Voksenpoint spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 14 år | Spillere: For 2 eller flere deltagere | Spilletid: Ca. 15 - 45 min | Mærke: Kylskåpspoesi | Antal: 1 spil i æske.

"Voksenpoint henvender sig til dem, der ikke er helt sikre på, om de er voksne eller ej. Dette herlige spil indeholder over 300 træfsikre, sjove og genkendelige spørgsmål, der afslører, hvem af vennerne der går op i ting såsom pyntepuder, kæresteferier, dyre kokkeknive og opbevaringsglas. Når spillet er færdigt, tælles dine point sammen, og du får at vide, hvor gammel du egentlig er. Indstil dig på en festlig stund med masser af grin og sjove grimasser. Spillet er et super sjovt selskabsspil velegnet som supplement til en god middag, fest eller fredagshygge"

En anmeldelse af Voksenpoint

På forsiden af ”Voksenpoint – hvor gammel er du i virkeligheden?” står ”et underholdende spil til alle, der er i gang med at høste voksenpoint” – og det er ikke mindre, hvad det er.Voksenpoint er et lille kortspil, der består af 300 spillekort med spørgsmål. Hvert spørgsmål kan udløse eller fratage voksenpoint. Når man er færdige med spillet, kan man ud fra spillets instruktioner udregne voksenpoint – hvem mon der er den mest voksne i selskabet?

Mange grin undervejs

Jeg skulle til en hyggelig spilleeftermiddag med fem kvindelige kollegaer i alderen 40-45 år. Efter at have læst bagsiden af spillet højt var der ikke i tvivl om, at det skulle prøves som det første spil. Vi åbnede æsken og indeni lå spillekortene, og vi begyndte at læse instruktionerne, som er trykt på låget. Vi havde lidt svært ved først at gennemskue pointgivningen, men det gav mening, da vi kom i gang med det første kort.Man skal tælle point, så vi måtte fluks finde papir og kuglepenne frem. Derefter var vi klar. Vi læste et kort på skift, hvor efter alle svarede og registrerede deres point. Man skal huske at holde styr på, hvor mange spørgsmål, man har svaret på undervejs for at kunne udregne alderen til sidst.

Der var mange grin undervejs især over ”hvis du var tvunget til at vælge, ville du så helst undvære sex eller briller i en hel måned?”, ”Når du skal ud af bilen, er du så begyndt at bruge det lille håndtag over passagersædet?”, ”synes du, at det er hårdere at have tømmermænd, end det er sjovt at være fuld?”.Der var også spørgsmål, vi synes, var svære at svare på og som kunne gradbøjes i fortolkningen og spørgsmål som vi synes, ramte helt forbi os, men som nok ville være sjovere, hvis aldersgruppen blandt spilledeltagerne var mere forskellig f.eks. var der ingen af os, der kunne svare på spørgsmålet ” Ved du, hvad man opbevarer i en humidor?”, da ingen af os anede, hvad det var – så bagefter måtte vi nysgerrigt lige google ordet. Vi kunne ikke se en angivet tid på spilleæsken, så vi valgte at spille spillet i 20 minutter. Herefter udregnede vi voksenpoint og endnu engang var der grundlag for grin og fnis.

Baseret på succesen med kollegaerne, fandt jeg spillet frem sammen med min mand på 44 år samt min 17-årige datter. Det var sjovt at iagttage generationsforskellen, som netop er det, spillet kan sætte fokus på. Og samtidig en refleksion over, hvordan tilværelsen ændrer sig over tid i takt med, man bliver ældre.

Når du handler i IKEA, kommer du så ud med 15 små ting eller et par store ting?” ”Er du begyndt at tage en campingstol med til udendørs arrangementer såsom sportsevents og koncerter?” ”Anvender du gerne IKEA’S blå pose til opbevaring af vasketøj?”, ”Ville du opfatte det som en kompliment, hvis ekspedienten spurgte efter ID, når du skule købe alkohol?”.Nogle af spørgsmålene ramte total plet mens nogle enten den ene aldersgruppe eller den anden ”har du inden for det sidste halve år spist kebab eller pizza efter kl. 3 om natten?”, ”har du nogensinde forsøgt at optage en sang fra radioen og ærgret dig over, at radioværten talte ind over musikken?”. Nogle spørgsmål kunne diskuteres lystigt f.eks. var der lidt uenighed om ærligheden af svaret på spørgsmålet ”Kan du åbne for en slikpose eller med en pose med chips – uden at spise hele indholdet på en gang?”.Der er også spørgsmål, man ikke selv, har tænkt over f.eks. ”kigger du på fjernbetjeningen, når du skal skifte kanal?”. Vi spillede spillet igennem ca. 40 minutter og nåede 35 kort, så der er god mulighed for revanche senere med nye sjove og finurlige spørgsmål.  For begge aldersgrupper var der masser af grin og smil – ligesom det var sjovt som familie at spille et selskabsspil, der samtidig gav anledning til fortsat samtale om ”dengang jeg var ung” eller ”ungdommen i dag”.

Vi var to generationer om spillet – og jeg tror kun, spillet vil blive sjovere, jo flere aldersgrupper der spiller det sammen. Min datter kunne godt også sagtens se sig spille det sammen med sine venner.

Vores vurdering

Voksenpoint er et kortspil, bestående af 300 spillekort med hver 3 spørgsmål. Den kommer i en sjov dekoreret æske, hvor baggrunden er sort og der er motiver rundt i kanten med hunde, nøgler, tulipaner, huse, babyer, biler, tasker, pengesedler – motiver der alle er baseret på spørgsmålene i spillet.Indersiden af æskens låg er gul med påtrykt tekst, hvoraf den første del er spillereglerne og anden del er en uvidenskabelig formel til, hvordan man udregnet pointene til spillernes alder. Bunden af æsken er gul på ydersiden og dekoreret på samme måde som forsiden af spillet. Derudover en udstansning til kortene. 

Spillet er let at transportere, og hvis man kan huske spillereglerne og udregning til alderen, kan kortene bruges uden transportkassen og vil da fylde endnu mindre til f.eks. ferie m.v. Man skal huske, at man skal have noget med på til at notere point undervejs. Dette medfølger ikke i spillet.

Firmaet Kylskåpspoesi er et svensk firma, der har produceret flere quiz og selskabsspil i samme genre f.eks. ”jeg har aldrig”, ”tøsemiddag”, ”upassende” eller ”leverpostej, jantelov og klaphatte”, så hvis man synes ”voksenpoint” ramte plet, så er der flere i samme serie at gå i gang med.  

Voksenpoint henvender sig til dem, der ikke er helt sikre på, om de er voksne eller ej. Dette herlige spil indeholder over 300 træfsikre, sjove og genkendelige spørgsmål, der afslører, hvem af vennerne der går op i ting såsom pyntepuder, kæresteferier, dyre kokkeknive og opbevaringsglas. Når spillet er færdigt, tælles dine point sammen, og du får at vide, hvor gammel du egentlig er.

Indstil dig på en festlig stund med masser af grin og sjove grimasser. Spillet er et super sjovt selskabsspil velegnet som supplement til en god middag, fest eller fredagshygge!

Rigtig god fornøjelse.

- Lone Deleuran

Læs også spilanmeldelsen af Idiotkundskab

Læs også spilanmeldelsen af Leverpostej, Jantelov & Klaphatte

Læs også spilanmeldelsen af Hyggespillet

 

Anmeldelse af spilKylskåpspoesi

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen