ByAstrup Dukketilbehør anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: byAstrup | Materiale: Fløjl | Farver: Blush, Syren, Rose, Lavendel | Tema: Rolleleg med dukker

"Når børn leger rollelege med dukker, kopierer de virkeligheden, de leger og øver sig i alle hverdagens følelser, gøremål, dilemmaer og sammensætninger. Hvis vi eksempelvis kigger på børnenes sociale og sproglige færdigheder, trænes disse blandt andet når børnene, i legen med dukker, er sammen om et fælles tredje, spejler sig i hinanden, går på kompromis, argumenterer, afprøver og opbygger legen verbalt. Hvilket alt sammen skaber relationer, empati, evnen til at skabe overblik og aflæse spillereglerne i de sociale kontekster..."

En anmeldelse af Dukkelift, Dukkeslynge, Strikket Dukketæppe og Dukke Pusletaske (rygsæk) fra ByAstrup

Når den første lille dukke er på vej ind i børneværelsets magiske univers, skal der være orden i udstyret.

I de fleste småbørns familier er der en lille dukkemor eller dukkefar. Hjemme hos mig er der hele to styks. Dukkerne bliver kørt rundt i barnevogn og klapvogn, de får skiftet en ble i ny og næ, de bliver puttet, får mad og så får de skiftet deres tøj - rimelig ofte endda.

Dukker er jo på ingen måde en ny dille - tværtimod, jeg har selv et par stykker, som jeg har arvet fra dengang, min farmor var en lille pige. På trods af, at legen omkring dukkerne er meget gammel, er den stadig utrolig populær og er aldrig gået af mode.

ByAstrup har lavet den fineste dukkeserie med dukker og alt, hvad der ellers hører til. Så bor du sammen med en lille dukkemor eller dukkefar, er det helt sikkert et mærke, som du bør kende.

Når dukkerne skal med på tur, har byAstrup selvfølgelig sørget for, at det kan gøres ordentligt og forsvarligt med dukken trygt puttet i liften eller slyngen og med pusletasken på ryggen, hvis bleen skal skiftes.

Kort om ByAstrup

By Astrup er et dansk mærke, som laver unikt, kreativt legetøj og legemøbler i høj kvalitet. By Astrup går op i, at deres produkter er en fryd for øjet, lækre at røre ved og ikke mindst sjove at lege med. Derudover er der fokus på, at produkterne har et simpelt og moderne design, samtidig med at det indbyder børn til leg og hyggelige stunder.

Når du køber et By Astrup design, støtter du den fælles kamp mod en kræft fri verden. Hvert år donerer By Astrup nemlig et beløb til kræft forskningen i håbet om at gøre en forskel.

Udover at alle ByAstrups produkter er virkelig lækre og gennemtænkte, så kommer de jo selvfølgelig også i æsker, poser og kasser, som taler til alle sanserne og matcher produkterne. Så selv når produkterne står i æsken/kassen på gavebordet, pynter de.

Kort om produkterne

Den fine dukkelift i farven blush kan fåes i to forskellige mål, en til de lidt mindre dukker på op til 35 cm og den som vi har, hvor liggemålet er 42 cm.

Kalechen og overstykket er begge fastgjort med trykknapper, så disse kan nemt tages af. Liftens sider er afstivede og den står rigtig flot af sig selv. Når dukken er blevet puttet, løftes liften rundt i håndtagene på siderne. Til liften medfølger der en dyne og pude syet i et flot mønstret betræk. Både dynen og puden er fastmonteret i liften, så det ikke bliver væk, man kan sagtens frigøre begge dele, hvis man ønsker dette.

Dukkeslyngen, i farven blush, kan bruges til dukker på op til 42 cm. I enderne har slyngen velcro, så den er nem for alle børn at anvende. Størrelsen justeres også nemt, inden slyngen tages over hovedet. Når slyngen er på, kan dukken lægges i, helt tæt ind til barnet.

Dukke pusletasken, også i farven blush, fungerer som en lille rygsæk, som barnet kan have på ryggen. Størrelsen kan justeres i stropperne med velcro, så den passer både de store og små. Pusletasken åbnes og lukkes også med velcro, så det er dejlig nemt for barnet selv, at folde den ud. Udfoldet har pusletasken flere funktioner. I midten er selve puslepladsen, i siderne er der tre lommer til bleer, tøj mm. og i højre nederste hjørne, er der lavet en åbning til vådservietter. Til pusletasken medfølger der en ekstra ble i stof og fem vådservietter.

Liften, slyngen og pusletasken er alle lavet i blødt fløjl, og der er virkelig kredset for detaljen og produktet.

Det strikkede dukketæppe i farven rosa er fremstillet i akryl. Det er så lækkert og flot med det fineste hulmønster. Tæppet kan maskinvaskes på 30 grader. Det måler 60 cm x 60 cm og kan bruges til alle dukker i standard mål.

Pigernes egen mening om:

Lucca 5 år: “Jeg kan rigtig godt lide at lege med liften, når jeg leger med dukker. Jeg bruger den, når min dukke skal sove. Hvis jeg er på tur med min dukke og den skal sove, er det ret nemt, for så kan jeg bare bære den rundt i liften. Hvis vi ikke er på tur, så tager jeg toppen af liften, og så kan min dukke bruge den som en seng. Det er smart, at der altid er sengetøj i liften og det er også ret flot. Jeg kan selv knappe toppen på, når liften skal samles igen. Jeg synes, at striktæppet er rigtig flot og blødt. Jeg bruger det til at putte mine dukker i, eller hvis de skal ligge på gulvet og lege.”

 

Silje 7 år: “Jeg kan godt lide at lege med slyngen. Det er lidt ligesom dengang, hvor min lillesøster var lille, der havde min mor hende også i sådan en, der minder om den. Det er ret smart at have dukken i den, for så kan man stadig bruge begge sine hænder, og man kan altid holde øje med dukken. Jeg synes, at den er meget nem at tage på. Og man kan også ændre på størrelsen, så både Lucca og jeg kan passe den. Pusletasken synes jeg, er rigtig smart, man kan have den på ryggen, ligesom en taske, og når man så skal bruge den, er den nem at folde ud. Der er plads til alle dukkens ting indeni og så synes jeg, at det er sjovt, at der er et rum til vådservietterne, hvor man nemt kan tage dem, når man skal bruge dem.”

Morens og pædagogens mening

Jeg må indrømme, at jeg bliver lige imponeret, hver gang jeg får et nyt By Astrup produkt i hænderne. Denne gang er ingen undtagelse. Kvaliteten, detaljerne og materialerne er simpelthen så gennemførte og flotte.

Når pigerne herhjemme leger med dukker, leger de ofte virkelighedens hverdagssituationer igennem. Dukkeliften, slyngen, pusletasken og tæppet støtter virkelig godt op om den virkelighedstro leg, fordi de minder så meget om de produkter, der bruges til rigtige babyer.

Når dukken skal skærmes eller puttes, sker det i liftens trygge hulemiljø, helt tæt på dukkemor i slyngen eller kærligt svøbt i det smukke hjemmestrikket tæppe.

Når hverdagens travlhed sætter ind, kan dukkemor altid have dukkebabyen tæt ind til kroppen i slyngen, og stadig have hænderne fri til diverse gøremål.

Skal bleen eller tøjet skiftes, foldes pusletasken ud og imens dukkebabyen ligger blødt på underlaget, kan dukkemor nemt finde de ting, der skal bruges i lommerne omkring dukken.

Så bliver det vidst ikke meget mere virkelighedstro.

Jeg er som mor og pædagog vild med, at der er så stor fokus på selvstændighed i disse produkter. By Astrup har valgt, at bruge velcro og nemme trykknapper de steder, hvor det er en nødvendighed, så børnene selv kan stå for det. Det er så enkelt og alligevel så genialt, at lave et produkt til børn, som de ret faktisk kan anvende helt selv uden hjælp fra en voksen.

Ud fra et pædagogisk perspektiv er der virkelig meget god læring at hente, for børn i alle aldre, i legen med dukker. Når børn leger rollelege med dukker, kopierer de virkeligheden, de leger og øver sig i alle hverdagens følelser, gøremål, dilemmaer og sammensætninger.

Hvis vi eksempelvis kigger på børnenes sociale og sproglige færdigheder, trænes disse blandt andet når børnene, i legen med dukker, er sammen om et fælles tredje, spejler sig i hinanden, går på kompromis, argumenterer, afprøver og opbygger legen verbalt. Hvilket alt sammen skaber relationer, empati, evnen til at skabe overblik og aflæse spillereglerne i de sociale kontekster.

Børnenes fin- og grovmotoriske færdigheder udvikles også i legen, dette blandt andet når dukkerne skal puttes i liften eller slyngen, liften skal knappes og bleerne skal skiftes.

By Astrup er, og bliver ved med at være et favorit mærke herhjemme, når det kommer til rollelegen med og omkring dukkerne.

Der er ikke en finger at sætte på kvaliteten af dukketilbehøret. På trods af, at pigerne har leget rigtig meget med det hele, over en lang periode, fremstår det stadig som nyt.

ByAstrup Dukkeliften, dukkeslyngen, dukke-pusletasken og dukketæppet er altid en del af legen hos pigerne og det kan jeg virkelig godt forstå. Alle dele er virkelighedstro, detaljerede, simple at anvende for selv de mindste og indbyder virkelig til den gode fordybende og læringsrige leg.

- Maria EjlerLæs også anmeldelsen af byAstrup Dukkeseng

Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkehøjstol

Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkeklapvogn

Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkepuslebord

Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkelegestativ

Anmeldelse af legetøjByastrup

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen