Årets Chef spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 15 år | Spillere: For 4 - 12 deltagere | Spilletid: Ca. 30 - 45 min | Mærke: Spilbræt / New Moments Games | Antal: 1 spil i æske.

"Årets chef er et drønsjovt spil, der giver anledning til mange sjove grin undervejs. Vi spillede det sammen som familie med to voksne børn, men det ville også være virkelig sjovt sammen med venner eller sammen med arbejdskollegaerne til fredagsbar. Jeg vil virkelig anbefale spillet, hvis man ønsker kvalitetstid på en uformel måde, hvor der er plads til masser af grin. Hvis man er til party games, så bør man helt klart kaste sine penge efter ÅRETS CHEF"

En spilanmeldelsen af Årets Chef

Med en travl hverdag må vi sande, at det ikke altid er let at prioritere tid sammen. Vi har derfor indført aftener i familiekalenderen, der er øremærket familie spilleaftener. Denne aften var en af aftenerne, hvor vi skulle have kvalitetstid sammen. Heldigvis var der netop kommet et nyt voksenspil ind ad døren fra New Moment games, nemlig spillet ”årets chef”, der viste sig at være helt perfekt.

 

På billedet vises hvordan spillet ser ud når det er åbnet.

 

Meteorer, zombier, strejke i kaffeindustrien og afrikanske dræberbier. Jeres firma må siges at komme ud for nogle vilde scenarier. Men hvordan vil “chefen” løse problemerne? Skal I afholde et krisemøde? Eller hvad med at købe en kælegris til medarbejderne? Det burde fikse alt.

Sådan spiller du Årets Chef

Spillerne skiftes til at være chef for en fiktiv virksomhed, som kommer ud for en masse skøre udfordringer, som chefen, i samarbejde med medarbejderne, skal finde den bedste løsning på.

Her ses hvordan de forskellige kort ser ud på forsiden.

I spillet kan chefen være én af fire karikerede cheftyper, som alle tager beslutninger baseret på typens karakteristika. Vi har den gode chef, den dårlige chef, den lalleglade chef og den udbrændte chef. Alle fire cheftyper er sat meget på spidsen for at skabe nogle gode diskussioner og en masse grin.

 Vinderen kan til slut pryde sig med titlen som ÅRETS CHEF. 

Spillet indeholder

244 kort fordelt som:

40 Udfordringskort
180 Løsningskort
24 Chefkort

1 Sæt spilleregler på dansk.

Her vises hvilket typer af chefer man kan mødes undervejs i spillet.

I spillet Årets Chef skiftes spillerne til at være chef for en fiktiv virksomhed, som kommer ud for en masse skøre udfordringer. Chefen skal i samarbejde med medarbejderne finde frem til den bedste løsning.

Meteorer, zombier, strejke i kaffeindustrien og afrikanske dræberbier. Jeres firma må siges at komme ud for nogle vilde scenarier. Men hvordan vil “chefen” løse problemerne? Skal I afholde et krisemøde? Eller hvilken løsning skal der til for at for fikse alt.

Her vises hvilke typer af udfordringer man kan støde på i spillet.

I spillet kan chefen være én af fire forskellige cheftyper, som alle tager beslutninger baseret på typens karakteristika. Vi har den gode chef, den dårlige chef, den lalleglade chef og den udbrændte chef. Alle fire cheftyper er med på at skabe nogle gode diskussioner og en masse grin. Spillet er perfekt til din virksomheds næste firma arrangement eller en sjov aften med dine venner.

Introduktion

Spillet spilles over 8 runder, hvor spillerne skiftes til at være chef. I hver runde gør I følgende:

  • I starter med at uddele 7 løsningskort til hver spiller og 4 chef -typekort
  • I trækker 8 udfordringskort og placer på bordet
  • Chefen trækker et chef-typekort, som ikke må ses af de andre
  • Chefen trækker et udfordringskort og læser det højt
  • Medarbejderne spiller et løsningskort fra deres hånd med billedsiden nedad. Løsningskortene blandes og læses højt af chefen
  • Chefen vælger det kort, som passer bedst til cheftypen
  • Spillerne skal gætte (hemmeligt) på hvilken type chefen er
  • Chefen afslører sin cheftype
  • Den/de spiller som gætter den rigtige cheftype, for spilleren sit løsningskort retur som giver 1 point, hvis mindst én spiller gætter den rigtige cheftype, for chefen udfordringskortet = 2 point
  • Den spiller som har vundet løsningskortet er chef i næste runde.

Efter 8 runder vinder spillerne med flest point, spillet.

Her vises det hvordan indholdet af spillet ser ud.

Spillets design 

Spillet fremstår ved første øjekast virkelig indbydende. Startende ved æsken, som er dekoreret som del af en blå skjorte, hvor navneskiltet er påført spillets navn ”årets chef”. Navnet chef er fremhævet med fede typer i forskellige farver. Emballagen er derfor virkelig gennemtænkt og passende til spillets indhold. På bagsiden står en lille beskrivelse af spillet samt angivelse af alder, antal spillere samt forventet tidsforbrug. Derudover er der vist tre sjove udfordringskort.
Selve spillet består af 244 kort fordelt som 40 udfordringskort, 180 løsningskort, 24 chefkort. Kortene har forskellige dekorative bagsider, så man let kan skille dem fra hinanden.

Her ser man en familie der sidder og spiller Årets Chef.


Som en lille detalje er løsningskortene dekoreret med små illustrationer af clips, blyanter, post its, dankort, tegnestift, blok og kuglepen. Mens udfordringskortene er dekoreret med illustrationer af biller, orme, dinoer, katte, ufoer, underbukser og butterflyes. Chefkortene er dekoreret med de fire karikerede cheftyper samt påført teksten årets chef med samme fond som på spilleæsken.

Instruktionen er på dansk og indeholder udover spillevejledningen en tydelig beskrivelse af de fire cheftyper, man kan vælge imellem at være.

Så skal der spilles 

Chipsene blev fundet frem, der blev lavet dip samt skrællet gulerødder og agurker, så hyggen kunne komme helt i top. Spillet blev med stor forventning fundet frem.
Vi læste spilleinstruktionen højt, så alle hørte det samme. Derefter opdelte vi kortene i de tre typer: chefkort, udfordringskort og løsningskort. Vi skulle først lige danne os et overblik over, hvilke kort der skulle bruges til hvad. Men vi kom hurtigt i gang med den første runde. Udfordringskortene er virkelig sjove små historier som gav mange grin. Men lige så sjove er løsningskortene, især når man sætter dem sammen med udfordringskortene hvor det måske slet ikke giver mening – og dermed kommer de fire cheftyper i spil. Man kan vælge imellem den lalleglade chef, den gode chef, den dårlige chef eller den udbrændte chef.

Her ser man en familie sidde og spille Årets Chef. Man ser en kvinde hånd der sidder med en masse kort i hånden.

Eksempler på løsningskort
- Jeg tilkalder en hær af konsulenter
- Jeg giver en kvajebajer
- Jeg køber champagne til alle. Det er en stor festdag!

Eksempler på udfordringskort
- I opdager, at en mellemleder har stjålet 200.000 fra kassen til sin legetøjssamling
- Et rumskib styrker ned i bygningen, og i angribes af grønne, rejelignende aliens, som kravler ind i bukserne og bider alle i røven, så ingen kan sidde ned
- En gal  videnskabsmand har klonet et dovendyr med T-Rex-DNA, og resultatet er et kæmpe monster, der har valgt at lægge sig til at sove foran jeres hovedkontor
- Bygningen angribes af særligt aggressive afrikanske dræberbier
- I opdager ved et tilfælde, at en leverandør bliver styret af en katte mafia i cottoncoats. Nu vil de have beskyttelsespenge.

Man ser en familie der sidder og spiller Årets Chef

Spillet er et voksenspil, så man skal være opmærksom på alderen på deltagerne. I vores selskab var yngste deltager 17 år, mens ældste deltager var 44 år. Og spillet ramte humorknappen hos hele aldersspændet.

Vores vurdering 

Årets chef er et drønsjovt spil, der giver anledning til mange sjove grin undervejs. Vi spillede det sammen som familie med to voksne børn, men det ville også være virkelig sjovt sammen med venner eller sammen med arbejdskollegaerne til fredagsbar. Jeg vil virkelig anbefale spillet, hvis man ønsker kvalitetstid på en uformel måde, hvor der er plads til masser af grin.

Hvis man er til party games, så bør man helt klart kaste sine penge efter ÅRETS CHEF.

- Lone Deleuran 

Læs også spilanmeldelsen af Bubble Stories

Læs også spilanmeldelsen af Voksenpoint

Læs også spilanmeldelsen af Skattejagt på abeøen

 

 

 

 

Anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen