Ruff´s hundehus spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Spillere: For 1 deltager | Spilletid: Ca. 15 min |

"Vi er rigtig imponeret over de mange forskellige teksturer, vores søn oplever i spillet. Vi har oplevelsen af at hans taktile sans stimuleres og styrkes helt enormt, når han ikke kan se men kun kan føle sig frem. Det giver absolut nogle sjove ansigtsudtryk en gang imellem, når Mateo ikke helt kan gennemskue hvilken tekstur kødbenet har!"

En spilanmeldelse af Ruff´s hundehus

Ruff er som hunde er flest, rigtig glad for godbidder og lækre kødben. Ruff har sit eget hundehus, og i det, kan man finde kødben af forskellige slags. Ruff er hovedpersonen i spillet, som er for de allermindste. Ruff´s Hundehus spillet er et taktil spil, som er med til at stimulere den taktile sans (følesansen).

Vi var spændte på at introducere vores 3-årige søn, Mateo, for spillet. Vi kunne se på spilæsken at man (helt uden at kunne se!) skulle stikke sin hånd ind i Ruff´s hundehus. Vi var noget spændte på hvordan det ville fungerer, og hvordan Mateo ville tage imod udfordringen. Lad spillet begynde!

Det praktiske om Ruff´s Hundehus Spillet

Ruff´s Hundehus Spillet er anbefalet fra + 3 år, og er et taktil spil.
Ruffs Hundehus Spillet kommer i en flot og farverig æske. Spilleæsken fylder ikke meget, og kan derfor nemt stå på spillereolen. På forsiden af æsken ser man en illustration af Ruff foran sit hundehus. På bagsiden af æsken kan man se kødbenene der høre med til spillet, samt deres teksturer og farver.
Ruff´s hundehus (som er en stor del af spillet) måler 12 centimeter i bredden og 17 centimeter i højden.
Spillet indeholder:

 • Hunden Ruff
 • Hundehus
 • 20 forskellige kødben i forskellige teksturer (2 af hver slags - 10 forskellige)

Til spillet følger en guide, til hvilke aktiviteter du kan lave med dit barn. Det sjove ved Ruff´s Hundehus Spillet er, at det ikke kun kan spilles på én måde. Nej, det kan spilles på hele fire forskellige måder! De forskellige aktiviteter er super godt beskrevet, og rigtig nemme at forstå.

Sådan spiller man Ruff´s Hundehus Spillet

Ruff´s Hundehus Spillet kan spilles på flere forskellige måder. Det gør - efter vores mening spillet en del mere spændende og lærende. Vi har fundet ud af at vores søn er mere modtagelig overfor udfordringer, når det foregår gennem spil - som i sidste ende fører til læring.

Ruff´s Hundehus Spillet kan spilles på følgende måder:

Hvor er Ruff?
I denne aktivitet fylder man hele hundehuset med alle kødbenene og hunden Ruff. Barnet skal her finde Ruff imellem alle kødbenene. Men pas på, for nogle af kødbenene føles næsten ligesom Ruff! Efter hunden Ruff er fundet, kan barnet herefter finde matchende kødben inde i hundehuset.

Hvad er ordet?
I denne aktivitet placeres 10 kødben (ét af hver slags) i hundehuset. Barnet skal nu finde ét kødben og beskrive - med ord - hvordan teksturen på kødbenet er. Her styrkes den taktile sans, men også måden at beskrive strukturen på.

Match kødbenene!
I denne aktivitet placeres 10 kødben (ét af hver slags) i hundehuset. De 10 andre kødben placeres på bordet, ved siden af barnet. Det er nu barnets opgave at tage et valgfrit kødben på bordet. Barnet skal mærke efter på kødbenets struktur, og bagefter prøve at finde dét kødben, med præcis samme struktur som ligger inde i hundehuset.

Find den rigtige tekstur.
I denne aktivitet placeres alle kødbenene inde i hundehuset. Det er nu din opgave som forældre, at nævne en tekstur. Det kunne for eksempel være; kødbenet med den glatte tekstur. Barnet skal nu forsøge at finde det kødben med den glatte tekstur.

Ruff´s Hundehus Spillet kan spilles på flere forskellige måder. Hver aktivitet styrker barnet i mere, end blot den taktile sans - og det er et enormt plus!

Vores oplevelse med Ruff´s Hundehus Spillet

Da vi havde sat spilæsken på bordet, gik det hurtigt med at få pakket den op. Mateo var noget nysgerrig, og fik hurtigt taget det store hundehus op. Hundehuset er rødt med gult tag,
og indgangen er dækket med sort silikone. Det sorte silikone gør at det er sværere at kigge ind i hundehuset, og former sig godt efter Mateos hånd. Der følger et inspirationshæfte med til spillet, der beskriver fire aktiviteter vi kan spille med vores søn.

Vi startede med den første aktivitet, hvor alle kødbenene og hunden Ruff, placeres inde i hundehuset. Det var nu Mateos opgave at finde Ruff imellem alle kødbenene. Det er absolut sværere end det lyder, for nogle af kødbenene føles præcis som Ruff! Det fik vi meget sjov ud af, og Mateo var noget overrasket da det var et kødben han trak ud - og ikke hunden Ruff - som han troede.

Vi prøvede alle de forskellige måder, man kunne spille spillet på. Da vi kom til udfordringen hvor Mateo - med hans ord - skulle beskrive de forskellige teksturer, blev det en smule svært. Han gav det et stort forsøg, og lærte nye ord og udtryk. Dem øver vi stadig på - når vi
for eksempel kæler vores kat - så er det ordet; blød vi øver. Når vi læser en bog, er bogen glat, og sandet i sandkassen er ru. Det er dejligt at spillet har hjulpet med at sætte ord, på de forskellige overflader, vores søn også møder i den virkelige verden.

Da Mateo havde udfordret hans taktile sans, begyndte vi at lave små konkurrencer. Da spillet ingen regler har, kan man også selv finde på sine egne udfordringer. Vi lagde derfor et stopur på bordet. Vi placerede hunden Ruff og de 20 kødben i hundehuset - og så skulle mor og Mateo dyste i, hvem der først fandt Ruff i hundehuset. Mateo startede og fandt hunden Ruff overraskende hurtigt. Mor brugte noget længere tid. Mateo brød ud i stor jubel, og vi fortsatte med at lave små konkurrencer, til stor glæde for os alle sammen.

Følesansen styrkes

Vi er rigtig imponeret over de mange forskellige teksturer, vores søn oplever i spillet. Vi har oplevelsen af at hans taktile sans stimuleres og styrkes helt enormt, når han ikke kan se men kun kan føle sig frem. Det giver absolut nogle sjove ansigtsudtryk en gang imellem, når Mateo ikke helt kan gennemskue hvilken tekstur kødbenet har!

Kødbenene har følgende teksturer;

 • Ru
 • Stikkende
 • Fluffy
 • Rillet
 • Silke
 • Glat
 • Vævet
 • Pelset
 • Knoppet
 • Bølget

Der er en kæmpe stor forskel på de forskellige kødben, hvilket gør den taktile oplevelse helt fantastisk. Kødbenene har alle sammen forskellige farver og måler 5 centimeter i længden.

Vores vurdering af Ruff´s Hundehus Spillet

Ruff´s Hundehus Spillet har budt på taktile udfordringer og stor koncentration. Mateo har fundet det utroligt morsomt at skulle stikke sin hånd ind i Ruff´s hundehus, for at udforske forskellige teksturer.

Kødbenene er i super god kvalitet, og fremhæver de forskellige teksture rigtig godt. Det er helt fantastisk at der er tænkt kvalitet ind i spillet. Hundehuset har gummifødder og skrider derfor ikke på bordet, når Mateo nysgerrig og søgende skal lede efter kødben til Ruff. Det er dejligt og er endnu et fantastisk plus ved spillet.
Ruff´s Hundehus Spillet finder Mateo ofte frem fra spilreolen. De forskellige måder spillet kan spilles på, gør at spillet ikke udformer sig ens hver gang. Det gør at spillet bliver ved med at være interessant, underholdende, og ikke mindst - et spil der bliver ved med til at udfordrer vores søn!

- Camilla Jacobsen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilLearning resources

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen