Hvem finder det først? spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 15 - 30 min | Mærke: 1 Play | Antal: 1 spil i æske.

"Hvem Finder Det Først? har virkelig været et sjovt bekendtskab, som vi glæder os til at lære endnu bedre at kende i fremtiden. De mange forskellige måder som spillet kan gribes an på, og måden spillet kan udvikle sig i takt med at barnet bliver ældre - er virkelig smart! Vi er rigtig glade for de utroligt holdbare brikker og spilleplader. Det er fantastisk at Mateo hverken kan bøje eller ødelægge brikkerne, som hurtigt ville ende med at spillet ville blive noget uinteressant. De forskellige brikker har en fantastisk størrelse til små børnehænder, og de forskellige illustrationer er nemme at tyde. Det er helt vildt godt tænkt at lave spillepladerne som et slags puslespil, som kan variere fra gang til gang..."

En spilanmeldelse af Hvem finder det først?

Vores søn, Mateo, på 3 ½ år, er rigtig glad for brætspil. Mateo er også rigtig glad for sine mange forskellige finde bøger, hvor han kan bruge lang tid på at “finde holger” eller - ynglings aben - Peter Pedal.

Vi syntes derfor det kunne være sjovt at kombinere “det bedste” fra to verdener, og derfor beslutede vi os for at kigge nærmere på børnespillet, Hvem Finder Det Først?

Vi var meget spændte på at finde ud af hvordan spillet fungerede i praksis, og om spillet var lige så sjovt som det lød.

Det praktiske om Hvem Finder Det Først? børnespillet fra 1Play

Hvem Findet Det Først? er anbefalet fra + 4 år, og er for 2 - 6 deltagere. Det tager cirka. 30 minutter per. spil, og vi spiller gerne flere spil efter hinanden.

Det får du med i spillet:

● 300 brikker
● 6 spilleplader
● 1 pose
● 1 spillevejledning

De 300 forskellige brikker er alle produceret i tykt og slidstærkt pap, og så er de fyldt med forskellige illustrationer - alt lige fra en pizza til malertape. Nogle af de 300 brikker har små illustrationer i højre hjørne, de små illustrationer er forskellige handlinger som kan påvirke spillet godt eller dårligt.

De 6 spilleplader er alle produceret i tykt og slidstærkt pap, og så er de fyldt med de samme illustrationer, som der er på alle brikkerne. De 6 spilleplader er lavet som et lille puslespil, og kan sammensættes præcis som barnet vil have det. Det er en sjovt og rigtig god detalje!

Den store røde pose der følger med til spillet, er den perfekte måde at opbevare sine mange brikker på. De 300 brikker kunne hurtigt blive væk eller virke alt for uoverskuelig, hvis de skulle placeres midt på bordet. Den store røde pose kan lukkes helt tæt, og der er plads til alle størrelser af hænder i den - når de forskellige billedkort skal trækkes op.

Den medfølgende spillevejledning er god, og så giver den flere forskellige muligheder for, hvordan man kan gribe spillet an. Hvis man spiller med mindre børn kan man spille med andre regler, end hvis det er hele familien der skal samles om spillet. Der er ovenikøbet en rigtig god beskrivelse af hver af de forskellige handlinger, som man kan støde på i spillet. Det er en stor hjælp at kunne have de forskellige beskrivelser af handlingerne, ved sin side gennem hele spillet.

● Hvem Finder Det Først? blev kåret som årets børnespil i 2013.

Sådan spiller man Hvem Finder Det Først? børnespillet fra 1Play

Inden spillet kan starte skal alle spillepladerne sættes sammen, og så skal deltagerne aftale hvordan spillet skal slutte. Deltagerne kan enten slutte spillet efter alle 300 brikker er fundet, eller efter antal runder.

Den yngste spiller starter, og vender fire brikker fra posen foran sig - så alle deltagerne kan se dem. Det gælder nu om at finde billederne af brikkernes illustrationer på spillepladen.

Den deltager der først finder en af illustrationerne fra brikkerne på spillepladen, peger på den, og må nu ligge brikken foran sig med billedet op. Når alle brikkerne er fundet på spillepladen, skal deltagerne finde ud af om der er nogle handlinger der skal udføres på nogle af brikkerne. Handlingerne er illustreret i form af små illustrationer på brikkerne, og kan blandt andet betyde at:

  • Deltageren får én ekstra brik (1 gratis point), en deltager får to ekstra brikker (2 gratis
    point).
  • Deltageren må stjæle én, to eller tre brikker fra de andre deltagere.
  • Deltageren må bytte plads med den deltager der har flest point.

