Partners Duo spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spillere: For præcis 2 deltagere | Spilletid: Ca. 30 - 60 min | Producent: Game Inventors | Antal: 1 spil i æske

“Partners Duo er et sjovt og underholdende spil. Jeg kan godt lide, hvordan ens egne taktiske overvejelser bliver kombineret med kortenes tilfældigheder og held. Et andet element som jeg synes er ret fedt, er det faktum, at man aldrig kan føle sig sikker på en sejr, heller ikke selvom man egentlig har en ret god føring. Ens position kan hurtigt skifte, hvis kortene er helt rigtige og de bliver spillet godt...”

En spilanmeldelse af Partners Duo

Kender du det, du sidder alene med din mand/kone eller din ven/veninde, i har netop aftalt, at i godt vil spille et spil. I gennemgår sammen alle de gode selskabsspil i skabet, i de fleste skal man minimum være tre deltagere og til de andre skal man kunne stille minimum to hold, med to deltagere på hvert.

Måske i ender med, at droppe at spille eller ender ud i et af de velkendte kortspil, som i har spillet tusind gange før. Det behøves slet slet ikke, nyheden fra Partners har nemlig ramt butikkerne; Partners Duo. Et spil der er henvender sig til jer to, der så gerne vil spille et godt og underholdende selskabsspil selvom i kun er to. Så slipper i også for, at skulle tage hensyn til en makker, som alligevel ikke forstår jeres spillestil.

Find dine strategiske færdigheder frem, spil dine kort rigtigt og så har du rundt regnet 50% chance for en sejr.

Praktisk om Partners Duo

Selskabsspillet Partners Duo henvender sig til voksne og de større børn over 8 år. Man kan være to deltagere. Spilvarigheden varierer meget alt efter, hvordan spillet udvikler sig. Vi har erfaret, at man i hvert fald skal sætte 25-30 min af, når spillepladen rammer bordpladen.

Spillet regler og kortenes værdier er godt beskrevet i den medfølgende spillevejledning på dansk. Det er ikke nødvendigt at have et kendskab til det originale Partners spil for at kunne spille Partners Duo.

Æsken indeholder:

  • En spilleplade.
  • Seks gule spillebrikker. Tre med fordybninger og tre med dutter.
  • Seks røde spillebrikker. Tre med fordybninger og tre med dutter.
  • 30 kort.
  • Spillevejledning på dansk.

Spillets gang

Spillepladen placeres midt på bordet imellem deltagerne. De to deltagere vælger en farve og får hver især seks spillebrikker; tre med dutter og tre med fordybninger. På spillepladen er der fire startcirkler, i kanten af cirklen kan man se, hvilke brikker der starter hvor. Brikkerne skal starte og slutte ved samme cirkel.

Kortene blandes og deltagerne får hver fire kort, de resterende lægges ved siden af spillepladen. Når en hånd er blevet spillet, giver kortuddeleren fire nye kort til sin modstander og sig selv. Rollen som kortuddeler skifter mellem deltagerne. Hver gang der er blevet delt kort ud, skal man bytte ét kort med sin modstander.

I al sin enkelthed gælder det om, at få sine seks brikker fra startcirklerne, ud på banen og hen til målcirklerne. Kortenes funktion er lidt ligesom en terning, de har forskellige værdier, som kan hjælpe eller besværliggøre turen fra start til mål. Eksempelvis skal man have et kort med hjerte på for at få en brik ud af startcirklen.

Har man et bytte kort på hånden, må man bytte plads på to vilkårlige brikker, der er i spil. Har man et +2- kort, bestemmer man selv, om man vil rykke 2 felter frem eller tilbage. Dette kort kan med fordel bruges, hvis man har en brik stående på de første felter efter startfeltet, på den måde kan man ved at gå baglæns pludselig være meget tæt på mål.

Samtidig med at man forsøger, med sin delte hånd, at få sine egne brikker i mål kan modstanderen pludselig forpurre ens planer ved at bytte brikker, slå ens brik hjem eller måske spærre for en.

Vinderen er den deltager, der først får alle seks brikker i mål.

Familiemedlemmernes egne ord om Partners Duo

Silje 7 år: “Jeg elsker at spille spil med min lillesøster, mor og far. Vi har spillet Partners Duo sammen, hvor jeg har været på hold med mor eller far, så har de forklaret mig, hvad kortene betyder og hvordan man spiller det. Jeg har ikke prøvet at spille det helt alene endnu, men når jeg har øvet mig lidt mere, tror jeg godt jeg kan selv. Det er et sjovt spil.”

Manden i huset: “Partners Duo er et sjovt og underholdende spil. Jeg kan godt lide, hvordan ens egne taktiske overvejelser bliver kombineret med kortenes tilfældigheder og held. Et andet element som jeg synes er ret fedt, er det faktum, at man aldrig kan føle sig sikker på en sejr, heller ikke selvom man egentlig har en ret god føring. Ens position kan hurtigt skifte, hvis kortene er helt rigtige og de bliver spillet godt.”

Morens og pædagogens vurdering af Partners Duo

Partners Duo kommer i en fin simpel æske, de flotte klare farver uden på matcher farverne indeni og designet afspejler faktisk spillet rigtig godt. Partners Duo er genkendeligt og simpelt men samtidig uforudsigeligt og nervepirrende.

Spillebrikkernes formål på spillepladen kan på nogle punkter sammenlignes med det klassiske ludo, som så har fået tilført en strategisk dimension, der ændrer hele konceptet.

Spillets regler er simple og letforståelige, så spillet er forholdsvist let at lære. Der findes ti forskellige kortværdier, som man ret hurtigt får styr på. Nu gælder det så om at kombinere kortenes forskellige værdier med spillebrikkernes tur rundt på banen; fra start til målet - det er virkelig ikke så nemt som det lyder.

Når vi om aftenen har puttet pigerne og har tid til hinanden, bliver den ofte brugt omkring bordet med et spil. Det er simpelthen sådan en skøn måde at være sammen på, hvor man er tilstede og nyder hinandens selskab. Partners Duo passer helt perfekt ind i disse stunder, da det netop er udviklet til en duo; altså to deltagere.

Selvom vi allerede har spillet det mange gange, er Partners Duo et spil, man kan blive ved med at spille, netop på grund af den uforudsigelighed som kortene bringer til spillet. Der er ikke ét spil, der ligner et andet og det gør, at spillet er underholdende og udfordrende hver gang man tager det frem.

Spillet er anbefalet til 8+, derfor har vi prøvet at introducere vores ældste datter Silje på 7 år for det. Hun har efterhånden fået ret godt styr på reglerne og synes det er en fornøjelse at spille med mor og far de aftner, hvor hun har fået lov til at være længere oppe end lillesøster. Til at starte med spillede hun sammen med en af os. Efterfølgende har vi også spillet med åbne kort for, at give Silje muligheden for, at lære af egne erfaringer med kortenes værdier og handlinger på spillebrættet.

Partners Duo er helt sikkert et oplagt spil for os at tage med på ferier, både når vi er alene afsted som familie, men også når vi er afsted med andre, hvor alle måske ikke er i humør til et spil. Derudover er æsken ikke særlig stor, så man burde kunne finde plads til spillet i kufferten.

Partners Duo er ret hurtigt gået hen og blevet vores nye yndlings to mands voksenspil, vi er godt underholdt og bliver udfordret i vores strategiske tankegang, så kan man vidst ikke ønske sig meget mere af et godt spil.

- Maria Ejler

Læs også spilanmeldelsen af Cluedo Junior

Læs også spilanmeldelsen af Risk Junior

Læs også spilanmeldelsen af Muselabyrinten

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGame inventors

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen