Quercetti Migoga Junior kuglebaner anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr til 5 år | Materiale: Plast | Kuglestørrelse: Ø:4,5 cm. | Mærke: Quercetti | Serie: Migoga Junior | Type: Kuglebaner

"De gør oftest hinanden gode, når de har ”projekter” som eksempelvis kuglebanerne, der skal samles. Og de deler glæden og begejstringen, når de lykkes i det. De kommer på nye udviklingsmuligheder, som den anden kan gribe og tænke videre på. De samarbejder. De giver high five. Og de griner.
Jeg er virkelig glad for, vi gav os i kast med dette for os nye legetøj. Det er simpelthen blevet en stor succes..."

En anmeldelse af Quercettis Migoga Junior kuglebaner

Jeg er en meget heldig mor til en pige på 6 år, en dreng på 4 år og en dreng på 2 år. I løbet af de sidste 6 år vi stiftet bekendtskab med reeet meget legetøj og også ret meget forskelligt legetøj.

Både mine børn og jeg begejstres, når der er mulighed for at udvide allerede eksisterende samlinger. Når legetøj hitter, er det dejligt at kunne samle!

Vi synes også alle 4, det er spændende at få kendskab til helt nyt legetøj, som vi endnu ikke har haft i hænderne før. Sidstnævnte var tilfældet, da jeg klikkede to kuglebaner fra italienske Quercetti fra Legebyen hjem til Peter på 2 år.

De to baner blev åbnet på hans fødselsdag, og både han og hans søskende var meget begejstrede allerede ved indpakningen. Især de to ældste vidste med det samme, hvad det handlede om, og det kunne kun gå for langsomt at pakke ud.

Vi åbnede først den mindste af æskerne: Migoga Junior starter set. Denne består af følgende 22 dele:

 • 3 gule toppe/bunde. Hvis de vender med den store diameter nedad, fungerer de som fundament for kuglebanen. Hvis de vender med den lille diameter nedad, fungerer de som startposition for de trillende kugler.
 • 1 grøn bund, som udgør afslutningen på kuglebanen, hvor kuglerne kan trille ud.
 • 2 røde, lige banestykker. Disse har naturligvis en hældning, så kuglen vil trille fra den ene side til den anden. I hver ende er der en cylinder. I enden, hvor glidebanen er højest, er cylinderen lukket til. I enden, hvor glidebanen er lavest, er der hul igennem, så kuglen kan smutte videre i banen.
 • 1 blåt s-formet banestykke - udformet som de røde for enderne.
 • 2 hvide cylindere, som er med til at kunne skabe højde.
 • 10 sorte “samlings-ringe”. Disse monteres mellem hver af de gule, grønne, røde, blå og hvide, der skal monteres på hinanden. 5 af de sorte ringe er helt lukkede. 5 af dem af åbne i den ene side. De åbne skal bruges ved de banestykker, hvor kuglen skal kunne trille videre derfra.
 • 3 kugler. Den ene er med bittesmå kuglerne indeni, som skaber en for børnene vidunderlig lyd, når den rasler i hænderne eller igennem banen.

Og nr. 23 ting:

 • 1 stk. samlevejledning i sort/hvid. Jeg synes faktisk, det er nemmere at bruge selve æsken som vejledning, hvor man noget tydeligere kan se konstruktionen, farverne mv.

Peter og jeg begyndte at samle som afbilledet på æsken. Han elsker bolde og gav sig straks i kast med at lege med kuglerne. Efterhånden som der kom form på kuglebanen, fangede det også hans interesse rigtig meget, og det var til stor fornøjelse, da han kunne sende den første kugle afsted.

De næste to fulgte med det samme efter. Fantastisk at kunne følge sin kugle helt fra toppen og helt til bunden. Og sende den afsted igen og igen. Og igen!

Det var egentlig mest de ældste børns behov, at vi efter et stykke tid, skulle finde den anden æske frem også: Migoga Junior. Denne ligner fuldstændig den lille æske, men indeholder hele 31 (32) dele fordelt på følgende måde:

 • 4 gule toppe/bunde
 • 1 grøn bund
 • 3 røde, lige banestykker
 • 2 blå s-formede banestykker
 • 3 hvide cylindere
 • 14 sorte samlingsringe
 • 4 kugler - igen en med små rasle-kugler indeni.
 • (1 stk. samlevejledning)

Den anbefalede alder for de to æsker er 1,5 til 5 år. Umiddelbart er det meget fint vurderet. Peter kunne sagtens have haft glæde af dem allerede for et halvt år siden. Og med kugler på 4,5 cm i diameter, er der intet at bekymre sig for der.

For ham er det endnu for vanskeligt at bygge kuglebanerne. Men glæden og legen ligger for ham i anvendelsen af den. Herhjemme gælder det, at jo ældre børnene er, jo mere bliver de optaget af og lykkes med selve konstruktionen af kuglebanen.

De vil normalt gerne følge en manual og få det byggede til at ligne det foreslåede. Men de vil også rigtig gerne skabe deres eget, og med kuglebanerne her er det bestemt ikke en undtagelse.

Fuldstændig rigtig tænkt fra firmaet bag, er elementerne i de to æsker identiske, hvorfor alle dele kan samles og helt nye kuglebaner kan opstå.

Det skaber rigtig mange muligheder, og fantasien får frit løb. Mens den lille kuglebane på den foreslåede model måler 39 cm i højden, måler den store æskes afbillede model 58 cm.

Blandes de to æsker kan der komme væsentlig mere højde på, og det er sjovt for børnene.

Et kæmpe plus er, at det er let at fastgøre elementerne på hinanden. Alle cylindere glider fint på de sorte samlingsringe. Og når de så sidder fast der, sidder de også stabilt, så kuglebanen ikke vælter bare ved det mindste strejf - det ville være tåbeligt, når det er til de yngste børn. Og selvom kuglebanen bliver virkelig stabil, er den igen let at skille fra hinanden, når der skal udformes andre baner.

Lette at samle - stabile i legen - lette at skille ad... det er virkelig perfekt, når der er (klodsede) barnehænder med som aktører. På den måde er det også legetøj, der er superlet og hurtigt både at finde frem og rydde til side igen.

Alle elementer er med runde og bløde former i stærke farver, så det hele både er rart at røre ved og at se på. Der er i designet fuldstændig taget højde for målgruppen.

 

Det italienske brand Quercetti bag kuglebanerne er en 70-årig gammel virksomhed, som i dag er en moderne virksomhed, der følger de strengeste regler og regler for sikkerhed og bæredygtighed.

Quercetti er et univers af legetøj, der stimulerer børns mentale og fysiske udvikling, opmuntrer til kognitive færdigheder og forbedrer øje-hånd-koordinationen og finmotikken.

Ved hjælp af begge hænder opdager børn, hvad der sker med genstande, de forstår, hvad der passer hvor, hvad der bliver oppe, og hvad der falder ned. Det kommer netop også til udtryk ved kuglebanerne, som skal samles – hvor man er nødt til at erfare, hvad der passer sammen… og hvor børnene kan følge kuglernes vej nedad gennem banerne.

Processen med at prøve og fejle er meget vigtig for små børn. De har brug for legetøj, der tilskynder dem til altid at prøve forskellige kombinationer og mønstre, og som får dem til at søge efter nye løsninger, mens de lærer at løse problemer. Dette er et af virksomhedens opmærksomhedspunkter.

Migoga-kuglebanerne indgår i læringskonceptet STEM eller STEAM, som er forkortelserne for Science/naturfag, Technology/teknologi, Engineering/ingeniørvæsen og Mathematics/matematik… og i STEAM er Art/kreative fag tilføjet.

Læringskonceptet er en moderne, tværfaglig tilgang til forskning og innovation, der er aktuel i skoleundervisningen, hvor en praktisk og undersøgende tilgang anvendes frem for en teoretisk tilgang.

Forskning peger på, at legens frie og undersøgende tilgang til verden omkring os er den mest effektive tilgang som indlæringsredskab. Og det er altså her, kuglebanerne også anvendes.

Når jeg observerer min børns leg med kuglebanerne – eller selv er med som støttende stillads – oplever jeg netop denne frie og undersøgende tilgang til opbygningen af kuglebanerne. Og det er egentlig uanset, om det er når de samler efter manual eller fri fantasi.

Hvad der slet ikke er nævnt her, er den sociale dimension, som i høj grad kommer til udtryk. Det kan være mellem ét barn og mig eller det kan være mellem børnene. De gør oftest hinanden gode, når de har ”projekter” som eksempelvis kuglebanerne, der skal samles. Og de deler glæden og begejstringen, når de lykkes i det. De kommer på nye udviklingsmuligheder, som den anden kan gribe og tænke videre på. De samarbejder. De giver high five. Og de griner.

Jeg er virkelig glad for, vi gav os i kast med dette for os nye legetøj. Det er simpelthen blevet en stor succes!

- Elisabeth KristensenLæs også anmeldelsen af Migoga Junior med 45 dele

Læs også anmeldelsen af Migoga Ocean med 92 dele

Læs også anmeldelsen af Migoga Maxi med 213 dele

Anmeldelse af legetøjQuercetti

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen