Begin Again puslespil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2/3 år | Materialer: Miljøvenligt gummitræ og giftfri maling | Antal Brikker: 5/11/26/26

"Mateo har virkelig hygget sig, og hans koncentration blev sat på prøve med puslespillene. Mateo er rigtig glad for puslespil generelt, men Begin Again gav os mere end “bare” et puslespil. Puslespillene bliver mere livagtige og rigtige, når de står op. Det har Mateo virkelig nydt godt af og det har vi bestemt også som forældre..."

Puslespil med flere funktioner

Vi var noget spændte, da vi modtog puslespillene fra Begin Again. Mateo elsker puslespil. Han har de klassiske knoppuslespil og puslespil med brikker. Grunden til vi faldt over Begin Agains puslespil var fordi, vi ledte efter puslespil, der kunne udfordre Mateo mere.


OBS: Alle puslespil kan laves liggende og stående. I vores anmeldelse har vi testet
begge måder. Uanset hvordan man griber puslespillene an, fungerer det bare!

Vi var havnet i en ond cirkel, når Mateo blev introduceret for nye puslespil. Han lærte dem hurtigt helt udenad, og så var udfordringerne ellers ikke længere eksisterende.

Det er anderledes med puslespillene fra Begin Again. Her får Mateo ikke det klassiske puslespil, men derimod et puslespil med flere funktioner, og flere forskellige måder at pusle på. Det er fantastisk, at mulighederne med spillene nærmest er uendelige og vildt udfordrende.

Puslespillene vi testede

Det første puslespil, som vi testede, er illustreret som en stor snegl. På forsiden af sneglen har hver brik et nummer fra 1-10. - der er altså 10 brikker i dette puslespil. Vender man derimod sneglen om, får man romertallene - i stedet for de normale tal.

Sneglen er virkelig sød og Mateo virkede lidt overrasket over, at en snegl kan være så stor. Sneglen var ikke, som han kendte den fra haven af. Som puslespil var den både stor, fyldt af farver og ikke slimet på nogle måder.

Imens vi samler puslespillet, begynder vi så småt også at tælle tallene på brikkerne. Mateo er meget koncentreret. Vi starter med brik nummer 1, som er hovedet. Jo længere man kommer i puslespillet, jo mindre bliver brikkerne. Dette var noget af en udfordring for Mateo til sidst.

Mateo klarer den med hjælp fra far, og bevæger sig derefter ud i at prøve at samle puslespillet alene uden hjælp. Efter et par lettere mislykkede forsøg på at samle sneglen alene, lykkedes det til sidst! Stoltheden i Mateos ansigt var ikke til at tage fejl af.

Det næste puslespil som vi kastede os ud i, var af de store majestætiske dyr. Mateo elsker elefanter. Han elsker sangene om dem, han elsker at kigge på dem og han elsker at sige som dem. Vi havde derfor en meget glad dreng, da han fik øje på det helt nye elefantpuslespil. Puslespillet er på blot 5 brikker og illustrerer en elefantmor med sin unge.

Mateo går hurtigt i gang med puslespillet. De store brikker ligger helt perfekt i Mateos hånd. Han har derfor rigtig god kontrol over alle brikkerne og sin placering af dem.

Med dyb koncentration samler Mateo elefantmoren. Men hov, hvor skal babyelefanten være? Vi peger begge under morelefanten. Mateo begynder at grine. I sin store begejstring over, at babyelefanten kan være under elefantmor, vælter han hende. Han fik dog hurtigt samlet hende op igen.

Babyelefanten kom herefter hurtigt under elefantmor - i “sikkerhed” for Mateos (til tider) vilde bevægelser.

Det tredje puslespil er et dinosaur puslespil med hele 26 brikker. Puslespillet er cirka dobbelt så stort som de to foregående puslespil. På brikkerne er bogstaverne fra A-Z, og brikkerne er endnu engang dejligt store og medgørlige.

Mateo brød ud i et kæmpe brøl, imens han ivrigt pegede på dinosaueren. For mor og far så dinosaueren ret svær ud og samle. Taget i betragtning af at puslespillet henvender sig til børn på Mateos alder, var det lettere nervepirrende at starte på puslespillet.

Det hele gik super fint. Vi synes dog, at dinosaureren skal løses i fællesskab sammen med Mateo. Vi er dog helt overbeviste om, at når vi mindst venter det, ja, så har Mateo bygget dinosaureren helt selv.

Det fjerde og sidste puslespil er en sand parade af dyr. Puslespillet var tilbage i 2014 nomineret som årets legetøj ved amerikanske TOTY Awards. Puslespillet løb desværre ikke med prisen, men at være nomineret er stort og velfortjent!

Dyrene har bogstaver fra A - Z og puslespillet indeholder 26 brikker. Det er her, det pågældende bogstav på brikken illustrerer hvilket dyr, det er. Da spillet oprindeligt er lavet til et internationalt publikum, er bogstaverne på brikkerne de engelske ord for de forskellige dyr.

Det bliver rigtig sjovt, når vi skal til at lære engelsk herhjemme. Der går dog lige nogle år endnu.

dav_soft

I mellemtiden kan vi stadig snakke med Mateo om, at slangen starter med s ligesom på engelsk. Eksemplerne går flere gange igen - altså, at dyret starter med det samme på dansk som på engelsk.

Vi møder blandt andet også alligatoren, bjørnen, delfinen, fisken, elefanten, gorillaen, kænguruen og løven. Der er overraskende mange dyr der starter med det samme bogstav på dansk, hvilket gør puslespillet rigtig sjovt!

Puslespillet er super charmerende. Det kan samles som et normalt puslespil, eller man kan bruge det i en leg. Alle dyrene har forskellige former og færdigheder.

Vi begyndte hurtigt at stable dyrene oven på hinanden. Det var super sjovt og udfordrende. Mateo fik lang tid til at gå med det. Med så mange dyr oven på hinanden, ja, så endte det hele i brikker ud over det hele, når dyrene ikke kunne holde til “presset” længere. Det var til stor fornøjelse for både Mateo og os.

Vi stablede dyrene højt ovenpå hinanden. De forskellige former kan virkelig noget. Vi har ihvertfald pakket vores kedelige stableklodser væk, for dyreparaden giver os en kæmpe udfordring, og Mateo skal virkelig tænke sig godt om, før han placerer det næste dyr.

Nem opbevaring

Træ-æsken, som puslespillene kommer i, har et mere eksklusivt udtryk end de klassiske papkasser, som puslespil normalt kommer i. Når vi er færdige med at pusle, bliver brikkerne lagt pænt på plads i trækasserne. Det giver et godt overblik over eventuelt manglende prikker. Det problem kender vi desværre alt for godt til herhjemme, men det er slut med puslespillene fra Begin Again.

Puslespillene kan samtidig tages ud af trækassen og bygges op direkte i kassen igen. Det er endnu en lækker detalje, som vi er super glade for!

Bæredygtigt træ og miljøvenlig maling

Alle puslespillene er lavet af bæredygtigt gummitræ. Det betyder meget for os at vide, at der ikke er fældet unødig skov for at Mateo kan underholdes. Gummitræerne bliver “tappet” for rågummi, og efter 25 år skal træerne fælles. Det træ bruger Begin Again til deres puslespil samtidig med, at de planter nye træer. Det vil sige, at de skaber et virkeligt positivt og bæredygtigt alternativ til, hvad der ellers findes på markedet. Malingen på puslespillene er ovenikøbet miljøvenlig og ikke farlig på nogen måder. Alt dette gør blot puslespillene endnu bedre i vores øjne.

“We have a chance to Begin Again” Er et af firmaets mottoer. Begin Again vil aktivere børn ved hjælp af deres kreative og kunstneriske puslespil. Miljøet spiller også en stor rolle for firmaet i deres produktion. Det er
med omtanke for miljøet og vores børns helbred. Derfor er der en chance til at begynde på en frisk.

Vores vurdering af Begin Again puslespillene

Mateo har virkelig hygget sig, og hans koncentration blev sat på prøve med puslespillene. Mateo er rigtig glad for puslespil generelt, men Begin Again gav os mere end “bare” et puslespil. Puslespillene bliver mere livagtige og rigtige, når de står op. Det har Mateo virkelig nydt godt af og det har vi bestemt også som forældre.

Begin Again har givet os mere end et klassisk puslespil. De har givet os udfordringer, hjernevridere, nye stableklodser, romertal, søde dyr, grin og super familiehygge. Vi er virkelig begejstret. Puslespillene fra Begin Again er af et niveau, som vi aldrig har oplevet inden for puslespilsgenren før. Det hele er gennemført; alt fra fremstillingen af puslespillene til underholdningsværdien. Vi kommer til at finde puslespillene frem i flere år. Det siger vel alt?

- Camilla Jakobsen

Anmeldelse af legetøjBegin againCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen