Migoga Junior kuglebane anmeldelse

Alder: Anbefales fra 1,5- 3 år | Mærke: Quercetti | Materiale: Plast | Produktionsland: Italien

"Fordybelsen, koncentrationen og de utallige muligheder kuglebanen giver, er vi rigtig imponerede over herhjemme. Hele STEAM konceptet kuglebanen er bygget op efter, er helt genial. Vi bruger nu den farverige kuglebane som en fast rutine inden sengetid. Vi er rigtig glade for at have fået kendskab til Migoga Junior kuglebanen. Vi er bare kede af, at vi ikke vidste den eksisterede noget før..."

En anmeldelse af Migoga Junior kuglebane

Da vi fandt ud af, at italienske Quercetti havde designet en kuglebane til småbørn, blev vi meget overraskede. En kuglebane fik os til at tænke tilbage på dengang, vi selv var børn. Kuglebaner har altså i mange år været et fascinerende stykke legetøj for børn, hvis øjne troligt fulgte kuglen hele vejen ned igennem banen. Vi havde aldrig troet, at en kuglebane kunne fås til mindre børn, men det har Quercetti nu sørget for. Det var derfor med høje forventninger og et væld af barndomsminder, at vi har testet Migoga Junior Kuglebane

Kuglebanens detaljer

Migoga Junior Kuglebane er anbefalet fra +1½-års alderen. Kuglebanen måler 41 x 41 x 20 centimeter, er lavet af plast og indeholder 45 dele.

Pakken indeholder; Samlinger, rør, spiraler, 5 forskellige kugler (hvor én af dem knitre) lige baner og snoede baner.

Super nem at samle

Kuglebanen fra Migoga Junior er dejlig nem at samle. Der skal ikke bruges værktøj, og vejledningen er super nem at følge.

Vi kunne sagtens have Mateo og hans små hænder med i samleprocessen af kuglebanen. De store dele er nemme at håndtere og super lette at sætte på hinanden. Det gør, at vi som familie kan være sammen om samlingen af kuglebanen, hvilket er et kæmpe plus i vores bog.

Det tager ikke mere end 10 minutter fra, at du har fået delene ud af æsken, til du har din Migoga Junior Kuglebane klar! Det er et kæmpe plus, for Mateos tålmodighed er ikke stor. Det hjælper dog gevaldigt, at han kan være med til at samle hans egen kuglebane! Han nyder det, og han synes det er rigtig sjovt, da Mateo elsker at hjælpe. Det er derfor en rigtig sjov beskæftigelse for ham.

Man kan bygge kuglebanen, præcis som man har lyst. Der er rigeligt med dele at eksperimentere med - der er nemlig 45 af dem! I vores byggeproces gik vi ud fra billedet på æsken, og vi fandt samtidig også ud af at lave vores “egen” kuglebane. At vi kan bygge kuglebanen som vi har lyst er også en af de store plusser ved denne kuglebane, og noget af det, der gør, at den skiller sig ud fra andre.

Et ekstra plus ved Migoga Junior kuglebanen er, at kuglebanen kommer i en rigtig praktisk indpakning, som både er robust og med indbygget håndtag. Det er derfor super nemt at tage kuglebanen med på tur. Rengøringen af kuglebanen er ligeså nem, da den bare kan klares med en fugtig opvredet klud.

Kuglebanen skal indvies

Under samlingen af Migoga Junior kuglebanen slap Mateos tålmodighed en smule op. Mateo begyndte at køre kuglerne ned igennem en halvt færdigbygget kuglebane. Vi satte derfor tempoet op, og skyndte os at samle resten af banen. Kuglebanen blev færdigsamlet, og den var nu helt klar til at blive indviet!

Mateo fandt hurtigt ud af, at den kugle, der knitrede, var rigtig sjov! Den giver lyd fra sig mere end de andre, så selvfølgelig blev den hurtigt favoritten. Da vi begyndte at lege med kuglebanen, blev vi mødt af en meget fokuseret to-årig, der var fuldstændig fascineret og koncentreret.

Der kom hurtigt et stort smil på Mateos læber. Mateo tog nu to kugler, og kørte dem ned af kuglebanen på samme tid. Det var rigtig sjovt. Det blev gentaget med tre, fire og hele fem kugler på én gang. Det gik lidt langsomt til sidst - ihvertfald ikke hurtigt nok til den unge herre.

Mateo lagde hurtigt tre af kuglerne til side, og fortsatte med at sende to kugler af sted af gangen. Da Mateo er en meget energisk dreng, og dette legetøj primært lægger op til fordybelse, forestiller vi os, at vi primært kommer til at bruge kuglebanen sidst på eftermiddagen, hvor Mateos energiniveau er lidt lavere end midt på dagen.

Mateo kan være lidt vild i sine bevægelser, hvilket flere gange resulterede i, at banens dele en gang imellem hoppede af. Det var ikke værre, end at vi kunne sætte delene sammen igen. Det kunne Mateo hjælpe med

Sikkerheden er i top

Der er tænkt over det hele med kuglebanen fra Quercetti. Det er virkelig fantastisk som forældre at kunne se, at sikkerheden bare er i top. Kuglerne har en diameter på hele 4,5 centimeter​(!) Alle delene er så store, at der ingen fare er for, at Mateo får noget galt i halsen, eller på anden vis kommer galt afsted med Migoga Junior kuglebanen. Det er utroligt trygt, at kuglebanen er lavet med småbørn in mente. Det er en helt fantastisk ide, at man har videreudviklet på den klassiske kuglebane til større børn

STEAM

.. Står i fagligt sprog for; science, technology, engineering, art og maths. Alle områderne står for individuelle discipliner, barnet kan udfordres og styrkes i. Alle de fem områder kan øge Mateos ​(i vores tilfælde) ​ interesse og deraf hjælpe Mateo til at styrke alle hans kompetencer. Det kunne være til en opgave, Mateo blev stillet overfor.

Vi havde læst lidt om Quercettis egne referencer hertil. Her beskriver de at man bliver styrket i både ​engineering ​ og​ art ​ ved leg med kuglebanen. Vi synes dog at kuglebanen opfyldte alle fem discipliner, hvilket er et stort plus.

Vi blev meget overraskede over, hvor meget STEAM faktisk indgår i vores leg med Migoga Junior kuglebanen. Det er virkelig fascinerende​, ​ og noget vi (​desværre! ​ ) aldrig rigtigt har tænkt over i vores hverdag. Det gør vi absolut nu! STEAM kommer til udtryk, allerede inden legen er gået i gang. At vi selv skal bygge kuglebanen er en del af af disciplinerne i STEAM konceptet. (engineering)

Når Migoga Junior kuglebanen er klar til leg, begyndte snakken at falde på kuglen, for hvordan kunne kuglen trille fra toppen til bunden? ​(technology) ​ Vi forklarede Mateo, hvordan det kunne lade sig gøre. Når vi kigger på banen, er der utroligt mange farver, og den ser rigtig fin ud. ​(art) Her snakkede vi meget med Mateo om farverne og om hele kuglebanens facon.

Hvad sker der egentlig, hvis man ruller 4 kugler ned af banen på samme tid? ​(science) Resultatet var selvfølgelig, at kuglerne forsinkede hinanden. Mateo var lettere utilfreds med, at der ikke var god fart på alle kuglerne. Vi prøvede derfor med 3 kugler, hvilket gjorde hele turen ned en smule hurtigere. Vi begyndte hurtigt at tælle, hvor lang tid det tog kuglen at komme hele vejen ned til bunden. Vi talte på vores fingre, og Mateo elskede denne leg! ​(math) Mateo er generelt rigtig god til at tælle, han synes virkelig, at det er sjovt. Det fik vi rigtig lang tid til at gå med.

Vores vurdering

Migoga Junior kuglebanen er virkelig blevet en succes herhjemme. Når de rolige aftenstunder falder på efter aftensmaden og en lang dag i vuggestuen, er kuglebanen rigtig ideel at finde frem.

Fordybelsen, koncentrationen og de utallige muligheder kuglebanen giver, er vi rigtig imponerede over herhjemme. Hele STEAM konceptet kuglebanen er bygget op efter, er helt genial. Vi bruger nu den farverige kuglebane som en fast rutine inden sengetid. Vi er rigtig glade for at have fået kendskab til Migoga Junior kuglebanen. Vi er bare kede af, at vi ikke vidste den eksisterede noget før.

- Camilla Jacobsen

(Den pågældende kuglebane er desværre udgået, men vi henviser til vores andre Migoga JUNIOR kuglebaner)

Læs også anmeldelsen af Migoga Kuglebanen med 150 dele

Læs også anmeldelsen af Migoga Kuglebanen med 213 dele

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjQuercetti

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen