teksturer med de bare fødder. Villads synes tydeligvis, at det var sjovt og specielt. I starten var han lidt i tvivl om hvad han synes, men i løbet af kort tid havde han vænnet sig til de nye teksturer og synes det var sjovt.

Marcus fordelte stenene på stuegulvet, med en kort afstand, så Villads kunne gå fra sten til sten.

Jeg kan godt lide, når vi kan kombinere flere forskellige redskaber for på den måde at udvikle legene. Af den grund så vi også hurtigt muligheden for, at inddrage vores “gamle” sansesten fra Gonge, som et fint supplement til en god, sansestimulerende og lærerig leg.

En spændende og stimulerende oplevelse

De fem nye taktile overfladematerialer er Kork, Aluminium, Skum, TPE Gummi og Cement.

De fem forskellige teksturer er blevet nøje udvalgt for, at give en spændende og stimulerende oplevelse.

Selve toppen/overfladen på Gonge´s nye Taktile River Stones skråner en smule, hvilket blot gør dem mere unikke og på samme tid styrke balancen og koncentrationen lidt ekstra.

Vores mening om Gonge's taktile balancesten

Gonge´s nye og unikke Taktile River Stones sæt er et rigtig fint og velovervejet sæt af balancesten, som straks vil fange opmærksomheden hos især børnene.

De flotte farver, lækre og sikre materialer og et utal af sansestimulerende muligheder, er en perfekt kombination for, at skabe mange gode timers aktiv og spændende leg.

Herhjemme ses det tydeligt, at især Villads er interesseret i, at lege med de fem sten. Sættet bliver i øjeblikket brugt indenfor på stuegulvet, men jeg er sikker på, at det vil blive brugt rigtig meget ude i haven til sommer.

Et sæt som dette, kan ikke kun skabe glæde hjemme i privaten, men det vil bestemt også kunne skabe mange sjove stunder i diverse daginstitutioner eller på plejehjem og genoptræningssteder.

Efter at have set drengene lege og træne med de nye Taktile River Stones og efter selv at have prøvet, at mærke de nye former og teksturer, så har jeg kun positivt at sige om sættet.

Jeg kan sagtens anbefale alle andre denne sjove nyhed fra Gonge.
Rigtig god fornøjelse.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Gonge Hilltops

Læs også anmeldelsen af Gonge River Stones

Læs også anmeldelsen af Gonge Vippende River Stones

Læs også anmeldelsen af Gonge Taktile Sansesten

Anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen