Ordforråds Puslespil anmeldelse

"Dyrene fra puslespillet er nummeret og hvert dyr er så oversat til seks forskellige sprog i manualen. Herved kan børn lære, hvad dyrene hedder på engelsk, tysk, fransk, spansk, kinesisk og nederlandsk. Kinesisk kræver godt nok, at man kan tyde de kinesiske tegn i manualen, så den måtte vi melde pas på. Derudover har Educo lavet ”hints” til, hvordan puslespillet kan bruges til andet end bare et puslespil. På den måde er der et rigtig godt udviklingspotentiale med disse puslespil, da det ikke ”bare” er at sætte brikker sammen, men også kan anvendes på en måde, der fremmer udvikling og læring..."

En anmeldelse af Ordforråds-Puslespil fra Educo

Hold da op, hvor har vi ledt efter nogle gode puslespil. De fleste sæt vi har haft herhjemme har været af pap, og derfor er der hurtigt en brik der er blevet knækket, væk, eller som da vores søn var mindre: pludselig var helt opløst af savl. Så da vi fandt puslespil fra Educo, lavet i træ, sprang vi til. Det måtte være godt!

Educos legende udviklingsunivers i sublim kvalitet

Educo er en klassiker, når det kommer til legetøj, der skal kunne holde til lidt af hvert. Det har været fast inventar i både vores søns vuggestue og nu også i hans børnehave. Det synes jeg er et ret godt billede på, hvilken kvalitet Educo bevæger sig indenfor. Det kan ganske enkelt holde til alt og i mange mange mange år.

Educo laver hovedsagligt legetøj i træ og de har en meget legende tilgang til læring, som jo også ofte er i hovedsædet i institutioner: det skal være sjovt at lære, og udvikling skabes bedst gennem leg. Vi kunne ikke være mere enige herhjemme, så derfor skulle dette fine sæt puslespil igennem vores fingre.

”PUSLESPIL!”

Vi var virkelig glade og spændte alle tre, da vi modtog dette fine og store sæt puslespil fra Educo. Vores søn udbrød ”PUSLESPIL!” og gik straks i gang med at kigge på de forskellige dyr og stille en masse masse spørgsmål til dyr, træer, blomster og hvad han ellers kunne finde på. Han fik straks valgt et puslespil, et fint miljø fra den afrikanske savanne, som skulle på bordet først.

Puslespillene er i træ, og kvaliteten træder tydeligt frem, når man får det i hånden. Hvert puslespil består af 49 brikker, der sidder i en ramme af træ, der er 40 x 40 cm. Hverken brikker eller ramme virker meget massive og ikke lige til at knække, så umiddelbart har vi fundet et solidt sæt, der kan holde i mange år – helt sikkert også generationer.

Sættet består af fire forskellige puslespil med dyr. De forskellige puslespil portrætterer savannen, de polære regioner, koralrevet og en tropisk skov. På den måde får børnene øjnene op for de spændende dyr og forskellige miljøer, der er i verden, hvilket også kan danne baggrund for fantastiske og spændende samtaler om verden og forskelligheder. Hvert puslespil har en manual, hvori dyrene på puslespillet er nummereret og står oplistet på seks forskellige sprog: engelsk, tysk, fransk, spansk, kinesisk og nederlandsk.

Et roligt pusterum

Puslespil er en all time favorit herhjemme, når der skal lidt ro på i en, til tider, hektisk hverdag. Vi har hver eftermiddag en halv times stilletid, hvor der høres lydbog, og et roligt legetøj sættes på bordet. Det kan være Hammermosaik, perler eller puslespil. Og dette sæt puslespil kom på et genialt tidspunkt: lige da Corona-lockdown begyndte. Hos os kunne det være lidt svært at skabe struktur i de store omvæltninger, men der blev stilletiden et fast holdepunkt hver dag.

Vores søn er meget nysgerrig og interesseret i at lære. Derfor kan nyt legetøj eller nye oplevelser skabe en masse spørgsmål, som strømmer ud i en lind talestrøm, der tydeligt fører tankerne mod Spørge-Jørgen. De forskellige puslespil viser dyrelivet i fire forskellige miljøer, hvor vores søn har mange spørgsmål til de forskellige planter og dyr: hvad lever de af, hvor sover de, hvem er deres fjender, hvor gamle kan de blive, hvor store er de i virkeligheden, osv.

Med andre ord er vi voksne kommet alvorligt på arbejde, da vi ikke ligefrem er biologer eller zoologer. Men det har været nogle spændende og lærerige samtaler, og der er også kommet mange gode fantasihistorier ud af de forskellige snakke.

Mere end et puslespil

Dyrene fra puslespillet er nummeret og hvert dyr er så oversat til seks forskellige sprog i manualen. Herved kan børn lære, hvad dyrene hedder på engelsk, tysk, fransk, spansk, kinesisk og nederlandsk. Kinesisk kræver godt nok, at man kan tyde de kinesiske tegn i manualen, så den måtte vi melde pas på.

Derudover har Educo lavet ”hints” til, hvordan puslespillet kan bruges til andet end bare et puslespil. På den måde er der et rigtig godt udviklingspotentiale med disse puslespil, da det ikke ”bare” er at sætte brikker sammen, men også kan anvendes på en måde, der fremmer udvikling og læring.

Disse hints betyder også at spillet får en længere levetid, da puslespillet kan tilgås på forskellige måder. Det er ikke bare sjovere for det enkelte barn og fastholder interessen i en længere periode, men gør også at puslespillet kan tilpasses flere forskellige aldersgrupper og derfor kan bruges af en hel søskendeflok.

Konklusion

Herhjemme har der ikke været den store interesse for at lære, hvad alle dyrene hedder på seks forskellige sprog. Derimod har der været interesse for at lære hvad dyrene hedder på dansk, hvilket desværre ikke fremgår af manualen.

Det har derfor sat forældrene på arbejde. Et arbejde der enkelte gange har resulteret i et ”det ved vi simpelthen ikke”. Ideen med at oversætte dyrenavnene til forskellige sprog er vi vilde med, men det har ikke fungeret så godt i praksis herhjemme. Vores søn er 4 ½, så måske interessen først vil vise sig lidt senere.

Sættet anbefales til børn fra 3 år. Vi kan dog godt have vores betænkeligheder ved, om det reelt er nødvendigt for børn, på dette alderstrin at lære dyrenavne på seks forskellige sprog.

Sprogundervisning sker jo først senere i skolen, og på det tidspunkt vil børnene nok være lidt for store til puslespil med 49 brikker. Så vores konklusion er, at det er fantastiske puslespil, som vi bruger igen og igen. Men at det skulle udvikle børnenes ordforråd og udstyre dem med navnene på de forskellige dyr på forskellige sprog, kan vi dog være lidt i tvivl om.

Men hvis I mangler nogle virkelig smukke puslespil i sublim kvalitet, så vil dette sæt fra Educo absolut vække begejstring!

- Christian Hjortdal

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjEduco

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen