Samtalekurv med bondegårdsdyr anmeldelse

Alder: Fra 6 mdr | Materiale: Stof | Kurven måler Ø:25 cm | Antal: 1 kurv med 7 dyr |

"Alle bondegårdsdyr har altså vigtige funktioner, og vores interessante snakke udviklede sig mere og mere. Malinas storebror lyttede interesseret med og stillede en masse spørgsmål, og det bekræftede os virkelig i at samtalekurven ikke kun er for de allermindste. Vi har virkelig leget mange sjove og underholdende lege med samtalekurven, som også har budt på lærerig og koncentreret øjeblikke. Vi synes at det er helt fantastisk at alle de forskellige bondegårdsdyr er realistiske, og at man rent faktisk nyder at have dem liggende fremme på børneværelset..."

En anmeldelse af samtalekurv med bondegårdsdyr

Vores datter, Malina, er 1 år gammel - og så er hun helt tosset med dyr. Vi elsker at gå lange ture i skoven og kigge efter kronhjorte mellem skovens træer, og lede efter insekter i skovbunden.

Vi har endnu ikke været ude og besøge en bondegård, så vi følte derfor at det var helt oplagt at skulle kigge nærmere på; Samtalekurven med bondegårdsdyr i stof. Samtalekurven består af et bredt udvalg af forskellige dyr man vil kunne møde på en bondegård, og det tænkte vi kunne være lige noget for Malina.

Malina er meget undersøgende, og hun elsker at blive introduceret for nye oplevelser. Det var derfor med stor spænding, at vi nu skulle kigge nærmere på Samtalekurven med bondegårdsdyr i stof.

Det praktiske om Samtalekurven med bondegårdsdyr i stof

Samtalekurven med bondegårdsdyr i stof er anbefalet fra + 6 måneder, og er produceret i
stof. Den store samtalekurv indeholder i alt 7 forskellige bondegårdsdyr, i forskellige farver
og størrelser. De 7 bondegårdsdyr vi bliver introduceret til er:

● en hest
● en gris
● en ko
● en kanin
● et får
● en høne
● en kat

Alle bondegårdsdyrene ser rigtig søde ud, og så er de super bløde. Bondegårdsdyrene er virkelig rare at holde ved, og så kan bondegårdsdyrenes haler og ører bevæge sig - hvis barnet røre ved dem. Alle bondegårdsdyrene er i forskellige størrelser, fra den lille kanin til den store ko.

De fleste af bondegårdsdyrene har forholdsvis stive ben, hvilket gør at de selv kan stå op. Det er virkelig en skøn detalje, da legen med bondegårdsdyrene derfor bliver så realistisk som overhovedet muligt.

I den store samtalekurv er der plads til alle bondegårdsdyrene (og mere til!). Kurven er håndsyet, og så er den virkelig flot at have stående. Der er illustrationer af; en kanin på en bakke, flere hegn, store hvide skyer, en hest der græsser, store træer, en ko, en masse buske, søde får, og græs rundt omkring på hele samtalekurven. De mange forskellige farver rundt omkring på samtalekurven gør at det bestemt ikke er en kurv man bare lige overser, og så har den en god tiltrækningskraft på de mindste.

Samtalekurven har ovenikøbet en stor og bred hank, der gør det super nemt for de allermindste at håndtere den. Det er dejligt når samtalekurven skal fra a til b, at de mindste kan flytte rundt på den selv.

Samtalekurven med bondegårdsdyr i stof kommer i en brun kasse, og er forsvarligt pakket ind i en plastpose.

Vores oplevelse med Samtalekurven med bondegårdsdyr i stof

Da vi introducerede Malina for samtalekurven, begyndte hun med det samme at kigge i den store kurv. Hvad var det for nogle søde og farverige dyr der lå i kurven? Malina begyndte at kigge på de forskellige bondegårdsdyr og smilede.

Malina tog hurtigt ét bondegårdsdyr i hver hånd, og begyndte at skubbe dem hen ad gulvet. Malina legede at bondegårdsdyrene gik rundt, imens hun sagde sjove lyde. Malina var også hurtig til at give ét bondegårdsdyr til både mor og far, og storebror måtte selv vælge hvilket bondegårdsdyr han ville lege med. Pludselig var vi alle bondegårdsdyr der startede små lege på gulvet, imens vi både vrinskede og miavede - som henholdsvis hesten og katten.

I vores leg begyndte vi at fortælle om de forskellige bondegårdsdyr, og hvordan hverdagen på en bondegård kunne se ud. Vi snakkede om at man på bondegården blandt andet skulle; strigle hesten, malke koen, give katten mad, gøre rent ved hønsene, klippe fåret, muge ud ved grisene, og kæle med kaninerne. En bondemand har en travl hverdag hvor mange ting skal nås, og det fik vi en rigtig god snak om alle sammen.

Malina fandt det rigtig underholdende at lege med alle bondegårdsdyrene. Malina rørte både ørene og halerne på de forskellige bondegårdsdyr, som bevægede sig. De forskellige bondegårdsdyr er i vidt forskellige størrelser, og Malina begyndte pludseligt at prøve og stable dem oven på hinanden. Det var rigtig svært, og dén leg stoppede hurtigt igen. Vi fortalte Malina navnene på de forskellige dyr, og Malina gentog navnene så godt hun kunne. Vi fortalte også hvad de forskellige bondegårdsdyr spiste og drak.

Malina aede de forskellige bondegårdsdyr, og gav dem alle store krammere igennem hele hendes leg. Dét er et tydeligt tegn for os om, at hun finder bondegårdsdyrene interessante og enormt søde.

Den perfekte læring om bondegårdsdyr

Imens Malina legede med alle bondegårdsdyrene, begyndte vi at sige som de forskellige dyr. Malina syntes det var rigtig sjovt at sige som en ko, og så vidste hun i forvejen hvad katten sagde. Vi har tre katte herhjemme, og er der noget hun holder af - så er det dem. Vi begyndte at fortælle om kattens primære funktion på bondegården, og om hvordan kattene kunne sove i det varme hø inde i staldene om natten.

Vi kiggede på hestens lange hale, og snakkede om at man kunne ride på en hest. Malina satte sig med det samme ovenpå hesten, som hurtigt måtte give efter. Malina grinte, og udbrød: “hov”. Vi snakkede også om hvor mælken vi hælder på havregrynene kommer fra, og pludselig havde vi også fanget Malinas storebrors interesse. Vi begyndte at snakke om ost, mælk, yoghurt og smør, og hvad de alle sammen havde tilfælles.

Lige pludselig begyndte far at synge “Malina har en bondegård, ih ah ih ah oh..” - Malina begyndte at storsmile, og så begyndte vi at synge om de forskellige dyr, og hvad de siger. Vi begyndte at klappe imens, og Malina begyndte at danse rundt.

Vi snakkede også om hvor vigtigt det var for grisen at rulle sig i mudder på de varme solskinsdage, da grisen ikke bare kunne tage solcreme på for at beskytte sig mod solen - som vi kunne. Hønsene spiser regnorme og korn, og .. ja næsten alt! - og så lægger de æg, som vi kan spise, eller bruge til at lave pandekager med!

Alle bondegårdsdyr har altså vigtige funktioner, og vores interessante snakke udviklede sig mere og mere. Malinas storebror lyttede interesseret med og stillede en masse spørgsmål, og det bekræftede os virkelig i at samtalekurven ikke kun er for de allermindste.

Vores vurdering af Samtalekurven med bondegårdsdyr i stof

Vi har virkelig leget mange sjove og underholdende lege med samtalekurven, som også har budt på lærerig og koncentreret øjeblikke. Vi synes at det er helt fantastisk at alle de forskellige bondegårdsdyr er realistiske, og at man rent faktisk nyder at have dem liggende fremme på børneværelset.

Alle bondegårdsdyrene er super bløde, og vildt rare at røre ved. Malina har ingen problemer med at håndtere de forskellige bondegårdsdyr der alle er i forskellige størrelser, og så har de alle sammen fået massevis af store kram. Den store håndsyet kurv er virkelig lækker, og den har virkelig imponeret os. Vi er virkelig glade for at der er gjort så meget ud af kurven, som vi også nemt kan sidde og kigge på imens vi snakker om hvad vi ser.

Vi har øvet navnene på de forskellige bondegårdsdyr, og så har vi efterfølgende haft det rigtigt sjovt med at forsøge at lyde som bondegårdsdyrene. Vi har været virkelig imponeret over den høje kvalitet underholdnings- og læringsmæssigt, som samtalekurven byder på.

De mange timer vi har brugt på legen med samtalekurven og bondegårdsdyrene har været rigtig sjov, og vi glæder os allerede til de næste mange timer i legen med samtalekurven.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Samtalekurv med insekter

Læs også anmeldelsen af Den Mørke Hule til lysleg fra TTS

Læs også anmeldelsen af blomster-kridttavlerne fra TTS

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTts

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen