Rondo Vario spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Spillere: For 1 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 10 min. | Mærke: Beleduc | Antal: 1 spil i æske. 

"Vi har ikke en finger at sætte på kvaliteten af de forskellige elementer i spillet, som alle fungerer super godt. Det hele er produceret i super lækker kvalitet, og så er det dejligt at klodserne, terningerne, og larverne er produceret i træ. Rondo Vario børnespillet fra Beleduc er et glimrende bud på det perfekt spil til de mindste, hvis der skal øves finmotorik, farver, og former. Den “uformelle” måde og de forskellige måder spillet kan spilles på - gør at spillet helt automatisk herhjemme - bliver fundet frem igen og igen"

En spilanmeldelse af Rondo Vario 

Solen står højt på himmelen, og vi er så småt ved at gå sommeren i møde. I haven elsker vores søn, Mateo, som er 4 år gammel, at finde en masse larver og andre insekter. Mateo kan få lang tid til at gå med at betragte larver og insekter på afstand, og nogle gange får han lov til at gå helt tæt på dem med sit forstørrelsesglas.

Den danske sommer betyder for det meste også overskyet eller regnfulde dage, og på disse tidspunkter er det rart at have noget hyggeligt at samles om indenfor. Det er derfor med stor glæde, at vi har fået lov til at kigge nærmere på børnespillet: Rondo Vario fra Beleduc.

I spillet er store og smilende larver omdrejningspunktet, og vi var helt sikre på at det absolut ville fange Mateos interesse. Lad spillet begynde!

Det praktiske omkring Rondo Vario børnespillet fra Beleduc

Rondo Vario børnespillet er anbefalet fra + 3 år, og er for 1 til 4 deltagere. Vi har spillet fremme i cirka. én halv time af gangen, og ét spil tager omkring 10 minutter at spille.

Dette får du med i spillet

  • 42 klodser
  • 4 larver
  • 2 terninger
  • 1 spillevejledning

De forskellige klodser i spillet er i farvestrålende farver, og så er de alle produceret i træ. Klodserne har mange forskellige former, som med garanti vil vække nysgerrigheden hos de mindste!

Lavernes hoved er produceret i træ, og larvens krop er en lang snor. Larverne er i fire forskellige farver; blå, grøn, rød og gul, og så er larverne meget smilende. Larverne kan både leges med - og udsmykkes præcis som barnet har lyst til med de mange farverige klodser.

Der følger to terninger med til spillet. Den ene terning viser forskellige farver - den anden terning viser de forskellige slags klodser. De to terninger vælger derfor hvilken farve og klods, som barnet skal tilføje til sin larve.

Spillevejledningen er god og informerende, og så giver den gode ideer til hvordan man kan spille spillet på flere forskellige måder. Beleduc har også sørget for gode forklaringer om hvordan man lærer barnet om former og farver allerbedst.

Rondo Vario kommer i en farverig spilæske, som på forsiden viser og illustrere hvordan man spiller spillet. Der medfølger opbevaringsposer til de forskellige klodser, ellers er æsken stor og rummelig til netop dette.

Sådan spiller man Rondo Vario børnespillet fra Beleduc

Beleduc understreger at spillet kan spilles præcis som man har lyst til. Det er helt okay med “fri leg”, da denne måde at gribe spillet an på, giver dig som forældre mulighed for at lære dit barn om former og farver. Der er dog “officielle” regler, som lyder således:

Larverne fordeles mellem alle deltagere, og de farverige klodser spredes ud over bordet. Den yngste deltager starter med at kaste begge terninger, som viser henholdsvis en farve og en form. Terningen kan også vise et glad ansigt, som betyder at barnet har frit valg mellem alle klodserne. Klodserne placeres på deltagernes larver, og den deltager der først har i alt 6 klodser på sin larve, har vundet spillet.

Hvis en deltager har slået med terningerne og får en farve eller en klods som allerede er taget, går turen videre til den næste deltager.

Der er forskellige måder at gribe spillet an på, for eksempel ved at lægge vægt på det geometriske aspekt i spillet. Man kan vælge at placere de forskellige klodser foran barnet, og begynde at efterligne dem, ved at tegne dem på et papir. Barnet kan også få lov til at gå på jagt i boligen, efter forskellige ting, der har de samme former som klodserne. Barnet vil hurtigt få en større forståelse for former, i en aktiv og sjov leg - hvor man inddrager elementer fra spillet.

Vores oplevelse med Rondo Vario børnespillet fra Beleduc

Mateo begynde at smile, lige så snart han havde løftet låget af spilæsken. Han fik hurtigt fordelt de forskellige klodser ud på hele bordet, og så opdagede han de søde larver der lå i spilæsken. Han begyndte med det samme at lege med dem alle sammen, og hurtigt havde den ene larve inviteret alle de andre larver til en sjov larve fest på midten af vores spisebord.

Da larve festen var slut, var vi klar til at introducere Mateo for Rondo Vario børnespillet fra Beleduc. Reglerne i spillet er virkelig simple, og Mateo fordelte larverne imellem os alle sammen. Mateo var den yngste ved bordet, og kastede som den første de to terninger. Mateo fandt hurtigt frem til den rigtige form og farve på klodsen, og placerede den på sin larve.

Efter et par runder kan man sagtens komme ud for, at slå med terningerne, og få en klods der allerede er taget - og spændingen er derfor intakt hele spillet igennem.

Vi begyndte også at finde papir og blyant frem, og så tegnede Mateo de forskellige former så godt som han overhovedet kunne. Det krævede en dyb koncentration, og skabte hurtigt en bredere forståelse for hvad former er.

Vi endte med at bruge rigtig lang tid med spillet på spisebordet, og legen udviklede sig hele tiden.

Vores vurdering af Rondo Vario børnespillet fra Beleduc

Mateo har virkelig været dybt engageret i hele spillet, og har budt de forskellige måder at spille spillet på velkommen. Mateo har ledt efter ting i hele huset, som havde de samme former som dem han blev præsenteret for i spillet - og det er en alletiders leg! Mateo kan sagtens finde spillet frem og spille det alene, hvis far og mor er i gang med forberedelserne til aftensmaden.

Vi har ikke en finger at sætte på kvaliteten af de forskellige elementer i spillet, som alle fungerer super godt. Det hele er produceret i super lækker kvalitet, og så er det dejligt at klodserne, terningerne, og larverne er produceret i træ.

Rondo Vario børnespillet fra Beleduc er et glimrende bud på det perfekt spil til de mindste, hvis der skal øves finmotorik, farver, og former. Den “uformelle” måde og de forskellige måder spillet kan spilles på - gør at spillet helt automatisk herhjemme - bliver fundet frem igen og igen.

- Camilla Jakobsen 

Læs også spilanmeldelsen af Begin Again puslespil

Læs også spilanmeldelsen af Hvem finder det først? 

Læs også spilanmeldelsen af Den travle bæver

 

 

 

Anmeldelse af spilBeleduc

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen