Polly Jolly spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Spillere: For 2 - 4 spillere | Spilletid: Ca. 15 - 30 min. | Producent: Tactic | Antal: 1 spil i æske

"Vi har været underholdt igennem hele spillet, og rent visuelt er spillet virkelig flot og farverigt. Det store banantræ er virkelig imponerende, og vi har alle sammen været underholdt herhjemme. Det er virkeligt sjovt at vi som forældre helt kan blive grebet af spillet og stemningen - og det er virkelig noget vi kan mærke smitter af på Mateo. Mateo får samtidig styrket sin finmotorik og hans koncentration, som konstant bliver sat på prøve gennem hele spillet..."

En spilanmeldelse af Polly Jolly fra Tactic

Papegøjerne er skrupsultne og vil spise de lækre bananer. Men det er lettere sagt end gjort, for træet står ikke stille. Hver gang en ny papegøje sætter sig på en gren, gynger og svajer træet. Kan dine papegøjer holde sig fast i grenene? Den spiller, som sætter sin sidste papegøje i træet, vinder spillet.

 

.. Sådan er indledningen til børnespillet Polly Jolly fra Tactic, som vi i denne anmeldelse skal kigge lidt nærmere på. Vi skal prøve spillet sammen med vores søn, Mateo, der er 3 ½ år gammel. Mateo har (ironisk nok) altid haft et lidt ambivalent forhold til papegøjer. Han syntes de larmer - men alligevel drager og fascinere papegøjernes flotte og farverige fjerdragt ham altid.

 

Vi var rigtig spændte på at se hvordan Polly Jolly børnespillet fra Tactic ville udfordre vores søn, og hvordan spillet fungerede i praksis.

Det praktiske om Polly Jolly børnespillet fra Tactic

Jolly Polly børnespillet er anbefalet fra + 5 år, og er for 2 - 4 deltagere. Vi har brugt omkring 10 minutter på hvert spil, som vi synes er en passende længde. Vi har i gennemsnit siddet med spillet fremme i en halv time af gangen, og det fungerer rigtig godt for os.

 

Det får du med i spillet:
● 24 papegøjer
● 1 banantræ
● 1 spilleplade
● 1 fuglebrik
● 1 spillevejledning

 

Der er i alt tre forskellige slags papegøjer (ud af de 24 papegøjer), som har forskellige fjerdragter. Papegøjerne har store halefjer, og så ser de rigtig søde ud. Papegøjerne er produceret i tykt pap, som gør det svært for mindre børn at ødelægge.

 

Det store banantræ er ikke samlet på forhånd, og det er derfor noget du som forældre skal sørge for. Banantræet består af i alt 9 dele (1 grundplade, stammekryds i 2 dele, 1 stamme, 1 mikro bladplade, 3 bladplader og 1 plastrod). Banantræet er produceret i tykt pap, som er virkelig holdbar og slidstærk. Banantræet har en god variation af friske og modne bananer, og består af i alt 3 niveauer.

 

Spillepladen og fuglebrikken er begge produceret i tykt pap, og er derfor heller ikke elementer man bare lige kan ødelægge - og det er virkelig vigtigt, da mindre børn er nysgerrige.

 

Spillevejledningen er på dansk, og er rigtig nem at forstå. Tactic har også sørget for at guide os igennem hele opbygningen af banantræet - i et nemt og forståeligt sprog - og godt hjulpet på vej af rigtig gode illustrationer.

 

Polly Jolly børnespillet kommer i en almindelig størrelse spilæske, som er fyldt med farver og papegøjer på både for- og bagside. På bagsiden af æsken har du som forældre også mulighed for at scanne en QR-kode, som fører dig til en video - hvor man kan lære reglerne til spillet på 30 sekunder. Det fungere godt, og Mateo så interesseret med.

* Polly Jolly børnespillet blev nomineret til Årets Børnespil i 2020 af Legebranchen LEG.

Sådan spiller man Polly Jolly børnespillet fra Tactic

Inden hvert spil skal banantræet samles, og papegøjerne placeres ved siden af. Den deltager der skal starte spillet, er den deltager der sidst så en papegøje i virkeligheden!

Den første deltager må sætte en papegøje på en valgfri banangren. Det er vigtigt at deltagerne sætter papegøjen op og ikke lægger den ned på siden. Det er også forbudt at sætte sin papegøje på de mørke områder mellem alle bananerne.

 

Deltageren skal efter at have sat sin papegøje på banantræet, tage fuglebrikken og markere på spillepladen hvor deltageren har sat sin første papegøje - dette hjælper den næste deltager med at finde ud af hvor deltagernes papegøje IKKE må sidde. Deltagerne må ikke sætte en papegøje på samme niveau eller farve bananer, som deltageren før dem.

* Vi brugte for det meste spillepladen under banantræet, da vi ikke havde problemer med at huske hverken niveau eller farve fra den sidste papegøje 

Hvis én eller flere papegøjer falder ned af banantræet, skal deltageren tage alle papegøjerne og lægge dem i sin egen papegøje bunke. Den deltager der sætter sin sidste papegøje i træet, er vinderen af spillet.

Vores oplevelse med Polly Jolly børnespillet fra Tactic

Mateo åbnede lynhurtigt spilæsken, og med det samme fik han øje på alle de farverige papegøjer. Alle papegøjerne skal prikkes ud af forskellige ark, og det begyndt Mateo på. Imens begyndte mor at samle det store og rokkende banantræ, hele samlingsprocesen var ligetil. Mateo besluttede sig for at han gerne ville have lidt forskellige papegøjer, da han var helt vild med alle de farvede halefjer papegøjerne havde.

Vi blev hurtigt klar til at spille den første runde, og så skulle vi finde ud af hvem af os der sidst havde set en papegøje i virkeligheden. Det var Mateo, og i følge spillets regler, er det derfor ham der skal starte.

Mateo satte sin papegøje på banantræet som hurtigt begyndte at dreje rundt, og vakle lidt fra side til side. Mateo var god til at holde tungen lige i munden, og så var det mors tur til at sætte en papegøje på det skøre banantræ. De første par runder gik udmærket, og hen af vejen blev spillet automatisk mere vanskeligt. Det er virkelig sjovt at man ikke må sætte en papegøje på det samme niveau eller den samme farve bananer, som deltageren før en. Det gør virkelig spillet uforudsigelig og rigtig nervepirrende!

 

Vi begyndte efterhånden at have sat mange papegøjer rundt omkring på banantræet, som efterhånden gav ret godt fra sig med både vip og drejen. Vi kunne hele tiden mærke på Mateo at han holdt godt øje med hvad vi gjorde, og hele tiden planlagde sit næste træk. Vi havde alle en lille smule nerver på, for man vil ikke være den, der får alle papegøjerne til at falde ned fra det høje banantræ.

 

Det blev fars tur efter vi havde spillet en masse runder, og han blev - lidt som forventet - for overmodig. Banantræet begyndte at dreje rundt, og så lå alle papegøjerne ud over hele spisebordet. Far fik et kæmpe chok, og måtte se sig slået ud i denne runde, som Mateo ovenikøbet endte med at vinde.

 

Vores vurdering af Polly Jolly børnespillet fra Tactic


Vi har været underholdt igennem hele spillet, og rent visuelt er spillet virkelig flot og farverigt. Det store banantræ er virkelig imponerende, og vi har alle sammen været underholdt herhjemme. Det er virkeligt sjovt at vi som forældre helt kan blive grebet af spillet og stemningen - og det er virkelig noget vi kan mærke smitter af på Mateo. Mateo får samtidig styrket sin finmotorik og hans koncentration, som konstant bliver sat på prøve gennem hele spillet.

 

Vi er rigtig glade for kvaliteten af spillet, som har overrasket os positivt. Vi er altid ekstra spændte på kvaliteten når de forskellige elementer i et børnespil, er produceret hovedsageligt i pap. De forskellige elementer i Polly Jolly børnespillet er heldigvis så slidstærke og robuste, at vi absolut ingen problemer har haft med spiloplevelsen. 

Hvis i leder efter et utroligt underholdende, udfordrende - og til tider -nervepirrende spil, kan vi varmt anbefale Polly Jolly børnespillet fra Tactic.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Fiskedag

Læs også spilanmeldelsen af Brumbassen

Læs også spilanmeldelsen af Hvem Finder Det Først?

Anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen