Alder: Anbefales fra 4 år | Mærke: Shifu | Serie: Orboot | Antal: 1 stk
"Shifu Orboot har virkelig formået, at ramme plet med stilfuldt design og en robust globus. Carl er himmelhøj af, at have leget sig rundt i verden med virkelig stor læring inkorporeret. Der er blevet leget lufthavn med fremvisning af boardingpas og enorme mængder stempler over alle de lande han har rejst til. Vi er virkelig kæmpe fan og det er absolut den sejeste teknologi af Shifu Orboot, som vi kan prale af, at have herhjemme. Det er så gennemført og vi vil på det kraftigste anbefale denne seje globus i alle hjem..."
En anmeldelse af Shifu Orboot Globus
Hvad er sejere end, at rejse jorden rundt hjemme fra værelset og så få fyldt videns tanken op af ny viden? Er barnet eller den unge nysgerrig på jordens dyr, det geografiske felt eller er det kulturen i de forskellige lande der er spændende, så kan den nye Shifu Orboot globus - jorden være det nyeste hit på børneværelset. Her er muligheden for, at lære en masse nyt om jordens lande og dens indhold og det mest vilde er, at niveauet spænder så bredt.
Carl på 6 år, var første barn herhjemme der så kassen og dermed var han også første mand til, at se og prøve denne globus af, men efter hans råb, hvinen og begejstring, så sad begge søstre, Laura på 11 år og Clara på 13 år også klar og ville prøve det af og sikke en succes.
Shifu Orboot er den første lanceret AR pædagogiske globus, AR er en forkortelse af: Augmented Reality. Det betyder, at det er en teknologi, som kan udvide den fysiske verden ved, at bygge nye lag af digitale objekter ovenpå. Ved, at bruge ipad eller tablet, så kan globussen give en masse ny viden ved siden af det, at kunne kigge fysisk på globussen.
Praktisk
For, at kunne bruge denne nye teknologi bag Shifu Orboot kræver det, at der er en tablet eller ipad til rådighed.
Selve globussen fra Shifu Orboot ankommer i en kasse med en vejledning, der kan guide dig, som forældre, pædagog eller underviser igennem til, at hente app’en, der skal bruges i forbindelse med globussen.
Selve vejledningen står på engelsk, tysk og fransk, men mist ej modet, hvis du ikke er sproglig stærk, for vejledningen viser også med billeder, hvordan app’en ser ud i appstore og så skal den hentes. Selve app’en hedder Orboot Earth. Når app’en er hentet skal den åbnes og derfra skal man godkende med, at svare på et spørgsmål. Dette foregår på brugervenligt engelsk og efterfølgende kan der oprettes profiler. Når profilerne bliver oprettet kan man vælge, at alt derefter foregår på dansk. Man skal dog være opmærksom på, at hvis man vælger, at oprette profilerne på dansk, så fylder app’en mere end hvis man ønsker det foregår på engelsk.
Med globussen følger også et hæfte med klistermærker med boardingpas og landenes flag, et stempel og endnu sejere, i følge Carl, et pas, hvor man kan sætte klistermærker i og derefter give et stempel, for hvert land man besøger og undersøger.
Det smarteste for vores familie er, at niveauet spænder bredt og den anbefales fra 4 år. I profiloprettelsen kan man vælge aldersgruppe fra børnehave og så alle klassetrin fra 0. klasse og op til 9. klasse. Det gør, at selvom man har børn derhjemme med en bred aldersgruppe, så kan den give læring og fodre børnene med ny viden lige meget, hvor højt niveau de har.
Jorden rundt
Carl startede med, at undersøge app’en ved bare, at finde ud af funktionerne i den. Han undersøgte de forskellige kategorier og efter lang tid med julelys i øjnene, så var han klar til, at prøve de forskellige kategorier af. Han ville gerne have en af os forældre med, da der også kommer noget tekst, som han ikke selv kunne læse, men som han absolut ikke ville gå glip af.
Det skal virkelig nævnes, at især Carl, blev meget draget af, at der i alle kategorier er musik, stemmer der fortæller og samtidig billeder, der visuelt viser, hvad stemmen fortæller om.
Vi bruger mange dage i Spanien hver sommer og derfor var det nærlæggende, at vi først undersøgte Spanien sammen, for som Carl siger: Jeg vil gerne bo i Spanien, når jeg bliver voksen, så jeg skal jo vide det hele.
Vi startede ud med, at bladre hen til kategorien om Spanien som land. Vi havde en god snak om hvad en hovedstad er og som app’en viser, er det Madrid, hvorefter vi snakkede om hovedstaden i Danmark også. For Carl giver det ikke så meget mening endnu, men det, at vi kunne få tal på hvor mange indbyggere der er og hvor stor Spanien er geografisk i forhold til Danmark, det kunne han se visuelt og det gav meget mere mening for en 6-årige hjerne.
Han lyttede til fortællingen om tomatfestivalen og derefter greb vi kategorien om mad, hvor Spanien er kendt for deres Churros, som er en sød dessert, hvilket Carl selvfølgelig syntes var meget sjovt, da vi jo tit køber dem dernede. Også ved denne kom der en historie med og derefter havde vi mulighed for, at tage en lille quiz om hvad vi havde lært omkring emnet.
Vi gik videre til Afrika området, da Carl var meget interesseret i kategorien om dyr og vi endte i blandt andet i Nigeria, da Carl var helt opslugt af, at vide mere om gorillaerne. Vidste du, at den er meget rolig og blid af sind? Eller, at den er godt kan klatre i træer, men faktisk helst lever på jorden og den trives bedst med, at være i en flok af mange, faktisk går og lever de i grupper helt op til 30 gorillaer og med kun én dominerende han gorilla. Han kunne efterfølgende genfortælle meget af historien om gorillaen til sin far. Det er giver så meget mening, at han kan lytte, se og selve dreje gorillaen rundt for, at se den i 3D. For Carl er det i hvert fald en fantastisk måde, at huske den læring han opnår. Den sjoveste og mest geniale måde for Carl, at få en masse viden.
Efter vi i mange dage havde undersøgt en masse lande omkring deres mad, kulturer, geografiske informationer m.m. Så spurgte Carl om han måtte tage den med i skole, fordi han gerne ville vise sine klassekammerater mere om hvad det egentlig var for en globus som han talte om.
Shifu Orboot globussen er nemlig et genialt læringsredskab og kan give nyt liv til det gamle traditionelle verdenskort der er, i f.eks. skolen. Det, at bruge denne globus om jorden, kan vise og fortælle mere end 1000+ spændende og yderst værdifulde fakta om jorden. Mange ting og billeder i app’en vises i 3D og med en fortællende stemme kan den bidrage til en mere interaktiv undervisning.
Skolerne, institutioner og de mange der i dag hjemmeskoler deres børn, mener vi herhjemme, ville have kæmpe glæde af Shifu Orboot globussen, fordi den rummer så mange elementer. Quiz der bygges op på, hvad barnet har udforsket og samtidig er der en kategori der hedder spil, hvor barnet kan teste sin viden omkring jorden og dets indhold. Selv voksne kan få en masse ny viden og det giver samtidig anledning til gode samtaler mellem barn og voksne.
STEM
Hvad endnu federe er, så er Shifu Orboot globussen et genialt STEM læringsredskab.
STEM er en forkortelse af videnskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik. Denne læringsmetode er bygget op af, at have en innovativ tilgang til udvikling i læringen. Med Shifu Orboot globussen er det et komplot, som giver læring om dyr, mad, opfindelser, geografi, kultur og monumenter - Hvor det hele i en sammenhæng er med til, at fange barnets interesse og udvikling i læringen om den virkelige verden.
Vores favorit
Carl og hans storesøstre har brugt mange spændende timer med denne nye teknologiske videnskab. Shifu Orboot har virkelig formået, at ramme plet med stilfuldt design og en robust globus.
Carl er himmelhøj af, at have leget sig rundt i verden med virkelig stor læring inkorporeret. Der er blevet leget lufthavn med fremvisning af boardingpas og enorme mængder stempler over alle de lande han har rejst til.
Vi er virkelig kæmpe fan og det er absolut den sejeste teknologi af Shifu Orboot, som vi kan prale af, at have herhjemme. Det er så gennemført og vi vil på det kraftigste anbefale denne seje globus i alle hjem.
- Mia Steffensen
Læs også en spilanmeldelse af Vild Med Dyr
Læs også anmeldelsen af Havets Dyr fra PAPO
Læs også anmeldelsen af BRIO Safari Eventyr