Der er en masse forskellige handlinger som er med til at gøre spillet spændende, uforudsigeligt og rigtig sjovt!

Vinderen af spillet er den deltager med allerflest point, ved pointlighed er det den yngste deltager der vinder.

Spillet kan også spilles på følgende måder:

● Man kan spille spillet som et kæmpe billedlotteri, denne udgave er for de allermindste i familien. Det kan være mere overskueligt for de helt små, og vil med garanti byde på en masse sjov underholdning.

● Man kan lade hver deltager trække 4 brikker, og vende dem samtidig. Dén deltager der først finder alle 4 brikker på spillepladerne har vundet.

● Den sidste måde man kan spillet spillet på er præcis som de “officielle regler” - uden handlinger. Det betyder altså at man hverken kan stjæle eller få gratis point. Denne måde at spille spillet på, kan gøre spillet mere overkommeligt for de mindre børn.

Der er rig mulighed for at tilpasse spillet til præcis den aldersgruppe man har lyst til, og så er det et kæmpe plus at spillet kan nydes over flere år.

Vores oplevelse med Hvem Finder Det Først? børnespillet fra 1Play

Mateo gjorde store øjne, da der pludselig lå 300 brikker ud over hele bordet. Mateo havde vendt posen på hovedet, og han havde nok ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig at den indeholdte 300 brikker. Vi begyndte alle sammen og grine, og hurtigt blev alle brikkerne samlet sammen i posen igen. Mateo begyndte at samle de forskellige spilleplader med
hinanden, og var underholdt lige fra starten af.

Inden vi gik i gang med spillet, begyndte Mateo at pege rundt på de forskellige billeder på spillepladerne. Mateo begyndte at snakke om hunde, agurker, og græskar. Vores snak handlede hurtigt om farver, dyr, og hvad man brugte de forskellige ting til, som var illustreret rundt omkring på spillepladerne. Vi var alle meget imponeret over alle de forskellige billeder, og nu skulle vi spille; Hvem Finder Det Først?

Mateo trak 4 brikker, og hurtigt begyndte vores blik at vandre hen over de mange spilleplader. Der er mange billeder, og koncentrationen blev hurtigt sat på prøve. Mateo fandt ret hurtigt den første brik, og fik derfor det første point i spillet. Vi blev med det samme grebet af spillet, og inden vi fik set os om, så var der gået 20 minutter ( der føltes som 2
minutter).

Vi valgte ikke at spille med de forskellige handlinger, for denne måde at spille spillet på, vil vi gemme til Mateo er blevet lidt ældre. Hele ideen omkring at nogle af brikkerne skal have handlinger er rigtig god, og kan tage spillet helt forskellige steder hen. Det glæder vi os til at opleve, for vi er helt overbeviste om at det fungerer!

Igennem hele spillet havde vi interessante snakke om de forskellige billeder, og Mateo var propfyldt med gode spørgsmål. Mateos nysgerrighed tog over, og pludselig blev spillet også rigtig lærerigt.

Vores vurdering af Hvem Finder Det Først? børnespillet fra 1Play

Hvem Finder Det Først? har virkelig været et sjovt bekendtskab, som vi glæder os til at lære endnu bedre at kende i fremtiden. De mange forskellige måder som spillet kan gribes an på, og måden spillet kan udvikle sig i takt med at barnet bliver ældre - er virkelig smart!

Vi er rigtig glade for de utroligt holdbare brikker og spilleplader. Det er fantastisk at Mateo hverken kan bøje eller ødelægge brikkerne, som hurtigt ville ende med at spillet ville blive noget uinteressant. De forskellige brikker har en fantastisk størrelse til små børnehænder, og de forskellige illustrationer er nemme at tyde. Det er helt vildt godt tænkt at lave spillepladerne som et slags puslespil, som kan variere fra gang til gang.

Hvis i har små detektiver hjemme hos jer der elsker “finde bøger”, og sjove udfordringer - så vil vi anbefale at tage et kig nærmere på børnespillet: Hvem Finder Det Først? fra 1Play.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Lille Mus farvespil

Læs også spilanmeldelsen af Det Originale Fiskespil

Læs også spilanmeldelsen af Foto Fish børnespil

1 playAnmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen