Aquaplay Superfun anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Hårdt polypropylenplast | Antal: 1 kasse med 58 dele.

"Efter flere timers leg med Aquaplay Superfun sættet, er dommen klar. Vi er rigtig glade for det lærerige vandlegetøj Aquaplay har formået at skabe. Alt fra hvordan bølger skabes til de mange fantastiske funktioner sættet overrasker med..."

Anmeldelse af Aquaplays Superfun Set

Vi har denne gang fået den store fornøjelse at teste Aquaplays Superfun vandbane sættet. Vores søn Mateo elsker at lege i haven. Derfor har vi længe med stor nysgerrighed kigget på Aquaplays vandkanalssystemer.

En kombination af leg i haven, frisk luft og vand er tre af de bedste ting Mateo ved. Vi som forældre er rigtig glade for at bruge de fleste timer udenfor. Flere undersøgelser viser at udendørsleg er ideelt for indlæringen, hvilket har gjort, at fokus på legetøj og aktiviteter er ligeså vigtig for os udenfor som indenfor.

Det praktiske

Aquaplay Superfun Set måler hele 135x145 centimeter og består af 58 dele. Den anbefalede alder for leg med sættet er +3 år.

Sættet består af kanalsystemet, tætningslister, samlinger, porte, broer, paddel, vandpumpe, kran, båd, en amphietruck (som både kan køre på land og sejle i vand), container og to søde figurer - bjørnen Bo og flodhesten Wilma.

Alle farver i Aquaplays vandsystemer er lavet af plastik med en høj UV stabilitet. Det vil sige at farverne ikke falmer, hvilket er ret vigtigt og ideelt for især udendørs legetøj.

Trods den gode kvalitet anbefales det at opbevare Aquaplay indendørs/overdækket når det ikke er i brug. Da solens stråler naturligt over længere tid, vil lave afblegninger i farven - og vind og vejr (især i de kolde måneder) kan være hårdt mod sættet.

Nu skulle der bygges

Vejret viste sig fra sin fineste side med en skyfri himmel og høj sol. Humøret var højt og forventningerne store. Nu skulle vi i gang med at lege!

Inden legen kunne begynde, skulle hele Aquaplay Superfun sættet samles. Samlingen af sættet var ligetil, og alle delene var super nemme at sammensætte. Der fulgte tætningslister med, og disse skulle placeres nøjagtigt og præcist. Her måtte Mateo - en smule utålmodigt - se til, imens far i fuld koncentration satte listerne på.

De andre dele hjalp Mateo flittigt med at sammensætte. Det blev hurtigt til en lille leg, og en stolt Mateo så nu sit fine Aquaplay Superfun Set helt færdigsamlet. Nu kunne legen endelig begynde!

Lad legen begynde!

Vi fandt hurtigt vandkanden frem, og begyndte straks at fylde vand i Aquaplay Superfun sættet. Mateo var super spændt, og da vandet ramte banen lød et “wauw”. Vandet fik gang i bådene og de begyndte at sejle rundt. Det var spændende og anderledes. Mateo greb flodhesten Wilma og Bjørnen Bo, og placerede dem i hver sin båd. Forsigtigt kravlede han rundt og styrede dem igennem banen - meget forsigtigt.

Mateo blev efter lidt tid mere og mere selvsikker, og begyndte aktivt at udforske hele Aquaplay Superfun sættet. Der er så mange sjove funktioner, som vi ikke troede ville fange Mateos interesse. Vi blev dog hurtigt klogere!

Bådene skulle sejles ned fra banen via broerne og op igen, Wilma og Bo skulle begge have testet deres svømme egenskaber, og kunne man mon både dreje padlen rundt og sejle en båd over den imens? Svaret var nej.

En lettere utilfreds Mateo gjorde igen et ihærdigt forsøg, men den gik ikke. Enten kan du skabe bølger med padlen, eller så kan du lade båden passere. Båden fik i sidste ende lov at passere, og den blev efterfulgt af en masse bølger fra padlen.

Fordybelse i legen

Mateo er i en alder af 2 år meget vandglad. Leger man med vand herhjemme, så leger man virkelig med vand. Derfor ender det altid ud i en gennemblødt t-shirt, en solhat - som hurtigt får ny funktion som badehætte - og vand overalt i haven.

Vores erfaring med Mateos tidligere vandlegetøj er, at der altid er en sikker garanti for en drivvåd dreng efter to minutter. Dette resultere i at han hurtigt mister fordybelsen i legen og istedet starter en vild vandkamp.

Dette er ikke tilfældet med Aquaplay. Med Aquaplay bliver Mateo ikke drivvåd men istedet dybt engageret i legen. Derudover har vi en dreng, der har fuld fokus på at styre alle sine figurer og både rundt i den store kanal.

Aquaplay er derfor ikke helt som andet vandlegetøj. Sæsonen for brug af Aquaplays vandkanaler er en del længere i forhold til andet vandlegetøj.

Aquaplay kan sagtens bruges forår, efterår og er (selvfølgelig!) helt ideelt i sommermånederne. Dette er et stort plus for os som familie, da vi elsker leg i haven.

Aquaplay med flere funktioner

Aquaplay Superfun sættet har flere lærerige, spændende og sjove funktioner.

Der er flere vandporte, som kan “åbnes/lukkes” og deraf skabe nye veje på banen. De kan også placeres flere forskellige steder på banen, hvilket Mateo har stor glæde af.

Sættet har også en super sej vandpumpe, som pumper vand op i et lukket bassin. Når bassinet er fyldt, kan portene åbnes og vandet strømme ud i resten af banen. Det giver en smule bølger - og så kan vandpumpen ellers komme på arbejde. Det er sjovt, både at pumpe vandet op og lukke ud igen!

En af funktionerne Mateo fik allerlængst tid til at gå med, var padlen. Den består af et håndtag, der skal drejes rundt. Idet håndtaget drejes, begynder padlen at skabe bølger i vandet. Dette er til stor forundring og begejstring for Mateo. For jo hurtigere man kan dreje padlen, desto hurtigere og vildere bølger kan han skabe. Det fik Mateo rigtig lang tid til at gå med, imens mor ihærdigt forsøgte at forklare, hvorfor padlen skaber bølger. Mateo var dog fuldt optaget af sin leg og fascination af padlen.

Kranen for enden af Aquaplay Superfun sættet, kan hejse containeren sikkert ned i bådene. Det kræver en smule præcision, hvor man skal holde tungen lige i munden!

De fine broer kan man både sejle under og kører over med amphiretrucken, hvilket er endnu en fin detalje ved sættet.

Omtanke for miljøet

Aquaplay går op i at alt deres plastik er af højkvalitets genbrugsplast. Det gør os glade som en ansvarlig og miljøbevidst børnefamilie.

Fokus der er rettet på miljøet og den jord vi bor på, er noget vi mener er meget vigtigt. Det er den jord vi videregiver til vores børn, den verden vi har valgt at sætte dem i. Derfor gør Aquaplay i vores bog, det eneste rigtige. De har taget et valg, det rigtige valg.

Sådan startede Aquaplay

Hele ideen bag Aquaplay startede i Sverige tilbage i 1976. Her fandt en uddannet pædagog og en ingeniør det interessant at se, hvor sjovt børn havde det med vandleg. For børn havde det ikke kun sjovt, de lærte også rigtig meget af det. Derfor gik de i gang med at lave prototyper af vandsystemskanaler. I dag er disse blevet til en serie af flere flotte og lærerige baner, som er tilstor glæde for børn verden over.

Sidenhen er Aquaplays produktion kommet i tyske hænder. Produktionen er helt præcist flyttet til byen Burghaslach, som ligger et godt stykke nede i Tyskland Fabrikken fylder hele 320.000 kvadratmeter og er en af de mest moderne af sin slags i Europa, hvilket i sig selv er meget imponerende.

Vores vurdering af Aquaplay Superfun sættet

Efter flere timers leg med Aquaplay Superfun sættet, er dommen klar. Vi er rigtig glade for det lærerige vandlegetøj Aquaplay har formået at skabe. Alt fra hvordan bølger skabes til de mange fantastiske funktioner sættet overrasker med.

Om ét års tid, når Mateo kan stille spørgsmål, bliver det en rigtig god mulighed for os som forældre at kunne hive Aquaplay Superfun sættet frem. Til den tid vil vi både kunne vise, forklare og fortælle om vandets funktioner - krydret med et rigtigt underholdende vandlegetøj.

Det er helt optimalt at inddrage læring i legen, hvilket vi synes er endnu et godt eksempel på, at Aquaplay har fat i det helt rigtige!

Vi kan kun afslutte vores anmeldelse på én måde....

Superfun sættet fra Aquaplay er spændende, udfordrende, veludført og SUPER SJOVT!

- Camilla Jakobsen

Anmeldelse af legetøjAquaplayCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen