Humørbolde anmeldelse

Alder: Anbefales fra 12 mdr | Farver: 6 forskellige | Mål: Ø:20 cm. | OBS: Leveres uden luft - skal pumpes op før brug.

"Disse bolde kan noget helt specielt, da de både har forskellige farver og udtryk, som lægger op til samtale med barnet. Det er de færreste bolde der ellers gør det. Så hvis man mangler bolde, fordi man vil spille og lege bold-lege ér de geniale, eller hvis man synes det er oplagt, eller tid til, at snakke/sætte ord på følelser og udtryk OG farver ér disse bolde OGSÅ geniale…"

De spændende humørbolde

Vi er en familie bestående af mor, Jennifer som er pædagog. Far, Kenneth som er servicechef og lille Cornelia på 18 måneder. Vi har fået lov til at teste, disse skønne humørbolde med 6 forskellige ansigtsudtryk.

I Cornelias alder begynder der, at komme flere og flere ord på, og det er derfor genialt at træne udtryk og følelser i gennem leg med disse bolde.

Hvad indeholder pakken?

6 humørbolde med forskellige udtryk. Vi kaldte dem henholdsvis:
- Glad og griner
- Glad og smiler
- Bange
- Sur
- Ked af det
- Overrasket/“åh åhhh”

Inden legen kunne begynde

Boldene kommer “flade” i en pakke, så for at legen kan begynde kræver det en boldpumpe. Det tog så lige akkurat 10 min at puste luft i boldene, og den del synes Cornelia også var en fest, og hjalp gladeligt til med.

Bolde med mange potentialer

For det første, så hopper boldene virkelig godt, og kan bruges til, alt hvad man ellers bruger bolde til. Pumpet op er det en halv hård plastik bold, som ikke gør ondt at slå, sparke eller få i hovedet.

Så ud over at være en bold, med rigtig mange forskellige potentialer, er det altså også bare 6 helt almindelige bolde, som kan bruges til at trille, kaste, skyde, diverse boldspil mm. Vi har i forvejen en del plastik bolde fra forskellige leverandører og de er helt på højde kvalitetsmæssigt, hvis ikke bedre.

De mange potentialer, lege og aktiviteter disse bolde har og kan skabe, har hjemme hos os indtil videre været:

1. Træning af de forskellige farver.
Cornelia kan nu sige både rød, gul, grøn, blå og lilla. Orange er dog stadig noget vi øver os på .

2. Snakke om følelser og udtryk.
Dette punkt har fyldt ekstremt meget og her har hun også både lært at sige; ked af det, sur, glad, bange og åh åhhh. Den der fylder mest er helt klart den blå “ked af det”-bold. Her kommer det tydeligt frem, at vi heldigvis har en pige der er super omsorgsfuld og empatisk.

Både stemmen bliver lavet trist og ansigtsudtrykket bliver lagt i de helt rigtige triste folder, samtidig med, at fingrene tørrer tåre væk fra øjnene. Altså både hendes verbale og nonverbale sprog viser nu tydeligt, at hun er helt bevidst om hvordan man siger, gør og ser ud når man f.eks. er “ked af det”.

Hvad gør man så når nogen andre end en selv, er kede af det? - Det er måske lidt store krav at sætte til et barn på 18 måneder, men ikke desto mindre, fik bolden altså både kys og kram, for at den kunne blive glad igen. - Fuldstændig fantastisk let og lige til måde, at sætte ord på lige netop dét med følelser hos de mindste.

3. Fjollelege med udtrykkene.
“Av mit hoved” sagde den røde bold imens den blev slået i gulvet imellem far og Cornelia. Den blå bold kunne græde og den orange kunne ikke stoppe med at grine, når den blev trillet afsted.

Igen fuldstændig oplagt og lige til lege som endnu engang kan, sætte ord på forskellige hverdagsting. “Den griner” - “den græder” og bum så havde Cornelia 2 nye ord til ordbogen, nemlig “grine” og “græde”.

4. Standard boldlege.
Vi har naturligvis også leget med boldene på helt sædvanligvis, nemlig ved at hoppe, trille, sparke og kaste. Noget de som tidligere beskrevet er helt perfekte til, fordi de netop hopper SÅ godt.

Der er mange måder man ville kunne lege med disse bolde på, udover dem som jeg har beskrevet ovenfor. Det hele afhænger af barnets alder og interesse.

Hvis barnet er noget ældre ville man også kunne træne udtrykkene eller følelserne (som man i øvrigt ikke kan gøre for meget), ved at kaste, trille eller sparke bolden over til barnet og lade dem lave udtrykket på bolden. Alt efter sværhedsgrad kunne man jo bede barnet sætte ord på følelsen og måske også farven samtidig. Hvis det er “for nemt” kan man jo sætte tempoet op ;-)

En god kvalitet

Kvaliteten på boldene er hvad man kan forvente af en god solid plastik bold. Man vælger naturligvis selv hvor hårdt man pumper den, men hvis den har noget “bounce” er det altså sjovest, ihverfald hjemme hos os.

Boldene holder fint luft og ventilen i bolden er af en god kvalitet der ikke går i stykker eller ryger ned i bolden. Nogle plastik bolde har tendens til at ventilen nemt går i stykker, og så er den bold altså “død”. Vi har kun pumpet dem én gang siden vi pakkede dem ud, og regner bestemt ikke med at de kræver mere luft det næste lange stykke tid.

Ansigterne på boldene er også meget tydelige og det fremgår tydeligt for barnet om ansigtet smiler eller er sur f.eks. Selve trykket på bolden er også lavet enormt godt og slides ikke væk ved en smule leg. Jeg har faktisk min tvivl om det overhovedet er muligt at slide af ved normalt brug.

Det er muligt at boldene vil blive en smule mere slidte hvis man tog dem med udenfor og lod dem trille på fliser eller asfalt.

Samlet vurdering af humørboldene

Som man nok kan fornemme på denne anmeldelse, er vurderingen hjemme fra os af i hvertfald en top vurdering. Vi er meget tilfredse med boldene og er sikre på, at der er masser af god leg i dem flere år frem.

Umiddelbart virker de ikke til, at kunne slides op, og generelt er bolde jo bare en fest og et “must have” blandt legetøj til børn i alle aldre.

Disse bolde kan noget helt specielt, da de både har forskellige farver og udtryk, som lægger op til samtale med barnet. Det er de færreste bolde der ellers gør det.

Så hvis man mangler bolde, fordi man vil spille og lege bold-lege ér de geniale, eller hvis man synes det er oplagt, eller tid til, at snakke/sætte ord på følelser og udtryk OG farver ér disse bolde OGSÅ geniale.

Rent ud sagt, får man altså her “value for money”.

- Jennifer Sylvest

Anmeldelse af legetøjBoldeCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris623,96 kr Normalpris779,95 kr
På lager
Se varen