Harry Potter Quiz spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 10 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere (hold)

"Indrømmet, jeg var en rigtig bogorm som barn, og er det faktisk også stadigvæk. Men lige Harry Potter-universet har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Det var et univers, jeg kunne flygte ind i, når virkeligheden blev lidt for træls..."

Min ven Harry Potter

En af de første længere bøger, jeg læste som barn, var Harry Potter og De vises sten. Det er et værk som er blevet hos mig gennem årene, og da 5’eren udkom, var jeg på venteliste på biblioteket, så jeg kunne være blandt de første, der læste den.

Jeg havde 10 dage til det, men jeg var færdig efter 5. Jeg læste i alle frikvarterer, i bussen på vej hjem fra skole, på toilettet, når jeg spiste morgenmad, inden jeg skulle sove og sågar også, når jeg i smug kunne finde den frem under bordet i timerne.

Indrømmet, jeg var en rigtig bogorm som barn, og er det faktisk også stadigvæk. Men lige Harry Potter-universet har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Det var et univers, jeg kunne flygte ind i, når virkeligheden blev lidt for træls.

Det var som at få en ny bedste ven, ja faktisk vennegruppe, så det er jo ikke helt tosset, når man som jeg var lidt ’the odd one out’ i folkeskolen. Derfor var dette spil også et, jeg straks måtte prøve af, da al min viden om dette univers så kunne komme mig til gavn i voksenlivet også.

Heldigvis har jeg en mand, som jeg snart skal giftes med, som er en lige så stor Harry Potter fan, som jeg selv og hans familie med.

Generelt om Harry Potter Quiz

Harry Potter Quiz er baseret på de 8 Harry Potter film, der er udgivet, og stiller på forskellig vis spørgsmål til det filmiske univers. Dette er vigtigt at holde sig for øje, da det kan være lidt tricky, hvis man er bedre bekendt med bøgerne, da filmene nogle få gange afviger lidt herfra.

Vi havde i hvert fald nogle lidt interessante diskussioner, når vi ikke helt var enige med spillet i det korrekte svar, men det så viste sig, at det altså var korrekt ift. filmen, og vi forholdt os til bøgerne. Den sidste bog (Harry Potter og Dødregalierne) er opdelt i to film, hvorfor der er 8 film og 7 bøger. Derfor er der også 8 kategorier af spørgsmål.

I spillet skiftes man til at være oplæser af spørgsmålene, man må selvfølgelig ikke svare selv, når man er oplæser. Når man når til vejs ende i spørgsmålene, så skal man slutte med den, der sidst var oplæser i første runde.

Hvis mere end én spiller er nået i mål, skal man ud i en troldsmandsduel, hvor man blot får spørgsmålet og ingen svarmuligheder, så er det oplæseren, der vurderer, hvem der først kommer med det korrekte svar, og dermed også hvem der er den endelige vinder af spillet.

Udgivet af Spilbræt.dk

Spillet er udgivet ved den nordiske spildistributør Spilbræt.dk, som også står bag udgivelsen af Photosynthesis og L.A.M.A, som jeg tidligere har anmeldt, de har f.eks. også udgivet kæmpe hitsene Settlers of Catan og Alhambra.

Harry Potter Quiz er også hurtigt blevet et hit, da det er samlende for de lidt yngre generationer, der alle på den ene eller anden måde, har stiftet bekendtskab med det storslåede Harry Potter univers J.K. Rowling skabte tilbage i 1997 med sin første bog om drengen, der ikke kunne slåes ihjel.

Sidenhen har de 6 andre bøger taget verden med storm. Det skaber fællesskab og venskaber på kryds og tværs. Det gjorde det også for mig og min svigerfamilie, derfor skulle spillet med til Sjælland, da vi besøgte dem i november og prøves af der – jeg kan lige så godt afsløre nu, at jeg ikke vandt.

Jeg fik en delt første plads i det ene spil, men det holdt hårdt.

Vi ser ellers alle os selv, som lidt nogle nørder (dog ikke hendes mand, men han har en god hukommelse), og vi mødte alle mindst ét spørgsmål, som vi ikke kunne svare på.

De er ret intelligent skrevet særligt til de sidste film, hvor spørgsmålene bliver lidt sværere og lidt mere tricky. Du kan støde på spørgsmål som;

Hvilken magiminister bliver dræbt af Lord Voldemort under slaget om Hogwarts? Er det Rufus Scrimgeour, Pius Thicknesse eller Cornelius Fudge?

Et andet eksempel er:
Hvilken familie må forlade deres hjem, fordi det ikke længere er sikkert for dem? Er det Dursley, Malfoy eller Weasley-familien?

I begge to er der flere mulige svar, der kunne lyde rigtige, og man skal altså være lidt nørdet for at være helt sikker ?. Jeg kan kun anbefale at give dig i kast med det.

Jeg har også allerede haft lejlighed til at introducere mine kollegaer og elever for spillet, de er blevet så bidt af det, at vi skal have en troldsmandsduel med disse spørgsmål i stedet for besværgelser til vores Harry Potter tema-fest i januar måned, de kan slet ikke vente.

Spillets komponenter

Når du åbner æsken, finder du:

  • 420 Kort med 840 spørgsmål og 2520 svarmuligheder + opbevaringsæske og opdelere til kortene
  • 12 jetoner (3 i hver spillerfarve/kollegie ?)
  • 4 spillefigurer (en i hver spillerfarve)
  • Kvadratisk spillebræt på 27,7*27,7 cm
  • Danske spilleregler

Æsken er indrettet med en mindre rum midt i, hvor spillefiguerne ligger i en lille pose. Man prikker selv jetoner og opdelerne ud af en papplade og spillekortene er inde i æsken (uden låg). Spillebrættet, jetoner og opdelere er af hårdt pap, som virker til at være af udmærket kvalitet.

Farverne er af en god opløsning og ser rigtig fine og tematisk korrekte ud. Spillebrættet er fint dekoreret med tematiske objekter såsom fjerpen og enden af en Nimbus 2000.

Der er tænkt godt over opbevaringen af spillet, når det står på bordet. Her er opbevaringsæsken til kortene rigtig fin (dog lidt stramt, når kortene står der i, og man skal trække et op). Der er dog ikke tænkt så meget over det, når det ligger i æsken.

Her finder jeg det nødvendigt med lidt ekstra indpakning til kortene, da de ellers bliver blandet utroligt meget sammen, da den lille æske til kortene godt nok er kompakt, når den står oprejst, og man ikke flytter for meget på den, men når man skal fragte spillet fra A-B, er den ikke kompakt nok. Her ryger kortene rundt og bliver blandet helt sammen, det er lidt upraktisk, når man skal anvende dem i ordnet rækkefølge.

Derudover er der også en anden lille ting ved spillet, som kan skabe lidt forvirring. Generelt er det korrekte svar på kortene markeret ved, at bogstavet med det korrekte svar er markeret med grønt, og der er en stjerne for enden af svaret.

Dog har nogle kort et bogstav markeret med grønt og et andet svar med en stjerne for enden. Dette skabte i hvert fald lidt forvirring hos os. Et eksempel på dette er et kort fra film nr. 7, hvor spørgsmålet lyder: Hvem er de første to, der bliver reddet af Dobby fra Familien Malfoys herregård? A: Harry og Griphook, B: Ron og Hermione, C: Luna og Hr. Ollivander.

Regelbogen

Regelbogens tilgængelighed Regelbogen består i al sin enkelthed af et stykke papir i en dybblå farve med sort tekst på begge sider.

Der er ikke illustrationer, men det er egentlig heller ikke nødvendigt, da spillet primært er et quizspil og ikke er ordinært brætspil.

Den er inddelt i fire kategorier: indhold, forberedelser, sådan spiller I og afslutning. Her bliver reglerne gennemgået ganske simpelt, og de jeg har spillet med, har ikke haft behov for at få gentaget eller forklaret noget, når først de har læst reglerne, hvilket jo er ret overskueligt.

Når vi har nået afslutningen af spillet, har vi lige skimmet det afsnit igen, og så færdiggjort spillet, så her er kategorierne meget hjælpsomme.

- Camilla Liv Pedersen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilHarry potterSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen