Gonge River Stones anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Materiale: ABS plast | Max belastning 100 kg | Farver: Forskellige | Antal: 1 sæt med 6 balancesten.

"Gonge River Stone er balancelegetøjet uden begrænsninger. Leg og træning på stenene stimulerer og træner flere sanser, der arbejdes med koordination og det giver anledning til fri leg. En anden ting er, at både børn og voksne kan træne deres evne til, at vurdere afstand. Smilemusklerne er på konstant arbejde og så er det bare genialt, at der kan arbejdes med mange forskelige ting, uden barnet opdager det, da de er i konstant leg. Vi er stor fan herhjemme og vi vil til hver en tid anbefale dette sæt i alle hjem med børn..."

En anmeldelse af Gonge River Stones

Carl har i lang tid været interesseret i alle lege med balanceudfordringer, som f.eks. jorden er giftig. Så da Carl opdagede Gonge River Stone, var han i hopla og ønskede med det samme, at lave en stor balancebane.

Herhjemme er vi i forvejen stor fan af Gonge, deres produkter er enorm robuste, praktiske og nemme i forhold til rengøring og ikke mindst er de i vores øjne geniale med deres fokus på motorisk udvikling. I øvrigt har de med dette sæt vundet den eftertragtede ”Spiel Gut Pris” i Tyskland.

Gonge er kendte for deres stilrene design og deres evne til at producere legetøj, som kan anvendes til læring, træning og samtidig stimulere børns motorik. Gonges produkter anvendes og ses i de fleste institutioner landet over, især i børnehaver, ved dagplejere og i vuggestuer.

Derudover kan Gonge River Stone benyttes i alle aldersgrupper, på plejehjemmene, til børn og voksne med kognitive og fysiske udfordringer.

Praktisk

Sættet med Gonge River Stone indeholder tre lige store trekantede sten i farverne gul, orange og lilla, de måler 36x36x36 cm og er 8,5 cm i højden. Derudover er der tre mindre trekantede sten i farverne grøn, rød og blå i størrelsen 25x25x25 cm og måler 4,5cm i højden.

Så helt præcist er der to størrelser i sættet. Fælles for dem alle seks er, at de er beklædt med en solid gummikant i bunden, så når der balanceres fra sten til sten kan de ikke glide væk. Stenene fra Gonge River Stone er designet i Danmark og er produceret i ABS plast, de tåler en vægt på op til 100 kg og så anbefales de fra 2 år.

Balancebane og racerbane

Da vi modtog sættet fik Carl lynhurtigt stillet stenene op som en balancebane og prøvede banen på flere forskellige måder. De første gange var det som en almindelig balancebane, hvor Carl kun måtte placere en fod på hver en sten. Efter flere gange blev det med en bold i strakte arme og da banen blev for ”nem” rykkede han stenene længere væk fra hinanden og forsøgte, at udfordre sig selv yderligere med, at tage tid på. Så mens Carl legede rundt på banen agerede jeg (hans mor) tidtager.

Carl spurgte, om vi ikke kunne komme over på pladsen bag vores hus. Han havde nemlig fået en idé, han gerne ville prøve af. Carl mente stenene kunne bruges som forhindringer i en racerbane. Carl satte stenene op med god afstand og så hoppede han på sit løbehjul. Stenene blev i denne leg brugt som kegler og der blev brugt en masse tid på, at suse rundt mellem forhindringerne.

Om Gonge River Stone bliver anvendt som trædesten eller kegler / forhindringer til en racerbane, så har de samme effekt. De stimulerer barnets balance, som er en utrolig vigtig sans for både børn og voksne.

Balancesansen bliver også kaldt vestibulærsansen, hvor det store formål er, at træne barnets tyngdekraft, sikkerhed og opmærksomhed. Det mest fantastiske er, at en god balance kan påvirke barnets evne til at lære, at læse og skrive i en meget positiv retning. Så selvom det lyder meget teknisk, så er er det vigtigt, at stimulere og træne vestibulærsansen.

Legen vendt på hovedet

Carl er 6 år og går i 0. klasse. Alle bogstaver kører rundt i hans hoved konstant. Ofte er det en smule svært, at huske det hele. Derfor fandt vi på en leg med, at vende Gonge River Stone på hovedet. Vi havde klippet bogstaver ud og lagt ned i stenene og med bolde skulle Carl ramme ned i de omvendte sten, som nu agerede skåle. Vi havde f.eks. lagt et A ned i den gule skål og et B ned i den lilla skål.

Hver gang jeg sagde et ord som starter med A, så skulle bolden ned i skålen med A og det samme selvfølgelig med B. Hvis ikke man har bolde liggende kan man sagtens bruge andre ting, som man har i hjemmet. Legen kan snildt laves, som en matematik leg også, f.eks. kan man øve små matematikstykker og i de omvendte sten, som ligner skåle, kan der ligge forskellige tal i og, hvis regnestykket 3+3 ligger, så skal bolden rammes i skålen med tallet 6.

Til de mindre børn kan man træne f.eks. farver ved, at anvende stenene både som balancesten, men også som skåle, samme princip som Carls øvelser med bolde, risposer – kun fantasien sætter grænser.

Den ældre generation

Ældre døjer ofte med nedsat balanceevne, da deres muskler svinder ind og deres nervesystem ændrer sig. Derfor er det yderst vigtigt, at ældre mennesker også styrker og træner deres balance. Sættet fra Gonge River Stone er geniale og kunne være en stor hjælp i træning af deres balance. Et eksempel kunne være, at man med det ene ben holder balancen og laver øvelser med, at bukke overkroppen frem og det svævende ben strækkes bagud. En anden øvelse kunne være, at sætte foden på den lave sten og knæet bøjet i 90 grader, hvor det andet ben er strakt bagud.

Med Gonges River Stone kan ældre træne og have mindre risiko for fald mm.

Leg uden begrænsninger

Forleden da jeg kom forbi Carls værelse, kunne jeg høre Carl lege med sine dinosaurusser, hvor han hoppede rundt på stenene fra Gonge River Stone. Når han nærmede sig den blå, så var ham og hans dinosaurus ude i vandet og kæmpede for, at komme ind i ørkenen igen, hvorefter han hoppede over på den gule sten.

Carl havde besluttet, at stenenes farver repræsenterede forskellige ”steder”: Den blå var vandet, den gule var ørkensandet, den grønne var junglen og den orange og den røde var ild. Legen stod på længe og den bekræftede bare vores holdning.

Gonge River Stone er balancelegetøjet uden begrænsninger. Leg og træning på stenene stimulerer og træner flere sanser, der arbejdes med koordination og det giver anledning til fri leg. En anden ting er, at både børn og voksne kan træne deres evne til, at vurdere afstand. Smilemusklerne er på konstant arbejde og så er det bare genialt, at der kan arbejdes med mange forskelige ting, uden barnet opdager det, da de er i konstant leg. Vi er stor fan herhjemme og vi vil til hver en tid anbefale dette sæt i alle hjem med børn.

- Mia Steffensen

Læs også anmeldelsen af Seesaw Vippe fra Gonge

Læs også anmeldelsen af Gonge Floden Nordic

Læs også anmeldelsen af Gonge Hilltops

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen