Samtalekurv med madvarer anmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 mdr | Materiale: Stof  | Mærke: TTS | Antal: 1 kurv med 20 madvarer

"Malina har virkelig været underholdt hele vejen igennem hendes leg med den spændende samtalekurv. De forskellige madvarer er virkelig detaljeret, og så er det en sjov detalje at der både er dug, tallerkener og kopper med til sættet. Alle tingene går op i en højere enhed, og vi har spist picnic i stort set alle kroge af vores hus efterhånden. Vi glæder os til at vejret udenfor bliver bedre, for så skal vi også udenfor og holde picnic..."

En anmeldelse af samtalekurv med madvarer

Vi er forældre til vores datter, Malina, der er 1 år gammel. Malina er noget af et madøre, og hun har en fest hver gang vi sætter os ved spisebordet. Vi kan godt lide at øve de forskellige navne på frugter og grøntsager når vi spiser med hende, og det har resulteret i at Malina så småt er begyndt at lærer navnene på enkelte frugter, grøntsager og bær.

Vi tænkte at det kunne være sjovt at tage Malinas fascinationen for mad, et nyt sted hen. Det kunne vi blandt andet gøre i form af sjove og lærende lege. Vi besluttede os derfor for at introducere hende for; samtalekurven med madvarer i stof.

Vi havde store forventninger til den håndsyet samtalekurv, som vi håbede kunne gøre forståelsen og læringen omkring mad til en leg.

Det praktiske omkring Samtalekurven med madvarer i stof

Samtalekurven med madvarer i stof er anbefalet fra + 6 måneder, og er produceret i stof. Der er i alt 13 madvarer, 8 service til madvarer, 1 dug og 1 kurv.

De 13 forskellige madvarer vi bliver introduceret for er:

  • 4 sandwiches
  • 2 appelsiner
  • 2 æbler
  • 2 bananer
  • 2 små kager
  • 1 stor kage

Vi bliver også introduceret for:

  • 4 tallerkener
  • 4 kopper
  • 1 dug
  • 1 kurv

Alle de forskellige dele kommer i en flot og håndsyet samtalekurv der har en diameter på 25 centimeter. Der er god plads til alle delene i samtalekurven, som også er udstyret med en stor hank. Den store hank gør at samtalekurven er nem at flytte rundt på for de mindste.

De forskellige dele er i forskellige størrelser og farver, og så fanger de virkelig de mindstes opmærksomhed. Der er ingen tvivl om hvad de forskellige madvarer skal forestille, og detaljerne er lige i øjet. Den store kage der følger med har en diameter på hele 18 centimeter, og er derfor den største af alle delene i samtalekurven.

Hele samtalekurven bliver leveret i en mindre kasse. I kassen er alle delene og kurven samlet i en pose. 

Det tager ikke lang tid at komme i gang med legen med de spændende madvarer, og hvis nogle af delene i sættet skulle gå hen og blive snavset under leg - tåler alle delene op til 30 graders varme i en vaskemaskine. Det er virkelig dejligt, og det fungere bare med små børn.

Vores oplevelse med Samtalekurven med madvarer i stof

Vi satte samtalekurven på gulvet, og lod Malina undersøge den i hendes tempo. Der gik ikke lang tid før Malina begyndte at undersøge de forskellige dele nærmere, og da hun kom til den store kage (med en diameter på 18 centimeter), fandt hun det helt store smil frem. Den store kage havde en god størrelse, og den fik med det samme en kæmpe krammer af en begejstret Malina.

Malina stor smilte, og vi kunne hurtigt mærke på hende at hun var imponeret. De mange fine farver der nu prydede Malinas gulv på hendes værelse, og de virkelighedstro madvarer - var allerede en succes. Malina begyndte at placere de forskellige madvarer rundt omkring på tallerkenerne som lå fordelt ud over hele gulvet, og så satte hun de medfølgende kopper til.

Vi var virkelig imponeret over hvor hurtig Malina tog samtalekurven til sig, og vi var virkelig overraskede over at hun startede sin egen leg så hurtigt. Vi lagde mærke til at nogle af madvarerne - fra tid til anden røg en tur i munden - efterfulgt af store grin. Malina legede at hun spiste de forskellige madvarer, og det fik hun rigtig lang tid til at gå med. Mor og far skulle selvfølgelig også smage, og storebror blev heller ikke sprunget over. 

Vi sad lige pludselig, alle sammen, til en hyggelig picnic på Malinas værelse - hvor der blev delt flittigt ud af de forskellige madvarer. Vi begyndte at snakke lidt om de forskellige navne på madvarerne, og hvad man brugte en tallerken og en kop til. Vi var virkelig imponeret over de mange muligheder som samtalekurven bød på.

Lige pludselig begyndte Malina at finde det super underholdende at kaste rundt med de små æbler og appelsiner. Hun kastede dem op i luften og så prøvede hun at gribe dem igen. Det så virkelig sjovt ud, og pludselig sad vi og kastede æbler og appelsiner til hinanden. Vi går normalt ikke ind for at man leger med maden herhjemme, men i denne situation kunne vi (selvfølgelig) gøre en undtagelse!

Samtalekurven med madvarer i stof skaber gode lege

Malina fandt hurtigt selv på forskellige lege med samtalekurven, og vi blev inddraget i rigtig mange af dem. Vi elsker at lege med vores datter, og hvis vi kan krydrer underholdende leg med en lille smule læring - så er vi rigtig tilfredse forældre. Det kunne vi heldigvis, og vi fik hurtigt lært Malina hvordan man sagde “banan” og “æble”.

De forskellige madvarer vi blev introduceret for har Malina også stiftet bekendtskab med i den virkelige verden. Vi tror dog på at man lærer gennem leg, og vi kunne hurtigt mærke at hun syntes det var sjovt at gentage de forskellige madvarer efter os. Vi snakkede også lidt om de forskellige farver, og den store håndsyet kurv.

Malina var helt vild med at fylde kurven med madvarer og gå rundt med den i hele huset. Hun kunne finde på at tømme samtalekurven for indhold - kigge på tingene - og fylde den op igen. Det har hun gjort mange gange efterhånden, og vi må gå ud fra at det er fordi at hun synes det er utroligt underholdende.

De forskellige madvarer og service er i en lækker blød kvalitet, som har en perfekt størrelse til små babyhænder. Malina havde ingen problemer med at håndtere de forskellige dele i samtalekurven, og det har været med til at gøre legen endnu bedre!

Vores vurdering af Samtalekurven med madvarer i stof

Malina har virkelig været underholdt hele vejen igennem hendes leg med den spændende samtalekurv. De forskellige madvarer er virkelig detaljeret, og så er det en sjov detalje at der både er dug, tallerkener og kopper med til sættet. Alle tingene går op i en højere enhed, og vi har spist picnic i stort set alle kroge af vores hus efterhånden. Vi glæder os til at vejret udenfor bliver bedre, for så skal vi også udenfor og holde picnic.

De forskellige dele er alle rigtig behagelige at lege med, og så er farverne på dem virkelig fængende. Den store kurv er super til opbevaring af alle delene, og så bliver den brugt flittigt i vores forskellige lege.

Samtalekurven er ideel at have stående på børneværelset derhjemme, men den er også et godt bud på en sjov aktivitet til vuggestuen eller dagplejen. Flere børn om legen ville fungere godt, og der er dele nok til alle!

I vores leg med samtalekurven er vi blevet forkælet med en super god kvalitet, hvor der bestemt ikke er gået på kompromis med noget som helst. Vi er helt vilde med at de forskellige dele er i stof, især når produktet er henvendt til de allermindste. Der er virkelig tænkt over detaljer, kvalitet, og læring i samtalekurven - som vi varmt kan anbefale til småbørnsfamilien, der mangler legetøj lidt ud over det sædvanlige. 

- Camilla Jakobsen 

Læs også anmeldelse af samtalekurv med bondegårdsdyr

Læs også anmeldelsen af samtalekurv med insekter

 

 

Anmeldelse af legetøjTts

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen