Connetix magnetisk kuglebane anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: Connetix | Materiale: Plast, Magneter, Træ | Mål: Mål: (bolde) Ø:3 cm / (æske) L:45 x B:26 x H:8,5 cm | Farver: Regnbuefarver | Antal: 1 pakke á 66 dele 

"Ideen med at kombinere legen omkring magneterne med kuglebanelegen er helt igennem genial. Kuglebanen er populær blandt både store og små, den indbyder til mange timers leg, interaktion og fordybelse. Ud fra et pædagogisk perspektiv må man sige, at den helt frie leg med og omkring Connetix magneterne er meget givende. I legen med Connetix udvikler barnet en masse vigtige og gode færdigheder, som kan bruges i hverdagens mange forskellige situationer. Barnets fantasi, nysgerrighed og abstrakte tankegang bliver virkelig sat i spil, når Connetix magneterne tages frem"

En anmeldelse af Connetix magnetisk kuglebane 

De fleste med børn kender til det fantastiske magnetlegetøj. Langt de fleste institutioner har et udvalg af magneter, og efterhånden har mange familier dem også i privaten.

De henvender sig til store som små og fanger de fleste børns interesse.
En anden velkendt leg, er legen med og omkring kuglebanen. En leg som også er populær blandt de fleste børn.

Hvis man tager de to velkendte og populære børnelege og kombinerer dem, så får man Connetix magnetiske kuglebaner, som er et kæmpe hit. Ihvertfald hos de børn, der har leget med vores.

Kort om Connetix

Connetix blev til i 2019 i Australien da to familier lærte hinanden at kende i forbindelse med at deres børn startede i skole sammen. Ideen til Connetix opstod da forældreparrene oplevede den glæde, læring og sociale interaktion børnene havde i legen med magnetlegetøj.

Og lige der besluttede de at skabe deres egne magnetiske brikker, som både skulle være stærke, sikre og samtidig have klarere brydninger end det magnetlegetøj som allerede var på markedet. Således at lyset nemmere kan brude igennem.

Efterfølgende har Connetix også fundet på, at kombinere endnu en populær leg med magneterne, nemlig legen med kuglebaner. De magnetiske kuglebanesæt er unikt for Connetix.

Connetix magneterne er lavet af ABS-plast ligesom de andre magnetmærker. De har to magneter rundt i hver side og er således kompatibelt med Magna-Tiles.
Ønsker man at rengøre Connetix, gøres det nemt med en opvredet klud.

Praktisk om den magnetiske kuglebane fra Connetix

I denne æske fra Connetix får man 66 dele, som kan bruges til masser af sjov og leg, når der bygges kuglebaner.

Kuglebanen anbefales til børn over tre år. Magneter og kuglebanedelene er lavet af plastik og de medfølgende kugler er lavet i træ. Kuglerne har en diameter på 3 cm.Kuglebanen er kompatible med magneterne fra Magna-Tiles og det tilrådes, at man supplerer denne æske med egne magneter fra Connetix eller andre mærker, som f.eks. Magna-Tiles.
 
Æsken indeholder:

  • Seks trækugler i forskellige farver.
  • 36 magnetiske kvadrater med et rundt hul i, som er kompatibelt med kuglebanerrørene.
  • To halve rundkørsel rør.
  • Seks halve kvartbuede rør.
  • Seks halve halvbuede rør.
  • Otte halve snoet halvbuede rør.
  • To halve x rør.
  • Én inspirationsfolder.

Legens gang

Pigerne gik straks igang med at udforske kuglebanedelene. Da de var udforsket, blev den første kuglebane hurtigt bygget med supplering af vores andre magneter fra Magna-Tiles.

Pigerne fangede hurtigt hvilken effekt og betydning de enkelte dele havde for kuglens gang igennem banen. Så derfor var der også en del ombygninger af den første kuglebane, før pigerne syntes, at den var helt rigtig.Den første times tid gik hurtigt med hyggeligt samspil pigerne imellem.
Da legen var færdig, var kuglebanen lige til at skille ad, så den var klar til næste leg.
 
Når fætrene på 3 år er på besøg, er det helt sikkert, at den magnetiske kuglebane fra Connetix kommer frem. Og den er faktisk også kommet på et par ønskelister efterfølgende.

Pigernes egne ord om den magnetiske kuglebane fra Connetix

Silje 8 år: “Jeg synes, at det er rigtig sjovt at lege med kuglebanen. Det er sjovt at se, hvor høj kuglebanen kan blive eller hvor langt man kan få kuglerne til at trille.
Jeg synes, at det sjoveste på kuglebanen er x’et, man ved aldrig rigtig, hvilken vej kuglen vælger at trille. Nogle gange så laver Lucca og jeg en bane, og så gælder det om, at gætte hvilken vej kuglen triller, hvis man gætter rigtigt, får man et point, den med flest point har vundet til sidst.Jeg kan godt lide at bygge ting med magneter og så er det ret sejt, at man kan lave en kuglebane med dem også.”
 
Lucca 5 år: “Jeg leger tit med magnet kuglebanen, den er bare sjov at lege med. Jeg bruger også vores andre magneter, så jeg kan bygge en stor kuglebane. I starten skulle jeg lige lære at sætte magneterne sammen med rørene, det syntes jeg var lidt svært, men nu har jeg fundet en måde at gøre det på, hvor det er nemt. Jeg kan godt lide, at man både kan lave høje og lave kuglebaner, man bestemmer også selv om de skal være store eller små.Vi byggede engang en bane, hvor der var flere kuglebaner i den samme.”

Morens og pædagogens vurdering af den magnetiske kuglebane fra Connetix

Det nyere magnet legetøjs mærke Connetix, har virkelig formået at stryge til tops blandt de andre vel- og anerkendte mærker. Magneterne er nemme at sætte sammen og bygge med - selv for de mindste. Magneternes farver er flotte, og designet er enkelt, ja nærmest elegant.Ideen med at kombinere legen omkring magneterne med kuglebanelegen er helt igennem genial. Kuglebanen er populær blandt både store og små, den indbyder til mange timers leg, interaktion og fordybelse.
 
Ud fra et pædagogisk perspektiv må man sige, at den helt frie leg med og omkring Connetix magneterne er meget givende.I legen med Connetix udvikler barnet en masse vigtige og gode færdigheder, som kan bruges i hverdagens mange forskellige situationer. Barnets fantasi, nysgerrighed og abstrakte tankegang bliver virkelig sat i spil, når Connetix magneterne tages frem.Former og farver trænes sammen med evnen til at mestre problemløsning og overblikket i sammensætninger og byggeteknikker. Der er slet ingen tvivl om, at legen med Connetix styrker barnets finmotoriske færdigheder. Barnet træner koordination, præcision og teknikker når det undersøger legen med hjælp fra hænder, fingre og ansigt. Det er også her, at barnet øver sig i øje hånd koordinationen, altså evnen til at få øjne og hænder til at samarbejde om en aktivitet.De sociale færdigheder nyder også rigtig godt af legen med Connetix. Børn på tværs af aldre og køn skaber et fælles tredje i legen, de interagerer og øver sig i de sociale spilleregler, de spejler sig i hinanden og de skaber og udvikler relationer til og med hinanden.

I legen med magneterne er der både mulighed for den stille fordybelse, men der er også mulighed for en masse gode samtaler, som jo bidrager til barnets sproglige udvikling.


 
Herhjemme er den magnetiske kuglebane fra Connetix et kæmpe stort hit. Hvad enten det er klassekammerater eller fætrene, som er på besøg, er den fremme.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af Hubelino Basis Kuglebane

Læs også anmeldelsen af Quercetti Migoga Junior kuglebane

Læs også anmeldelsen af Hape Quadrilla kuglebane

 

 

Anmeldelse af legetøjConnetix tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen