Kaj & Andrea hånddukker anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 mdr | Materiale: 100 % polyester | Mål: 24 + 33 cm

"Villads elsker simpelthen de to hånddukker, det er uden tvivl det legetøj, som har fået ham til at grine allermest og højest! Han kravler selv hen efter dukkerne, for at lege med dem og med det samme jeg tager en af dukkerne, så griner Villads allerede inden jeg får sat hånden deri. De er virkelig et kæmpe hit. Nu ved Villads også hvem frøen Kaj og papegøjen Andrea er, og utroligt nok, så fortsætter deres popularitet herhjemme. Jeg kan derfor kun sige. Skynd jer at bestille de to fantastiske hånddukker og bring stor glæde hos jeres barn, barnebarn eller oldebarn..."

En anmeldelse af Kaj & Andrea hånddukker

Vi kender alle sammen de to talende hånddukker, Kaj og Andrea.

Hvordan husker I dem?

Jeg husker dem især for deres mange sange og sjove citater.

Selvom der er forskel på os to, så er vi gode venner, kan du tro! 🎶

Hvis du siger missetand, bliver det til *biiiiib.*

Og Bakke snagvendt sangen;

Prøv at bakke snagvendt

Altså snakke bagvendt

Hvis du bakker snagvendt

Lyder det så skægt 🎶

Hvis der nu skulle være en enkel eller to, som ikke ved eller ikke kan huske, hvem hånddukkerne Kaj og Andrea er, så kommer der en kort forklaring her.

Historien om Kaj & Andrea

Kaj og Andrea er et af Danmarks mest populære underholdningspar nogensinde. DR’s tv-serie for børn med dukkerne Kaj og Andrea blev i første omgang sendt 1971-1976 og er siden genudsendt i flere omgange.

Frøen Kaj er kendt som den drengede, bramfri og jazzelskende bulderbasse, hvis mandlige stolthed let bliver såret, med sammenknyttet frømund til følge. Papegøjen Andrea er den pæne, selvbevidste og feminine, som elsker prinsessekroner og tylskørter. Hun ofrer gerne solsikkefrø og egne interesser for husfredens skyld og gør alt for at overbevise Kaj om, at “… selvom der er forskel på os to, så er vi gode venner, kan du tro”.🎵

Kaj og Andrea blev genoplivet med nye tv-afsnit i 1999 med hjælp fra skuespiller Christine Skou og musiker Ole Kibsgaard. Dukkernes popularitet er intakt blandt de mange nostalgiske voksne, og de nye små seere lader sig også i dag tryllebinde af den påståelige frø og den søde papegøje.

Kaj & Andrea, to figurer vi alle kender

Da muligheden bød sig, for at anmelde de populære hånddukker, var jeg ikke et sekund i tvivl.

Selvfølgelig skal vi da teste og anmelde dem!

Vores familie består af Mor, Carina på 32 år. Storebror Marcus på 15 år og lillebror Villads på 10 måneder.

Jeg er vokset op med at se Kaj og Andres i “Fjernsyn for dig” om aftenen, lige inden spisetid og jeg husker det som et hyggeligt og sjovt minde, og den dag i dag kan jeg stadig huske flere af deres sjove sange.

Min store søn Marcus, kender også godt de to hånddukker. Han har også set dem i fjernsynet masser af gange, og da han var lille, havde han også de to hånddukker at lege med.

Nu er det så blevet lillebror Villads’ tur, til at lære frøen Kaj og papegøjen Andrea bedre at kende.

Jeg var virkelig spændt på, om Villads første gang han skulle se dem, ville blive bange og bryde ud i gråd, når jeg bevægede hånddukkerne.

Men jeg prøvede alligevel at tage Andrea dukken på min hånd og få hende til at åbne og lukke næbet meget stille og roligt.

Jeg forventede, at Villads ville blive lidt bange, da det selvfølgelig er helt nyt for ham.

Men ork nej. Han skraldgrinede og syntes simpelthen at det var det sjoveste og især da jeg lod som om Andrea ville spise hans fødder.

Jeg hentede derfor hurtigt Kaj dukken, så Villads også kunne se ham.

Her var det den samme sjove reaktion fra Villads.

Han elskede simpelthen hånddukkerne fra første gang han så dem, hvilket jeg overhovedet ikke havde forventet.

Jeg havde troet, at Villads lige skulle se dem an og på den måde erfare, at de ikke er spor farlige. Men der var ingen problemer.

Jeg tog hånddukkerne af hænderne og lod Villads undersøge dem selv og kramme dem. Han viste dog tydeligt, at han gerne ville have, at jeg satte dem på hænderne igen.

Villads er så glad for de to dukker og vi leger med dem hver eneste dag nu.

Det er skønt at høre de hvinene grin som Villads kommer med, når vi leger.

Kan anvendes til mange formål

Jeg har også brugt hånddukkerne på en taktisk måde. Hvis ikke Villads vil have sin mad, så lader jeg som om Kaj eller Andrea forsøger at spise det eller så stjæler Kaj og Andrea gaflen eller skeen, og vupti, så spiser Villads sin mad og griner og hygger imens.

De to søde hånddukker er lavet af 100% polyester.

Andrea måler 33 cm og Kaj måler 24 cm.

De henvender sig til børn fra 3 måneder og opefter.

Man kan bl.a. bruge hånddukkerne til at lave dukketeater og fortælle sjove historier med, men man kan også bruge dem som helt almindelige bamser.

Det er helt op til en selv, hvilken funktion man ønsker at hånddukkerne skal have.

Der er rigtig mange gode udviklingsmuligheder og læringsmuligheder for børn, ved at bruge og lege med hånddukker.

De kan hjælpe barnet/børnene med bl.a. at udvikle kognitive færdigheder, samarbejde, fantasi, kreativitet, nysgerrighed, sociale kompetencer, empati, udtale og sprogforståelse, turtagning og ikke mindst evnen til at lege rollelege.

Hånddukker er også et genialt redskab, hvis barnet f.eks. skal til tandlægen og er bange eller nervøs. Så kan tandlægen starte med at undersøge Andrea inde i munden og derefter kan tandlægen undersøge barnet, imens barnet har hånddukken i hånden.

Samme fremgangsmåde kan også bruges i andre situationer, det kan bl.a. være ved læge undersøgelser, om det så er fordi barnet skal vaccineres eller tjekkes for halsbetændelse eller noget helt tredje.

De søde hånddukker kan blive barnets nye bedste venner, som også kan være en rigtig god tryghed for barnet. Det kan bl.a. være når barnet skal sove eller ved indkøring i vuggestue, dagpleje eller børnehave.

Kaj og Andrea kan også bruges som sovedyr evt. første gang barnet skal overnatte hos bedsteforældre eller på den første ferie.

Et kæmpe hit

Villads elsker simpelthen de to hånddukker, det er uden tvivl det legetøj, som har fået ham til at grine allermest og højest!

Han kravler selv hen efter dukkerne, for at lege med dem og med det samme jeg tager en af dukkerne, så griner Villads allerede inden jeg får sat hånden deri.

De er virkelig et kæmpe hit.

Nu ved Villads også hvem frøen Kaj og papegøjen Andrea er, og utroligt nok, så fortsætter deres popularitet herhjemme.

Jeg kan derfor kun sige.

Skynd jer at bestille de to fantastiske hånddukker og bring stor glæde hos jeres barn, barnebarn eller oldebarn for, 🎶 Selvom der er forskel på os to, så er vi gode venner, kan du tro! 🎶

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDr dukker

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen