Constructa Rumraket anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: HDPE plast | Mærke: Educational Advantage | Serie: Constructa |Priser: Teach Early Years Award 2021| Antal: 1 sæt med 85 forskellige dele

"Når Villads leger i og omring rumraketten, så er det ikke blot spændende og seje rollelege, der er nemlig også meget forskellig læring i, at lege med dette sæt. - Læringsmulighederne kan nemlig nemt tilrettelægges ud fra barnets alder og udviklingsniveau. Rumraketten er derfor et rigtig godt S.T.E.M legetøj..."

En anmeldelse af Constructa Rumraket

Wow. Der er landet den sejeste rumraket på vores adresse! - Hvor sejt er det lige?

Vi har i flere måneder set frem til, at den store rumraket skulle lande på lige netop vores adresse og nu er den her endelig!

Den ankom i en papkasse, som jeg havde frygtet ville være kæmpe stor og meget tung, men den var ikke ret meget større end en flyttekasse og var ikke voldsom tung.

Den seje rumraket i grå, røde og sorte farver henvender sig til alle nysgerrig børn fra 2 år og opefter. Børn på 2 år kan dog ikke bygge rumraketten selv, det kræver lidt hjælp fra en voksen eller ældre søskende.

I papkassen var der 85 dele, plus et stykke papir med byggeideer, som man kan bruge til inspiration.

Den seje og store rumraket er fremstillet af HDPE, som betyder High Density Polyethylen. HDPE er et utrolig solidt plastmateriale, som eksempelvis kan modstå fugt og kulde, hvilket betyder, at legen med rumraketten kan foregå både indendørs, men bestemt også udendørs.

Hvis de forskellige dele fra rumraketten bliver beskidte, så vaskes delene nemt med en fugtig klud, eventuelt med et mild rengøringsmiddel, hvis der er behov for det.

Da vi modtog rumraketten var der sne udenfor og af den grund valgte jeg, at den skulle bygges indenfor. Heldigvis var storebror en god hjælp, da alle 85 dele skulle løftes op på første sal og ind på Villads’ værelse.

Villads kunne næsten ikke vente på at rumraketten blev bygget, derfor måtte storebror Marcus træde til og hjælpe med byggeriet.

Vi valgte, at samle den store lodrette rumraket ud fra papiret og den var nem og hurtig at bygge. Delene er nemme at samle og nemme at skille fra hinanden igen, hvis man ønsker at bygge en anden rumraket eller noget helt andet ud fra sin fantasi.

Da rumraketten var samlet, var jeg meget spændt på, at finde ud af om den var stabil eller om den nemt ville vælte ned over Villads. Jeg blev heldigvis positivt overrasket, da rumraketten er stabil også selvom Villads er lidt vild og skubber rundt med den.

Leg med rumraketten er spændende og lærerigt.

Når Villads leger i og omring rumraketten, så er det ikke blot spændende og seje rollelege, der er nemlig også meget forskellig læring i, at lege med dette sæt. - Læringsmulighederne kan nemlig nemt tilrettelægges ud fra barnets alder og udviklingsniveau.

Rumraketten er derfor et rigtig godt S.T.E.M legetøj.

Det er ikke alle, som kender til STEM og betydningen heraf.

Hvad betyder STEM?

Helt kort, så betyder STEM, at produktet er fyldt med muligheder for rigtig mange forskellige former for læring igennem legen.

S for Science: Det er eksempelvis fordi Villads i legen kan erfare, observere, sanse og opleve forskellige teksturer og former, når vi konstruerer. Der er stor forskel på, om rumraketten bygges udenfor på græsset, i sandet eller på fliserne eller om den bygges indendørs.

Udenfor vil Villads opleve, hvordan vinden er og duften af græsset og blomsterne, imens legen eller byggerierne står på. Dette gør, at Villads vil få brugt de fleste af sine sanser.

T for Technology: Alt efter barnets alder, så kan man snakke om, hvordan og hvornår den første rumraket landene på Månen og hvilke materialer rumraketter er bygget i.

I kan tale om, hvilke formål der er med at sende rumraketter ud i rummet og hvilke funktioner de kan have.

Måske kan I også tale om børnefilm, der indeholder rumraketter eller astronauter.

Villads er endnu for lille til, at vi kan have snakke om sådan nogle emner, men jeg er sikker på, at interessen kommer når han bliver ældre.

E for Engineering: Her handler det om, at lade børn undre sig og stille spørgsmål. Man behøver ikke altid, at konstatere noget eller søge efter det korrekte svar på Google.

Det er sundt for både børn og voksne, at undre sig og tænke lidt over tingene.

Hvorfor er den seje rumraket i runde former? Kan en rumraket mon være firkantet?

Hvordan kan en rumraket flyve rundt ude i rummet i meget lang tid, helt uden at falde ned?

Hvordan laver man mad inde i en rumraket?

M for Math: Alt efter barnets alder, så kan man lave prisskilte så barnet kan lære, at regne ud hvad folk skal betale for, at komme med ud i rummet.

Man kan også prøve, at måle hvor stor rumraketten er eller se, hvor mange I kan være inde i rumraketten på en gang.

Den store rumraket kan nemt bruges til matematikundervisningen det kræver dog, at barnet er noget ældre end Villads.

Man kan eventuelt udregne areal, rumfang eller tage tid på byggerierne. Forskning viser, at ved at visualisere matematikopgaverne, bliver de ofte nemmere at forstå og lære.

Villads elsker, at lege i huler og gemme sig underlige steder. Rumraketten var derfor med det samme et hit. Villads fik hurtigt en god ide, nemlig at fylde bunden af rumraketten med boldene fra boldbassinet, hvilket blot gjorde legen og den samlede oplevelse endnu sjovere.

Udover at Villads i legen stimulerer en lang række sanser og motoriske færdigheder, så vil legen også bidrage til, at styrke hans fantasi, kreativitet, logiske tænkning, rumlig forståelse og evnen til samarbejde og at lege rollelege.

Hulebyggeri, som legen med rumraketter efter min mening hører under, skaber nemlig fantasi, kreativitet og hjælper Villads til at tænke abstrakt.

Producenten bag denne seje Byg-selv-rumraket.

Producenten bag rumraketten er Educational Advantage.

Educational Advantage blev grundlagt i år 2006 af Richard Hardstaff og Cyril Dowling. De har sammen brugt deres meget store viden og erfaring fra mange års samarbejde i Polydron til, at opbygge en virksomhed, der ikke kun distribuerer, men også skaber og producerer både unikke og innovative produkter af utrolig høj kvalitet og ikke mindst en stor legeværdi.

Educational Advantage bestræber sig konstant på, at lave velovervejede produkter med en fremragende sikkerhedsrekord.

Sikkerheden er nemlig deres hovedprioritet i designet af alle deres spændende produkter. De har strenge kvalitetsstandarder for fremstilling og uddannelsesmæssig fordel er ISO9001-2015 registreret.

Alle deres produkter testes uafhængigt af: EN71, ASTM American og AS/NZ sikkerhedsstandarder. Den flotte rumraket har endda vundet en pris, Teach Early Years Award 2021.

Vores vurdering

Jeg har kun positivt at sige om rumrakettens kvalitet og holdbarhed, den kan virkelig holde til, at blive leget med og til at blive bygget om igen og igen.

Det er tydeligt at mærke, at Educational Advantage er opmærksomme på selv de mindste detaljer. Delene er lette, så skulle et barn komme til, at tabe en af delene på sig selv eller en ven, så sker der ikke stor personskade og produktet tager heller ikke skade. De mange dele har alle afrundet kanter og afrundet hjørner for at sikre, at børn ikke kommer til skade i byggeriet og legen.

Efter mange timers leg, er Villads stadig godt underholdt og nyder de mange seje muligheder, der er med sættet.

Vi giver derfor gerne dette sæt de varmeste anbefalinger med på vejen.

- Carina Lund

Læs også En blog om huler og hulebyggeri

Læs også anmeldelsen af hus-hulen fra Cavemakers

Læs også anmeldelsen af Byg-Selv-Hulen fra pl-ug

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjEducational advantage

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen