Gonge Baby Trampolin anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr - 4 år | Mål: Ø:70 x H:14/65 cm | Max brugervægt: 20 kg | Farve: Rød | Producent: Gonge

"Den er nem, at samle og nem at flytte rundt på. Den er ikke særlig tung, men stadig fuldstændig stabil. Sikkerheden er i top, og jeg tør godt lade Cornelia hoppe på den uden jeg sidder og holder øje. Vi har været rigtig glade for trampolinen og rykker den tit ud i stuen, op på værelset, ud i haven osv..."

En anmeldelse af Baby-Trampolin fra Gonge

Vi er en lille familie på 3 personer. Mor, far og lille Cornelia på snart 2 år. Mor Jennifer er pædagog til daglig og interessere sig derfor meget for Cornelias udvikling og læring og forsøger at stimulerer hende på bedste vis, med diverse alderssvarende legetøj, krea-aktiviteter og motoriske udfoldelsesmuligheder. Far Kenneth er servicechef, og er af den meget innovative type, som kan få de fleste lege til at blive en fest med hans innovative tilgang. Cornelia er et helt almindeligt barn der går i vuggestue og har et solidt aktivitetsniveau.

Vi har fået lov at teste og anmelde Baby-Trampolinen fra Gonge. Vi har gennem den seneste tid, haft fokus på Cornelias motoriske færdigheder og har lagt mærke til, at hendes interesse for trampoliner er vældig tiltagende, både i vuggestuen, på legepladser og hvor man ellers er heldig at møde sådan en fætter.

Hvad er der i pakken og samling

Trampolinen kommer i en kasse, med henholdsvis 3 dele.

Stel, støttehåndtag og gummidæksel.

Alt hvad du skal bruge til at samle trampolinen, er med i kassen. Alt fra skruer, værktøj og samlevejledning.

.. Ja, endnu engang noget der kan klares på 10 minutter.

Cornelia kunne ikke vente, da hun lynhurtig regnede ud hvad vi var i gang med, måtte hun lige teste dyret, imens far skruede færdig.

Det er helt sikkert ikke noget Gonge vil anbefale, at man gør, men herhjemme eksisterer tålmodighed altså ikke rigtig. Kvaliteten er i øvrigt så meget i orden, at der intet skete ved dét.

Selve trampolinen

Gonge siger selv:

”På denne trampolin kan meget små børn træne trampolinhop. Lærredet er spændt således, at selv små børn vil opleve en springende effekt, som de ville være for lette til at føle på almindelige trampoliner. Fjederpladen er kun 18 cm over gulvet. Gummidækslet giver beskyttelse mod metalrammen, og støttehåndtagene er dækket med skum for at beskytte ansigt og tænder. Konstruktionen er solid - smukt design kombinerer enkelhed og funktion. Med fokus på sikkerhed - for børn op til 20 kg.”

Kort og godt har Gonge beskrevet deres trampolin i det ovenstående, og jeg kan kun bekræfte.

Cornelia bliver 2 år til september og kan endnu ikke finde ud af, at lette fra jorden når hun ”hopper”. Hun elsker dog at stå på denne trampolin og gøre de indledende øvelser.

Denne trampolin er præcis så stor (eller nok nærmere lille) at hun kan overskue den 100%. Hun kan selv komme op på den, da den ikke er højere andet, end hun bare kan træde op. Hvis hun har brug for ekstra støtte, kan hun tage fat i støttehåndtagene som sidder på siderne af trampolinen. Disse kan hun også holde fast i, når hun hopper. Det giver hende både støtte til ikke at falde, men også til at kunne hoppe højere og få et bedre afsæt, nu hvor hun stadig øver sig.

På trampolinen er der også monteret et gummidæksel udover fjedrende på trampolinen. Det gør både tilgængeligheden og sikkerheden langt bedre.

Cornelia kan træde op på gummidækslet og ind på trampolinen uden hendes fod ryger igennem eller hun kommer til skade.

Hvis hun hopper skævt, rammer hun max gummidækslet og hvis hun skulle falde, er der både skum på støttehåndtagene og ingen skarpe kanter eller farlige fjedre i syne.

Der er tænkt over det meste, og gonge kan med god samvittighed kalde trampolinen for en ”baby trampolin” da sikkerheden er fuldstændig i top og yderst velegnet til de små.

Trampolinhop er godt fordi...

Trampoliner er blevet mega populære og enhver have i et familiehus ejer nærmest en havetrampolin. Det er ikke uden grund, for trampoliner styrker både motorikken og styrker sociale relationer.

.. Og trampolin hop for din små er også godt. Når vi hopper på trampolin, bruger vi nemlig mange flere muskler end vi gør når vi hopper på gulvet. Når vi sætter fra på gulvet, bruger vi primært benmusklerne og lander hårdt på gulvet igen. På en trampolin er man nødt til at spænde op i hele sin krop for, at få et ordentlig afsæt. Vi spænder derfor både op i vores ben, balder, mave og ryg og får på den både også trænet og styrket vores core.

Når vi hopper på trampolin, lander vi også langt blødere end når vi hopper på gulv. Det giver derfor ikke samme stød og belastning for de små børne ben og fødder at øve sig i, at hoppe på en trampolin end hvis det var på gulv.

… Hoppe er nemlig en god øvelse. Når vi hopper, stimulerer vi mange sanser. Der er en del der skal kordineres og både muskel- og led sansen og balancesansen kommer her på arbejde.

Balancesansen bliver styrket fordi hovedet ryger op og ned og fra side til side når vi hopper. Den fungerer som en slags GPS og sender beskeder til hjernen og nye højder og retninger som den nu erfare. Muskel- og led sansen fortæller din krop at den skal spænde op for at kunne hoppe og erfare hvor meget den netop skal spænde og bruge alle de forskellige muskler for at få det mest perfekte afsæt. Det styrker generelt motorikken og styrker stabiliteten.

* Husk dog at denne trampolin er fra 18 mdr. og grunden til dette nok netop er fordi man vurdere, at yngre børn ikke har evnen til at spænde total op i deres krop og derfor også har for bløde led.

Samlet vurdering af Gonges trampolin

Denne røde trampolin er genial. Den er super godt designet, og fylder ikke ret meget. Den er nem, at samle og nem at flytte rundt på. Den er ikke særlig tung, men stadig fuldstændig stabil.

Sikkerheden er i top, og jeg tør godt lade Cornelia hoppe på den uden jeg sidder og holder øje. Vi har været rigtig glade for trampolinen og rykker den tit ud i stuen, op på værelset, ud i haven osv.

Cornelia synes det er sjovt at hoppe på den, men kan også finde på, at sidde og læse en bog eller stille alle hendes dyr op på den. Nogle gange bliver den brugt som scene, hvor både ”se min kjole” og ”oppe i Norge” bliver skrålet for fuld hammer.

Cornelia kan stadig ikke hoppe rigtig på den endnu, men bevægelserne er der og jeg er sikker på, at det er et spørgsmål om tid, inden hun knækker koden fuldstændig.

- Jennifer Sylvest

Læs også om Gonge Sansesten i denne anmeldelse!

Læs også om det taktile balancesæt i denne anmeldelse!

Læs også den ultimative blog om Gonges Motoriklegetøj her!

Kilder:

https://www.gonge.com/

https://www.dgi.dk/gymnastik/gymnastik/artikler/leg-til-i-segner

https://www.alt.dk/boern/alt-du-skal-vide-om-dit-barns-trampolin

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen