Hey Clay Modellervoks anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Modeller: Aliens & Insekter | Materiale: Modellervoks | Mærke: Hey Clay | Anmeldere: Cornelia på 3 år, samt mor Jennifer.

"Hey Clay og hele universet med APP’en er genialt. MEN det er ikke for børn på 3 år. Børn på 5 eller 6 år, vil bedre kunne fordybe sig, hvilket dette produkt kræver. Idéen er jo som sagt super god, og produktet er også virkelig lækkert og ikke sådan, vådt og klistret som normal modellervoks..."

 

En anmeldelse af Hey Clay modellervoks

Vi er en familie på 3, bestående af far, mor og Cornelia på knapt 4 år. Vi har været så heldige at få lov, at afprøve Hey Clays super moderne svar på modellervoks, der er CE godkendt og gennemtestet af EU efter relevante regulativer om legetøj, så man trygt kan slippe sit barn løst i dette smarte og innovative univers.


Vores datter Cornelia på knapt 4 år, eeeeelsker at lege med modellervoks. Hun holder virkelig af, at sidde og nusse og få den taktile sans stimuleret, samtidig  med at hun konstruerer og skaber lige præcis det hun har lyst til og fantasi til at forestille sig. Vi tænkte derfor at Hey Clays modellervoks ville være en vidunderlig ting, at teste da det kombinere den klassiske modellervoks med et "nyt take" i form af brug af iPad imens man bygger og former.


Sådan fungerer det..


Hey Clay er ikke helt almindelig modellervoks. Hverken i måden det er tænkt til, at bruge, men konsistensen heller ikke er den samme. Den minder lidt som en modellerbar svamp og voks kombineret.

Hey Clays forskellige pakker med de forskellige temaer som; Aliens, Monstre, Fugle, Dinosaur, Insekter og Bondegårdsdyr indeholder alle 18 bøtter med modellervoks og en adgang til Hey Clays APP som man skal downloade, for at få det optimale ud af sættet.


Når man har downloadet app’en skal man indtaste den lille kode som følger med i kassen, og den åbner herefter op for det valgte/købte tema, f.eks insekter.
Herefter har man så adgang til temaet og legen kan så småt begynde. Man vælger hvilket dyr man vil kreere og følger instrukserne på skærmen, som tager én igennem step-by-step. Man får også fortalt hvad man skal gøre, dog på engelsk.


App’en er altså på engelsk, men lyden er ikke nødvendig for, at barnet kan følge med.


Modellervoks, kvalitet og en god idé


Selve modellervoksen, er af langt bedre kvalitet end noget andet, vi har leget med før. Det er meget blødere, nemmere at forme og ikke mindre lettere at skille ad igen. Farverne bliver ikke ligeså let blandet sammen, og det gør kvaliteten oplagt til netop denne type leg, hvor man rent faktisk blander mange farver for, at fremtrylle diverse dyr, insekter, aliens og monstre.


Ud over det, så er det som tidligere nævnt CE godkendt, som ikke alt modellervoks er. Derfor kan man også roligt putte det i hænderne på sine små børn. Idéen omkring det her modellervoksunivers er genialt, men alders anbefalingen er ikke tilsvarende.


Vi har leget med dette, siden Cornelia næsten lige var fyldt 3 år, og hun havde og har stadig (som næsten 4 årig) ikke koncentrationen til, at følge instrukserne step-by-step. Hun vil gerne selv bestemme hvad hun skal skabe og ikke følge en app.

 

Idéen med, at inddrage iPads, telefoner og lign. I den kreative leg er god, da det oftes i sig selv motiverer vores generation af børn, ved inddragelse af disse.

Men i dette tilfælde, tror jeg, at barnet skal være ældre. Nærmere 5 årige børn vil få større glæde af dette univers, er mit bud.

Cornelia synes i hvertfald det var for svært, og mistede tålmodighed meget hurtigt. I instrukserne på ipad’en skal man i nogle tilfælde trille en kegle formet figur, og dette er ikke let, for hverken børn eller voksne.


Vi har selvfølgelig forsøgt, at guide og vejlede hende efter bedste evne, men hver eneste gang er det altså endt med, at hun har klappet ipad’en sammen og lavet kager og kjoler af modellervoksen i stedet.

 

Leg med modellervoks


At lade sit barn lege med modellervoks, er som udgangspunkt en rigtig god idé. Det stimulerer den taktile sans og sætter kreativiteten og fantasien igen.


Modellervoks kan træne så mange ting, bl.a. finmotorikken. Når man leger med
modellervoks skaber man oftest noget og tit er det i fællesskab med andre.


Man kan tale om hvordan de forskellige ting ser ud og hvad man bruger det til. Hvilken farve har en gris og hvorfor har den sådan en tryne og krølle på halen.
Der er altså rigtig meget læring i, at lege med modellervoks og det er derfor også mange familiers “go to” når man skal have slået 1 time eller 2 ihjel med noget underholdning som kan være sjovt for hele familien.


Alt i alt oplevelse af Hey Clay

 

Hey Clay og hele universet med APP’en er genialt. MEN det er ikke for børn på 3 år. Børn på 5 eller 6 år, vil bedre kunne fordybe sig, hvilket dette produkt kræver.


Selv om voksen er det svært, at forme og kreere alle disse dyr og insekter, og jeg forstår godt hvorfor de små børn står af.


Hvis man har et meget tålmodigt og roligt barn på 4 år vil man måske begynde at kunne præsentere universet, men vi venter i hvert fald lidt med, at finde det frem igen.


Idéen er jo som sagt super god, og produktet er også virkelig lækkert og ikke sådan, vådt og klistret som normal modellervoks.

 

Det er muligt, at der også er forskel på særhedsgraden i tema’erne. Bondegårdsdyr vil måske være en smule lettere og håndterbare, da det samtidig også er dyr som de små kan relatere til.


Alt i alt er Hey Clay et genialt bud på en ny type modellervoks og lavet af en super god kvalitet, sværhedsgraden er dog på et niveau hvor det skal være et større barn, for at det lykkedes med at få skabt nogle af de dyr og ting, der er tiltænkt i pakken.


- Jennifer Sylvest

Læs også anmeldelsen af Humørbolde

Læs også anmeldelsen af Gonge Babytrampolin

Læs også anmeldelsen af PUKY Wutsch skubber


Anmeldelse af legetøjHey clay

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen