Færdselstavle sæt anmeldelse

Materiale: Aluminium | Antal: 1 sæt med 7 skilte | Mål: 125 cm høj |

"I min dagpleje bruger vi dem også tit. De er nemme at flytte rundt på og står stabilt - så det er lynhurtigt at stille dem frem til leg, og pakke dem væk eller til siden, når man ikke ønsker at lege med dem mere. Børn i 0-3 års alderen forstår endnu ikke trafikken - de kender remsen “rød mand stå, grøn mand gå”, og det er vidst det. Men det holder dem bestemt ikke fra at synes, at de er så sjove at inddrage i vores lege. Vi sætter skiltene op, og så suser de rundt om dem, på vores små scootere, og tit ender det med kapløb, fra det ene skilt til det andet, samtidig vi selvfølgelig snakker om hver enkelt skilts betydning..."

En anmeldelse af færdselstavle sæt

Vi har været så heldige, at få lov at teste og kigge nærmere på de 7 stk. Færdselstavler, fra Legebyen.dk. Virkelighedstro færdselstavler!

Pakken vi tester, den indeholder følgende skilte:
- Fodgængerfelt
- Ubetinget vigepligt
- Farligt vejkryds
- Børn på vejen
- Parkering forbudt
- Indkørsel forbudt
- Parkering

Information om skiltene:
Materiale: Aluminium.
Højde: 125 cm.
Antal: 1 sæt med 7 skilte.
Frit valg af fod: - Pulverlakeret stål fod (50 x 50) eller jordspyd til ned gravning.

Vi har valgt pulverlakeret stål fod, og jeg er utrolig overrasket over, hvor stabilt færdselstavlerne står. Vi har haft dem til at stå ude siden vi fik dem, det vil sige, også henover vinteren med snestorm, i stormvejr og regnvejr, og ikke en gang er der væltet et skilt. Samtidig er de også ligeså flotte som nye, selvom de har været udsat for forskellige vejr situationer. Skiltene er virkelig vind og vejr modstandsdygtige.

Naturligt i børnenes hverdag

Allerede som helt små, så oplever vores børn trafikken, om det end er på gåtur mens de sidder i barnevognen, på bustur eller en gå tur. Alle steder, der ser de færdselstavler og skilte, med forskellige logoer på, og de genkender dem lyn hurtigt. Og en dag, så skal vores egne børn selv færdes i trafikken - og dertil er disse færdselstavler en fantastisk, smart og sjov måde, at lære de forskellige trafikregler og skilte at kende. Så hvis du har et barn, det er fascineret af de forskellige skilte i trafikken, så er den her pakke med 7 færdselstavler genial, og et perfekt redskab, til at lære ens børn om trafikken! Reglerne for trafikken er meget nemmere at lære, hvis det indarbejdedes via. leg, da børn lærer bedst gennem leg og holder bedre fokus og koncentration.

Virkelighedstro skilte og legen

Vores drenge, på 7 og 4 år er vilde med skiltene. De bruger dem hver eneste gang de er i haven - der bliver bygget veje, bil baner og butikker, med skilte ude foran. Og det bliver kun sjovere, jo ældre de bliver, i takt med, at de får mere forståelse for trafikken og skiltene. Vi leger og øver de forskellige ting, og vores drenge kan lege flere timer med dem, ad gangen. Skiltene gør legen uendelig, og i leg findes der ingen regler eller manuskript, så de får brugt deres fantasi og legen kunne fortsætte uendeligt!

I min dagpleje bruger vi dem også tit. De er nemme at flytte rundt på og står stabilt - så det er lynhurtigt at stille dem frem til leg, og pakke dem væk eller til siden, når man ikke ønsker at lege med dem mere. Børn i 0-3 års alderen forstår endnu ikke trafikken - de kender remsen “rød mand stå, grøn mand gå”, og det er vidst det. Men det holder dem bestemt ikke fra at synes, at de er så sjove at inddrage i vores lege. Vi sætter skiltene op, og så suser de rundt om dem, på vores små scootere, og tit ender det med kapløb, fra det ene skilt til det andet, samtidig vi selvfølgelig snakker om hver enkelt skilts betydning.

Viden, færdsel og læring

Vi bruger meget tid, på at snakke om trafikken herhjemme, da Lasse fylder 8 år til sommer, og skal til at cykle til og fra skolen alene. Heldigvis, så er han også meget interesseret i trafikreglerne og vil gerne vide mere og lærer mere. Vi gennemgår de 7 færdselsskilte hver gang vi er i haven, snakker om dem, hvad de betyder, hvorfor det betyder det og hvordan man skal færdes i trafikken!

Fodgængerfelt: Vi snakker om, at et fodgængerfelt eller en fodgængerovergang markerer en overgang på vejen, hvor bilerne og anden trafik skal holde tilbage for eventuelle fodgængere, som ønsker at komme over vejen, og at fodgængerfeltet angives med hvide striber på kørebanen. Derefter leger vi, at min ældste dreng, Lasse, skal hjem fra skole og så kommer Felix kørende, og skal stoppe op for at Lasse kan gå over vejen. Det lære de begge rigtig hurtigt, og vi snakker om, at det er en rigtig god ide, at få øjenkontakt med den person som holder tilbage, så man ved, at man er blevet set.

Ubetinget vigepligt: Der gør vi det meget klart, for vores drenge, at ved ubetinget vigepligt, er det vigtigt at der er frit, da det er “deres ansvar” at holde tilbage, for trafikanter i begge retninger (i gåseøjne, da de er børn og ikke færdes på køretøjer med motor). Den øvelse var lidt svær at huske, men det gik, med lidt hjælp og guidning.

Farligt vejkryds: Er hvor den krydsende færdsel har ubetinget vigepligt. Her prøver vi at fortælle om ubetinget vigepligt, men at bilisterne kommer bagfra en, og så har vi vist det, når vi har været ude at køre. Lasse på 7 år forstår den egentlig godt, men Felix på 4 har ikke rigtig forståelsen af betydningen.

Børn på vejen: Skiltet betyder særlig fare, hvor børn færdes på eller ved vej. At man skal være særligt opmærksom på vejens brug – om der leges. Tavlen ses oftest ved skoler, børnehaver og i øvrigt bag på skolebusser. Og netop den, den kender Lasse fra sin skole - og fortæller os forældre gladelig, hver gang vi kører på en vej, hvor skiltet er, at man skal køre forsigtigt, fordi der jo kan komme et barn løbende henover vejen, der glemmer at kigge efter biler.

Parkering forbudt: Den lærte de begge to hurtigt - ingen tvivl om, at vi ikke kan holde stille ved sådan et skilt, uden at få at vide, at det er forbudt. Vi har lært dem, at det betyder, at man fx. Gerne lige må standse, for at samle en op, men at man ikke må slukke bilen og gå en lang tur, da man så parkere og ikke blot laver en standsning.

Indkørsel forbudt: Det har de begge to lært, at det betyder at ingen køretøjer må køre ind. De synes begge to, at det er super sjovt, at sætte det i vores indkørsel, og bagefter uddele “bøder” når vi kører ind i indkørslen.

Parkering: At her må man slukke sin bil, og gå en tur eller handle. Den er også ret nem og hurtig for børnene, at lære.

Der er SÅ meget læring i disse skilte, og det hjælper til en bedre forståelse af trafikken, når man har virkelighedstro skilte stående, som man kan flytte rundt på, som man lyster.

Vores vurdering

Skiltene er fantastiske. Jeg elsker, at efter de har stået udenfor i alt slags vejr, er ligeså flotte som nye - ingen rust eller farve tab. Skiltene indbyder til utrolig mange timers fantasifuld leg, og i takt med at skiltene er 125 cm høje, så virker de som virkelig skilte for børnene. Skiltene er iøjnefaldende og indbyder til leg, som de kender fra trafikken. Vi er ikke ét sekund i tvivl - de er uundværlige hos børnefamilier! Og de vil også være et kæmpe hit hos daginstitutioner, såsom dagplejer, vuggestuer, børnehaver, skole, dus/SFO og andre fritidssteder. Vores børn skal alle på et tidspunkt færdes i trafikken, og som forældre ønsker vi alle, at klæde dem bedst muligt på til at færdes i trafikken, og det hjælper disse 7 færdselskilte absolut med! Bedste anbefalinger herfra.

-Sarah Grønbæk

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjFærdselstavler

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen