AquaPlay Mountain Lake Vandbane anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: Aquaplay | Model: Mountain Lake | Materiale: Polypropylenplast | Mål: L:126 x B:88 x H:35 cm. | Vægt: 4,8 kg. | Dele: 69 dele | Temaer: Vandleg, Rolleleg, Konstruktion

"Når den danske sommer viser sig fra sin bedste side, er de her AquaPlay-baner bare fantastiske at finde frem, fylde op og fordybe sig med. Mine børn er trods varme dage ikke så meget til vandkampe o. lign. Men de vil gerne lege med vand, har jeg nu i den grad fået bekræftet. Mountain Lake vandkanalen får vores bedste anbefaling. Forventningerne var høje, begejstringen var stor - og det er den endnu efter efterhånden rigtig mange timers leg!"

En anmeldelse af Mountain Lake vandbanen fra AquaPlay

For lidt tid siden spurgte min søster, om jeg kendte vandkanalerne fra AquaPlay. Hendes søn havde leget med dem hos en nabo, havde været totalt opslugt, og de kom straks på hans ønskeseddel.

Det vakte naturligvis min nysgerrighed, og ret hurtigt blev jeg ledt ind på Legebyens hjemmeside, hvor udvalget er spændende og stort. Hverken mine børn på hhv. 1, 3 og 6 år eller jeg havde tidligere stiftet bekendtskab med banerne, men ud fra min nevøs erfaring samt billeder, beskrivelser og anmeldelser hos Legebyen havde jeg faktisk ret høje forventninger. Og ved I hvad: Jeg er på ingen, ingen måder blevet skuffet.

Legen med AquaPlay starter

Totalt idyllisk billede: Solen skinner, børnene leger i haven, i institutionen har de skrålet med på sangen “Ferie, ferie, ferie” i anledning af sommerferie, og så bliver børnene herhjemme overrasket med en kæmpe kasse på græsplænen. Allerede der har jeg gerne deres fulde opmærksomhed!

De var alle tre meget ivrige efter at hjælpe med at få kassen åbnet og tømt. Det er så fantastisk med børnene herhjemme: Legen begynder allerede i løbet af udpakningen. Selvom vandkanalen skal samles, finder de med det samme denne pakkes omdrejningspunkt: Det store grå bjerg samt de små figurer: Den grønne frø i det orange skib med container bagpå og den brune bjørn i det røde skib. Og så kan de sagtens lege med bare de elementer, mens jeg finder den vedlagte samlevejledning og går i gang. Den anbefalede alder er fra 3 år, og mindstemanden på 1 år er da også 100% med blot på sidelinjen.

I æsken er der 13 røde “samlinger”. Disse skal først udstyres med en tætningsliste, som meget simpelt fastgøres med tape, som allerede sidder på listerne. Hver af de røde samlinger forbinder to blå kanalstykker. I denne æske er der 3 lige stykker, 5 buede stykker, 2 T-stykker samt 1 bakke/1 rutsjebane. Vi har valgt at følge æskens samlevejning 100%, men kanalstykkerne kan fuldstændig sammensættes, som man ønsker det, og oplagt kan de ved hjælp af yderligere stykker jo ændres og udvides, som kan medføre noget nyt og interessant til legen. Kanalstykkerne skal trykkes godt ind i samlingerne - man er ikke i tvivl, når de sidder korrekt - for ellers holder de naturligvis ikke på vandet (siger morens erfaring :))

AquaPlay og alle de små detaljer

Af små detaljer til Mountain Lake vandkanalen er der tre træer, som kan placeres i “landskabet”, et flag og to broer, som kan indgå i legen med de to søde små figurer.

Desuden er der et vandhjul undervejs på banen. Det kan monteres, hvor man vil på de røde samlinger, og det bevirker, at vandet bliver sat i bevægelse i vandkanalen.

Helt væsentlig i æsken her er de elementer, som muliggør vandkanalens slusesystem. Nøj det fanger de to børn på 3 og 6 år!! Der er 3 gule sluseporte og en vandpumpe. Mine børn skulle lige introduceres i, hvordan en sluse egentlig fungerer - det er helt nyt for dem - og de gjorde store øjne, da jeg fortalte, at det også er sådan, skibe bliver hævet eller sænket i virkeligheden.

Det var helt tydeligt, det for dem gav noget autentisk og meget mere spændende til deres leg. Via pumpen kan de få vand op i den lille sø på toppen af bjerget. Derfra kan der åbnes en sluseport, så vandet under skibet stiger - og dermed skibet selv. Jeg er imponeret over, hvor mange gange børnene kan fortsætte med at få de små skibe gennem sluserne, ned ad bakken/rutsjebanen og retur til slusen igen. Det trætter dem simpelthen ikke. Der er bare noget dragende ved vand, og når det så er kombineret med virkelig gode rammer for leg - og i tilfældet herhjemme - læring, kan de sidde helt fordybet i virkelig lang tid - igen og igen.

AquaPlay udvikler fantasi og kreativitet

AquaPlay påpeger selv, at børn gennem legen med vandkanalerne både får erfaring med vandstrøm og retningsbestemmende og udvikler fantasi og kreativitet - det er brandets filosofi under overskriften “leg og lær”, som jeg netop har erfaret, gør sig gældende for mine børn.

Jeg har ikke så meget at sammenligne med, men jeg tænker, det er en fordel herhjemme, at denne vandkanalen er så lang og fylder så meget, som den gør (126 x 88 cm.). På den måde kan min 1-årige sagtens sidde ét sted og plaske med vand, og de 3- og 6-årige kan begge være optaget af leg enten hver for sig eller sammen.

Ét barn kan sagtens sejle rundt i kanalen, mens det andet er ved slusesystemet. Eller de kan hjælpe hinanden med det, der indrømmet optager dem mest: Den ene kan pumpe vand op, mens den anden styrer portene. Enten er det i sig selv legen, eller også foregår det i forbindelse med en rolleleg med den lille frø og den lille bjørn som hovedrollerne.

AquaPlay og den danske sommer

Når den danske sommer viser sig fra sin bedste side, er de her AquaPlay-baner bare fantastiske at finde frem, fylde op og fordybe sig med. Mine børn er trods varme dage ikke så meget til vandkampe o. lign. Men de vil gerne lege med vand, har jeg nu i den grad fået bekræftet.

Afhængig af temperaturen udenfor kan vandkanalen oplagt placeres i enten skyggen eller solen, så børnene enten kan blive kølet af eller varmet lidt op. Og vandtemperaturen kan man jo også tilpasse behovet i forhold til vejret. Jeg tænker bestemt ikke, vandkanalerne er forbeholdt sommermånederne. Hvis pladsen er til det, kan de oplagt tages med på for eksempelvis badeværelsesgulvet en vinterdag.

Det ville være den perfekte indendørshygge! Fordelen ved haven er naturligvis, at den de fleste steder har flere kvadratmeter til rådighed end badeværelset. Hvis man ønsker at udvide sin bane, kræver det selvfølgelig pladsen til det. Som nævnt kan sættene via de separate moduler = røde samlinger og blå kanalstykker give uendelige muligheder for at skabe sin egen bane. Alle sæt kan forbindes, og alle sæt kan forlænges. Der er også mulighed for at tilkøbe enkelte moduler.

Mere om mærket AquaPlay

AquaPlay havde den første model på markedet i 1977, da folkene bag: En svensk pædagog og en svensk ingeniør oplevede børns glæde ved at lege med vand. Og det er bestemt ikke gået af mode! De glade og legevenlige farver er blevet udviklet og i dag nøje udvalgt som deres varemærke.
I 2014 blev AquaPlay opkøbt af tyske Simba Dickie Group, hvorfor produktionen flyttede fra Sverige til Tyskland.

Siden 2015 er AquaPlay-produkterne produceret i BIG-produktionsanlægget i Burghaslach, beliggende ved siden af ​​A3-motorvejen mellem Würzburg og Nürnberg. Den dækker i alt 320.000 kvadratmeter og er hjemsted for en af ​​de mest moderne legetøjsfabrikker i Europa.

Vores vurdering af AquaPlay vandbanen

Alle produkter er lavet af højkvalitets- og genanvendeligt plastik og er testet i henhold til de nyeste standarder EN 71 og ASTM. Ved brug af masterbatch med høj UV-stabilitet og optimal farveægthed er AquaPlay-produkterne solide og ikke falmende, selv efter lang tids isolering. Ved lav UV-stabilitet falmer farven hurtigt, og plastmaterialet bliver smuldrende og kan revne.

Hvis AquaPlay-produkterne ikke skal bruges i længere tid, anbefales det at dække kanalbanerne til eller opbevare dem inde for at beskytte dem mod falmning og materielle skader ved stærk solstråling, som ikke kan undgås i det lange løb.

AquaPlays vandkanaler, herunder naturligvis også Mountain Lake vandkanalen, er CE-mærket. Dette stempel bekræfter, at produkterne er i overensstemmelse med minimumskravene i de respektive EU-direktiver.

Mountain Lake vandkanalen får vores bedste anbefaling. Forventningerne var høje, begejstringen var stor - og det er den endnu efter efterhånden rigtig mange timers leg!

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af AquaPlay vandbanen SuperFun

Læs også anmeldelsen af AquaPlay vandbanen Polar

Læs også anmeldelsen af AquaPlay vandbanen Play N' Go

Læs også vores AquaPlay Blogartikel...

Anmeldelse af legetøjAquaplay

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen