PUKY Wutsch skubber anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Model: PUKY Wutsch | Sædehøjde: 24 cm | Barnets vægt: Max. 20 kg | Materiale: Slagfast pulverlakeret stål | Lysegrøn/Lyseblå

"Som udgangspunkt er denne cykel helt genial. Det er rigtig rart, at puky har udviklet skubbekøretøj, så man allerede ret tidligt, kan få sit barn op på et cykellignende køretøj. Det udvikler grovmotorikken og stimulerer sanserne, og det det kan vi virkelig godt lide.Cornelia har nu en alder hvor hun begynder at forstå at biler på vejen er farlige og at man skal orientere sig i trafikken. Hvilken side af vejen må jeg køre i, hvor mange gange skal jeg se mig for, før jeg går over vejen og hvorfor er det vigtigt, at huske sin cykelhjelm? Alt sammen gode emner som vi har snakket om, når vi har været ude på skubberen..."

En anmeldelse af skubbekøretøj PUKY Wutsch

Vi har fået fornøjelsen af at teste skubbekøretøjet Wutsch fra Puky. Vores familie består af far Kenneth som er servicechef, mor Jennifer som er indskolingspædagog og Cornelia på 2,5 år som snart vender snuden mod børnehave.

Cornelia er som sagt 2,5 år nu og vi har cirka testet skubberen i et års tid. Den er blevet udsat for det meste vind og vejr, og har ofte ligget på håndtaget af klapvognen når vi har gået tur, og Cornelia ville have den med.

Samling af skubberen

Skubberen kommer i en kassen hvor delene skal samles. Jeg vil ikke anbefale at man gør det sammen med sit barn, da der er skruer mm. som ikke er gode at få i munden. Et tæppe på et bord og så 20-30 minutters samling, så er skubberen klar. Der følger en fin samlevejledning med og man behøver ikke have de store samle-skills for at løse opgaven.

Lidt om skubberen

Skubberen er lavet til børn på cirka 1,5 år som har en højde på omkring 80cm.
Max belastning på cyklen er 20 kg, så det sætter naturligvis sine begrænsninger for hvor store børn der kan prøve den.
Cornelia vejer nok 13-15 kg nu så vi har glæde af cyklen lidt endnu.
Skubberen fås også i en mindre udgave kaldet PUKYlino (læs anmeldelsen af PUKYlino her!), hvis man har et meget fremmeligt barn som hurtigt kan komme op og skubbe rundt.

Skubberen er grøn og blå med fire hjul som gør den super stabil.
Det er rigtig godt i forhold til af -og påstigning for de små. De har svært nok ved balancen i forvejen, specielt hvis de lige er kommet op og gå. Her vinder denne skubber, da den ikke vælter når de svinger benet over.

Sædet på skubberen er lavet ergonomisk helt perfekt, da de små ikke ryger af. Tvært i mod bliver de skubbet tilbage på plads, hver gang de skubber sig frem for at få fremgang i cyklen. Bagerst på sædet er der også lavet et håndtag, så man let kan løfte og flytte cyklen.

Styret er på samme måde designet, med et sikkerhedshåndtag, så grebene er lette og sikre at holde om med dens gummibelægning.

Hjulene på skubberen er støjsvage og man kan vælge om man vil bruge den indendørs eller udenfor.
Vi har en anden indendørs så vores er blevet en ”ude cykel”.

Af sti afsted – og med på tur

Vi har rigtig ofte denne skubber med på tur. Den står udenfor vores dør, og hver gang vi skal gå tur vil Cornelia starte med at cykle/skubbe. Som alle andre børn mister hun lysten til, at cykle lige pludselig når vi ér kommet godt hjemmefra.

Her er denne skubber super smart med sit håndtag bagpå sædet.Den vejer kun 2,8 kg og hvis man har taget barnevognen, klapvognen, cykelvognen eller andet med, så er den let at smide på styret, i kassen eller lign.

Hjemme hos os betragter vi den lidt som en cykel, af den grund at vi så kan lære Cornelia at man skal have cykelhjelm på når man cykler.

Selvom skubberen ikke så let kommer op i fart, kan man altså ligesom på så mange andre køretøjer falde let, hvis brugen bliver for hurtig og voldsom.

Dog gør skubberens fire hjul at det ikke er lige så let at styrte. Trods det, styrker og stimulerer den alligevel dit barns udvikling.

Når dit barn bruger sådan en skubber, så skal sanserne vækkes.

Koncentrationen om at holde balancen og ikke falde af, stige på og af er det første ukendte og nye der skal læres. Det trænes f.eks også når barnet skal have benet over i sandkassen, sparke til en bold mm.

Hvordan skal vægten fordeles når vi pludselig kun står på én fod og helst ikke skal vælte samtidig, er alt sammen læring i det første møde med skubberen.

Når skubberen skal sættes i bevægelse er det koordinationen og krydskoordineringen der vækkes. Målet for barnet er f.eks at skubbe sig fremad mod legepladsen, og den bevægelse skal navigeres ned i fødderne. Benene skal sætter kryds bevægelsen i gang og cykel flytter sig fremad.

Når barnet så har fået gang i cyklen så er næste bevidsthed og opdagelse på, hvordan man stopper, bedømmer afstand og hvor meget styrke man egentlig skal have igennem benene for at kører hurtigt, langsomt og hvornår man skal begynde at bremse for, at få cyklen stoppet.

På denne måde trænes kropsbevidstheden, grovmotorikken og muskelstyrken afprøves og stimuleres.

En herlig sanseoplevelse fyldt med læring og lagring af nye kompetencer, alt sammen i dette skubbekøretøj.

Cornelia er som sagt 2,5 år nu og mestre stadig ikke en løbecykel. Hun har ikke været den hurtigste på den motoriske udvikling, til gengæld har snakketøjet aldrig fejlet noget.

Denne cykel giver hende følelsen af stadig, at være med. At kunne ”cykle” ligesom de andre børn og stadig træne og øve sig på, alt det som man skal kunne for, at kunne mestre en tur på en rigtig cykel eller løbecykel, som er næste step.

Alt i alt vurdering

Som udgangspunkt er denne cykel helt genial. Det er rigtig rart, at PUKY har udviklet skubbekøretøjet, så man allerede ret tidligt, kan få sit barn op på et cykellignende køretøj. Det udvikler grovmotorikken og stimulerer sanserne, og det det kan vi virkelig godt lide.

Cornelia har nu en alder hvor hun begynder at forstå at biler på vejen er farlige og at man skal orientere sig i trafikken.
Hvilken side af vejen må jeg køre i, hvor mange gange skal jeg se mig for, før jeg går over vejen og hvorfor er det vigtigt, at huske sin cykelhjelm? Alt sammen gode emner som vi har snakket om, når vi har været ude på skubberen.

Dette er jo virkelig vigtig læring og alt sammen noget der er super godt, at få implementeret så tidligt som det er muligt i det lille barn. Cornelia holder os f.eks helt af sig selv i hånden når vi går på en parkeringsplads, fordi hun godt ved, at bilerne er farlige og man skal have respekt for dem.

Det kan lyde vildt, at man kan med et skubbekøretøj dreje læringen den vej, men min erfaring er bare, at hvis motivationen for at komme ud i trafikken er stor nok, så falder emnerne om netop dette helt naturligt ud. Motivationen for at komme ud i ”trafikken” har i vores tilfælde været dette skubbekøretøj.

Det med ”bare” at gå en tur, har Cornelia aldrig været stor fan af, men med PUKY Wutsch skubberen har vi lettere kunne få hende med. Vi har derfor har rigtig stor glæde af puky skubberen og vil klart anbefale den til andre.

Den kan hvad den skal og er designet smart, så den også er let for os forældre at have med på tur.
Cornelia er glad for den, og den har skabt motivation for gode gåture i trafikken som har skabt en masse forskellig læring.

- Jennifer Sylvest

Læs også anmeldelsen af PUKY's PUKYlino skubber her!

Læs også anmeldelsen af PUKY's Løbecykel PUKY LR M i blå farve

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPuky

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen