Shifu Plugo Musik anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Materiale: Plast | Produkt: Shifu Plugo – Music (klaver) | Mærke: ShifuPlay | Legetøjstestere: Cornelia og Jennifer (mor)

"Dette spil gør denne del meget lettere, mere pædagogisk og levende for barnet at lære. Det hele er levende, farverne er små søde monstre/dyr som hopper og rytmen er anslået for dig. Her skal man kun koncentrere sig om at ramme de rigtige farver på de rigtige tidspunkter. Fuldstændig forenklet, og gør det nærmest let at lære og spille på klaver. Hvad end man gør det for sjov og legens skyld, eller om man gør det fordi man gerne vil lære det, eller øve sig, er det her sjovt og super lærerigt..."

En anmeldelse af Shifu Plugo Music klaveret

Vi har været så heldige at få lov til at anmelde Shifu Plugo Musik. Et ret gennemtænkt og genialt produkt, som kombinerer leg, læring og digitallæring samt brugen heraf. Klart anbefalelsesværdigt både til det nysgerrige barn, det musikalske og kreative barn, samt barnet der måske allerede går eller gerne vil gå til klaver.


Opsætning og installering...

Når man bestiller Shifu Plugo – Musik, får man tilsendt 2 kasser. En med selve klaveret og 3 instrument figurer og én med pladen som IPad ‘en (eller den device man nu bruger...), samt klaveret skal sættes i. (Vær opmærksom på, om din device, som du har tænkt dig at bruge til formålet, passer.)

IPad’en sætter man i den diverse holder der er i pladen, og klaveret sætter man på det angivet klaverområde, som sidder fast med magnet.

Det er ret lækkert lavet, og man er ikke i tvivl om hvordan og hvor tingene skal sidde. Man behøver altså ikke være et større it-geni for at kunne sætte dette spil op til sit barn.

OBS. Pladen skal stå på et helt plant underlag. – Vi forsøgte at sidde i sofaen og sætte det op, og her ville app’en altså ikke kalibrere med klaveret, fordi den ikke stod plant nok. Der følger en fin folder med instrukser til, hvordan man gør det hele.

Udover det skal man selvfølgelig hente og installerer app’en ”Plugo by shifu” på appstore.

Når app’en er installeret, skal man sætte den op med en profil og mail. Det tager et øjeblik og kræver ikke en større operation. App’en man henter er ikke kun til Plugo musik, men også den man bruger til nogle af de andre spil i serien. Når det hele er sat op (5-10 min) så er man altså klar til at spille og slå sig løs.


Shifu Plugo Klaveret

Klaveret er lavet, fuldstændig ligesom et rigtigt klaver, bare mindre. Det er én oktav langt, altså fra tonen ”C” til tonen ”C”. Både hvide og sorte tangenter er placeret korrekt, som på et rigtigt klaver. Derudover har de hvide tangenter også et farvemærkat og tonens navn. F.eks er tonen F grøn og med bokstavet ”F” på. – Det matcher til det som IPad’en viser og gør derfor opgaven legende let med lidt øvelse, for barnet.


Selve spillet

Selve spillet er inddelt i 3 kategorier.

  • Toner og pops
  • Melodier
  • Jam


I Toner og pops, kan man blive introduceret til noder på 3 forskellige måder.
Den første er ’’introduktion til noder’’ – som med navnet nok fortæller hvad, går ud på.

Den anden er ’’faldende noder’’ – som går ud på, at barnet skal ramme tonerne på klaveret når de falder ned af skærmen. Det er heldigvis lavet så børnevenligt, at tonerne venter på, at barnet trykker på klaveret, før det går videre til den næste tone.

Den tredje og sidste, indenfor den første kategori er "Musikales pops" - her øver man altså akkorder og skal derved have flere fingre på klaveret. Det kan være svært for de helt små, og den del kan man jo så vente med, til de er blevet lidt mere øvet. Omvendt er denne funktion superfed, hvis man har et større barn, som måske allerede går til klaver, og er lettere øvet i spillet. Her kan de derfor få træning.

I Melodier fortæller navnet også en del om, hvad man kan. Man kan altså spille melodier. Denne del er lavet ligesom ”de faldende” toner, og venter derfor på, at barnet trykker på tonen, som melodien kræver. Der er flere melodier som ”lille peter edderkop”, ”mary havde et lille lam”, ”happy birthday”, ”Baby shark” osv. En masse genkendte melodier, som vil få dit barn til at lyse helt op, når de finder ud af, at de rent faktisk spiller dem på et klaver.

I Jam kan barnet spille, lige præcis hvad det føler for. Her kan man altså jamme. Ikke nok med det, så kan man også optage sit jam imens, så man kan lytte til det efterfølgende. Denne funktion har Cornelia brugt en del. Hun er lige blevet 4 år, og koncentrationen holder stadig ikke så forfærdelig lang tid af gangen. Så når man har siddet og øvet sig på ”happy birthday” i 10 minutters tid, så er det altså dejligt, at man kan gå over i jam-funktionen og bare slå sig løs.

 

Instrument-figurer

I kassen med klaveret får man også 3 instrument figurer. Figurerne er udformet som en saxofon, en guitar og en tromme. De kan sættes i toppen på klaveret, og give ekstra beats til melodierne, eller når man jammer. Man sætter dem blot i hullet på toppen af klaveret, og drejer. De kan drejes i 3 ryk og giver forskellige rytmer alt efter hvad man vælger. De fortsætter selvom man tager dem op, og man kan derfor have flere rytmiske lyde ind over hinanden.


”Mor jeg kan også spille klaver nu”..

Cornelia er som sagt lige blevet 4 år gammel, og er derfor den yngste anbefalet alder. Trods det formår hun altså alligevel at få rigtig meget leg og læring ud af det her produkt. Hun er ikke stor nok til at kunne mestre ”flere-fingre-spil” endnu, men spillet indeholder så mange muligheder, at det også er muligt for de helt yngste at være med og få noget sjovt ud af det. Efter Cornelia havde spillet en melodi flere gange, flere dage i træk, fandt hun pludselig ud af, at hun faktisk kunne spille klaver.

Vi har også et rigtigt klaver derhjemme, og da jeg viste hende, at det var præcist det samme man skulle gøre på det store klaver, fik hun pludselig julelys i øjnene. ”Mor jeg kan også spille klaver nu” svarede hun, og motivationen for at lære flere melodier var pludselig enorm.

Jeg har klart overvejet, om jeg nu skal sætte små farvet klistermærker på vores store klaver, så hun faktisk kan overføre det hun lærer til det store klaver, nu hvor interessen er så stor.


Alt i alt vurdering Shifu Plugo Music

Det her produkt er genialt. Jeg er VILD med idéen om, at man kan kombinere leg og læring på denne måde.

I dag er børn så draget af den digitale verden, at det er umuligt at forsøge at tage det fra dem. Med vores fremtid er det også nærmest umuligt, da alle i dag skal kunne begå sig med både telefoner, computere og andre lign. devices for at kunne gå i skole, på gymnasium, uddannelse og på arbejde.

Da jeg var barn, gik jeg selv til violin og har senere hen lært at spille på klaver og guitar. Jeg har derfor en enorm interesse i, at Cornelia også skal lære at spille på et instrument, da jeg personligt synes det er enorm givtigt.

Dengang lærte man noder på samme måde, som dette spil repræsenterer. Alle tonerne i nodebogen havde en farve, og var mærket op med samme farve på instrumentet. Her foregik det i en bog, som man skulle bladre i, og var blot en prik som viste, at det næste man skulle spille/ramme var blå eller rød.

Dette spil gør denne del meget lettere, mere pædagogisk og levende for barnet at lære. Det hele er levende, farverne er små søde monstre/dyr som hopper og rytmen er anslået for dig. Her skal man kun koncentrere sig om at ramme de rigtige farver på de rigtige tidspunkter. Fuldstændig forenklet, og gør det nærmest let at lære og spille på klaver. Hvad end man gør det for sjov og legens skyld, eller om man gør det fordi man gerne vil lære det, eller øve sig, er det her sjovt og super lærerigt.

Du KAN ganske enkelt ikke undgå at lære noget og det bedste ved det hele er, at spillet samtidig er på dansk.

Det gør altså at dit barn uanset alder, kan være stort set selvkørende. Du skal bare sætte det op (hvis dit barn endda ikke også kan gøre denne del selv).

Som man nok kan fornemme, er vi meget imponeret over det her produkt hjemme hos os. Både børn og voksne. Selv far som ikke kan spille klaver, får altså lyst til liiige at prøve. Som tidligere nævnt, kan ALLE altså lærer at spille på klaver på denne måde.

Personligt er jeg heller ikke særlig god til at lære fra mig, når det gælder mit eget barn. Jeg er ikke særlig tålmodig og kan godt blive lidt irriteret over, hvis ikke hun forstår hvad jeg siger. Sådan noget må man jo bare erkende, alt andet ville være tosset. Men igen, på denne måde, gør spillet og IPad ‘en tilsammen jobbet for mig, og jeg kan i baggrunde blot observerer og klappe i mine hænder når hun stolt viser frem hvad hun har lært.

Vores alt i alt vurdering er derfor 10/10. Vi har simpelthen ikke en finger, at sætte på dette spil og jeg er sikker på, at vi kommer til at have glæde af netop denne udgave af Shifu Plugo Musik længe.

- Jennifer Sylvest

Læs også anmeldelsen af Shifu Orboot: AR-Globus: Jorden

Læs også anmeldelsen af Shifu Orboot: AR-Globus: Dinosaur

Læs også anmeldelsen af Hey Clay modellervoks via tablet


Anmeldelse af spilPlayshifuShifu plugo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen