Den Travle Bæver spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Spilletid: Ca. 15 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Mærke: Tactic | Priser: Nomineret til Årets Børnespil 2022 

"Den Travle Bæver fra Tactic er et enkelt spil, hvor koncentration og hukommelse er to vigtige ting at besidde. De små bliver trænet i begge dele - og underholdningen er helt i top! Benny Bæver er en sjov figur som gør spillet så meget lettere forståeligt for børn, og underholdende er bæveren bestemt også at rykke rundt med...."

En spilanmeldelse af Den Travle Bæver

 “Den frodige skov ved floden er fuld af træer, og Benny Bæver vil gerne hjælpe dig med at bygge en dæmning. Han kan fælde dine træer med sine skarpe tænder, men først skal du finde de perfekte træer til dæmningen...”.. Sådan starter indledningen til Den Travle Bæver spillet som vi med vores 3 årige søn, Mateo, skulle til at spille. Den Travle Bæver er et underholdningsspil for hele familien, hvor de små kan være med på lige fod som de voksne.

Vi var meget spændte på at finde ud af hvordan spillet fungerede, og hvordan de forskellige 3D effekter ville skille sig ud på spillepladen.

Det praktiske om Den Travle Bæver spillet fra Tactic

Den Travle Bæver spillet er anbefalet fra + 3 år, og er for 2 - 4 deltagere. Vi bruger i gennemsnit omkring 15 minutter på hvert spil, men det kan variere meget.

Det får du med i spillet:

  • 12 træer
  • 2 klistermærker
  • 1 spilleplade i 4 dele
  • 1 terning
  • 1 bæver i træ
  • 1 spillevejledning.


De 12 træer skal sættes sammen á 3 papdele, som er virkelig stærke og holdbare. Træerne står rigtig godt på spillepladen, og er bygget op i 3D. Vi havde forventet at træerne hurtigt ville have tjent deres pligt i spillet, og at de meget hurtigt ville gå i stykker. Det er heldigvis ikke den oplevelse vi har fået, og vi er virkelig overraskede over den virkelig holdbare kvalitet.

De 2 klistermærker der følger med skal sættes på træklodsen, som har en form som en bæver. De 2 klistermærker er super hurtige at sætte på, og sidder præcis som de skal.

Spillepladen består af 4 dele som sættes sammen, og Mateo så det som et sjovt lille puslespil.

Terningen der følger med i spillet har numrene fra 1 - 3, og spillevejledningen der følger med spillet er på dansk og meget let forståelig.

Den Travle Bæver kommer i en lidt mindre spil æske, med en illustration af en glad bæver på forsiden af æsken. På bagsiden er en detaljeret opsætning af spillet, og en lille historie om Benny Bæver. På bagsiden af æsken har du som forældre også mulighed for at scanne en QR-kode, som fører dig til en video - hvor man kan lære reglerne til spillet på 30 sekunder. Det fungere godt, og Mateo så interesseret med.

 

Den Travle Bæver blev i 2020 nomineret til årets børnespil.

 

Sådan spiller man Den Travle Bæver spillet fra Tactic

Alle træerne skal samles før spillet kan begynde, og når træerne først er samlet skal de ikke skilles ad igen. Træerne består af to træstammer der skal sættes godt fast på en bundplade. På de forskellige bundplader er der symboler af dyr, som skal vendes nedad.

Spillepladen i 4 dele skal sættes sammen, og i midten af spillepladen skal deltagerne bygge deres skov. Rundt om skoven er der forskellige felter med symboler og sten, som viser hvilket træ deltagerne skal vende, hvis de lander på et blad eller et æble.

Hjørnerne på spillepladen fungere som de forskellige deltageres dæmning. Hver dæmning har et specielt dyr tilknyttet, og deltagerne kan vælge mellem følgende dyr; en myre, en bi, en mariehøne, eller en græshoppe.

Den yngste deltager starter og slår med terningen. Det er nu den første deltagers opgave at lande på de tre forskellige symboler (æble, lyst blad, mørkt blad). Hver gang en deltager lander på et felt skal deltageren gætte hvilken bundplade på træerne, som gemmer på dyret fra deltagernes dæmning. Hvis man lander på et felt man i forvejen har et træ af, slår man igen. Hvis man lander på en sten går turen videre til næste deltager.

I korte træk handler spillet om at være den første til at finde dyresymbolerne, under hvert af de tre forskellige træer for at vinde. Det er vigtigt at alle deltager ser hvilket dyresymbol der er under hvert træ der bliver vendt.

Vores oplevelse med Den Travle Bæver spillet

Mateo fik lov til at prikke de forskellige dele ud af de store ark, som vi skulle bruge til at lave træer af. Det fandt han sjovt, alt imens mor og far i alt hast fik sat alle træerne sammen. Mateo greb hurtigt fat om de fire forskellige dele som udgør hele spillepladen, og begyndte at lægge dem som var det et puslespil. Mateo fik hurtigt samlet det meget store “puslespil”, og hurtigt lagde han mærke til alle detaljerne på spillepladen. De forskellige dæmninger, vandet, den store skov og de spændende dyr. Der var rigtig mange ting at kigge på!

Mateo ville rigtig gerne have dæmningen tilhørende græshoppen, og det var derfor dét dyr han skulle lede efter under alle træerne i skoven. Alle træerne blev blandet og sat i midten af spillepladen, og så var vi klar til at spille.

Vi forklarede Mateo reglerne, og han startede med at slå med terningen. Der gik ikke mange runder før vi havde afsløret overfor hinanden, hvilke træer vores forskellige dyr var under.

Det gjorde at man hele tiden skulle prøve at huske hvilke træer man skulle vende, hvis man var så heldig at lande på et af de felter man manglede. Hele spillet blev meget hurtigt forvirrende på en rigtig god måde, og det gav virkelig Mateo noget at tænke over.

Vi grinte igennem hele spillet, og vi var glade for de meget enkle regler. Det gjorde at Mateo kunne spille spillet sammen med os, og forstod alt hvad der foregik rundt omkring på spillepladen. Det er et sjovt pust til spillet at man kan “lades som om” at man med bæveren fælder træerne, og transportere dem hele vejen hen til sin dæmning.

Vores vurdering af Den Travle Bæver spillet

Vi har virkelig været overrasket over hele game-play delen i Den Travle Bæver fra Tactic. Det er et børnespil der er henvendt til de allermindste, og hvis man tager det i betragtning - er spillet rigtig fornuftigt! Vi har virkelig haft spillet fremme mange gange, uden at det begynder at være kedeligt. Det er for os et kvalitetstegn uden lige, og kigger man på prisen af spillet, er det virkelig et godt førstegangs brætspil til de mindste - der ovenikøbet er fyldt med underholdning.

Den robuste og tykke spilleplade er umulig at bøje for de små, og den ligger super godt på bordet under hele spillet. Træerne har den perfekte størrelse så små børnehænder kan håndtere dem ordentligt og hele det grafiske omkring spillet er prikken over íet. Benny Bæver er en sjov figur som gør spillet så meget lettere forståeligt for børn, og underholdende er bæveren bestemt også at rykke rundt med.

Den Travle Bæver fra Tactic er et enkelt spil, hvor koncentration og hukommelse er to vigtige ting at besidde. De små bliver trænet i begge dele - og underholdningen er helt i top!

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Polly Jolly

Læs også spilanmeldelsen af Fiskedag

Læs også spilanmeldelsen af Hit The Hat

Anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen