Aquaplay supersæt vandkanal anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: Aquaplay | Mål: Opslået: 105 x 115 x 22 cm | Materiale: Polypropylenplast | Vægt: Ca. 3 kg | Antal: 1 kasse med 41 dele.

"Heldigvis har vi andre æsker fra AquaPlay, og en kæmpe fordel ved de forskellige modeller er, at de fuldstændig matcher hinanden og kan bygges sammen til én stor. Det giver noget nyt og ekstra til legen. Man kan enten tage udgangspunkt i de foreslåede konstruktioner, som så sammensættes, eller man kan bygge helt og aldeles ud fra fri fantasi. Ekstra vandbaner indbyder til, at flere børn kan være beskæftiget samtidig – både fordi der ganske enkelt er mere plads at lege på, og fordi der med flere vandbaner medfører flere transportmidler og figurer. Det er hyggeligt og sjovt at observere"

En anmeldelse af Aquaplay supersæt vandkanal

Det er sommer, det er sol, og det er søndag. På alle måder indbydes der bare til at trække legen udenfor, og det elsker alle mine tre børn på henholdsvis 2, 4 og 7 år.

En dag som i dag er de perfekte rammer til at teste AquaPlays Supersæt-vandkanal fra Legebyen.

Vi kender allerede til andre modeller fra AquaPlay. Både voksne og børn er positivt spændte, og det skyldes, at vi sidder med noget både nyt og genkendeligt i hænderne… og genkendeligt fra noget, børnene sidste sommer virkelig elskede, og som de brugte mange timer på i haven i solskinsmånederne!

Med begejstring hjælpes vi alle med at pakke de forskellige dele ud stykke for stykke.

Mens drengene på 2 og 4 år primært begynder at lege, hjælper min datter på 7 år med at danne sig et overblik og at begynde at samle. 

Æsken består af

 • 7 røde “forbindere” til at samle de blå stykker vandbane. På hver af de røde forbindere skal indsættes to stykker tætningstape, så vandet ikke siver ud. Min erfaring fra både denne æske og tidligere sæt er, at tapen holder 100%. Det bliver på, og det holder vandet inde.
 • 2 stykker blå vejbane formet som et T.
 • 2 stykker blå, bueformet vejbane.
 • 2 stykker blå “base” som bruges til start og placering af kran.
 • 1 stort, blåt stykke, som indeholder både vejbane og sluse-system.
 • 3 gule sluseporte.
 • 1 pumpe til sluse.
 • 1 kran. 
 • 3 gule småstykker, som er henholdsvis rampe, startbakke og vand”mølle”, der kan give strøm i vandet.
 • 1 bil.
 • 1 containerskib med 2 containere til.
 • 1 flodhest-figur.

Børnene herhjemme kan ikke selv klikke de blå bane-stykker i de røde forbindere. Det er nemmest at tage begge sider samtidig – ellers skal den ene side lige lirkes lidt med. For en voksen er det meget simpelt og giver fuldstændig sig selv. Det opdages med det samme, hvis der er en samling, der ikke er klikket korrekt på, for så siver vandet ud. Der er børnene gode til at mærke, hvor græsset er vådt :) Når bane-stykke og forbinder som oftest sidder helt klikket sammen, holder de 100% på vandet.Alle tre børn er optagede af at følge med i samleprocessen og hjælper til på allerbedste vis. Det er sjovt at se, hvordan deres personlighed og måske især også alder har betydning for deres fortsatte interesse og leg.

Det er først min datter på 7 år, der bliver mættet af aktiviteten. Hun går lidt til og fra. Min søn på 2 år elsker at køre/sejle rundt med transportmidlerne i banen. Men for ham er et mindst lige så fantastisk element vandet i sig selv. At fylde bilen op og hælde vandet ud over sig selv - eller sine søskende. At klappe så hårdt som muligt i vandoverfladen. At få dyppet tæerne. For mig er det her på ingen måde vigtigt eller afgørende, hvori legen består. Men den er der, og min søn elsker det!Min søn på 4 år rammer i mine øjne fuldstændig den rette målgruppe for en AquaPlay-vandbane som denne. Den anbefalede alder er da også fra producentens side 3-7 år. Det er spot on.

Mit mellemste barn er fra første øjeblik nysgerrig og interesseret og kan slet ikke lade være med at give sig i kast med de elementer og muligheder, vandbanen rummer. Han får placeret pumpen korrekt, og han pumper på livet løs.Konceptet med en sluse fanger han ikke intuitivt, men der skal kun ganske lidt guidning til fra mig, før han med det samme skal afprøve. Og banen er opbygget på en måde, så han naturligvis lykkes med det: Et transportmiddel placeres i den ene side af slusen, mens en gul sluseport lukker af. Der pumpes vand op, som får transportmidlet til at hæve sig, så det kan sejle videre. Til sidst løftes den sidste gule sluseport, så transportmidlet kan glide videre i banen sammen med vandet. Min søn “knokler” for sagen og lever sig så meget ind i det, at han jubler, når vejen gennem slusen er fuldført.AquaPlay påpeger selv, at børn gennem legen med vand-banerne både får erfaring med vandstrøm og retningsbestemmende og udvikler fantasi og kreativitet - det er brandets filosofi under overskriften “leg og lær”, som jeg netop har erfaret, gør sig gældende for især min 4-årige. Fra sluse-systemet kan særligt containerskibet sejle over til kranen, der med den lille krog kan pålæsse eller aflæsse de små containere.Den lille flodhest-figur bidrager til den rolleleg, som kan opstå med vandbanen. Og den kan bestå af mange forskellige slags. Min 4-årige kan bruge mange, lange perioder på at være helt opslugt af vandbanen, selvom den egentlig er meget simpel i sin opbygning.

Fri fantasi 

Heldigvis har vi andre æsker fra AquaPlay, og en kæmpe fordel ved de forskellige modeller er, at de fuldstændig matcher hinanden og kan bygges sammen til én stor. Det giver noget nyt og ekstra til legen. Man kan enten tage udgangspunkt i de foreslåede konstruktioner, som så sammensættes, eller man kan bygge helt og aldeles ud fra fri fantasi.Ekstra vandbaner indbyder til, at flere børn kan være beskæftiget samtidig – både fordi der ganske enkelt er mere plads at lege på, og fordi der med flere vandbaner medfører flere transportmidler og figurer. Det er hyggeligt og sjovt at observere. Dog er det stadig de særlige elementer, der trækker mest: For eksempel pumpesystemet frem for bare er regulært stykke vandbane.

På sommerdage som denne er AquaPlay-banerne bare fantastiske at finde frem, fylde op og fordybe sig med. Mine børn (nok nærmere: alle børn) vil så gerne lege med vand. Når vand-banen er fyldt med vand, er den ikke let at flytte, så vi forsøger inden opfyldning at vurdere, om det er i solen eller skyggen, det er mest hensigtsmæssigt den pågældende dag.Hen over vinteren bliver vores vand-baner pakket væk. Hvis man har forholdene til det, tænker jeg dog bestemt ikke, vand-banerne er forbeholdt sommermånederne. De ville være fantastiske på eksempelvis badeværelsesgulvet en vinterdag. Perfekt indendørshygge! Fordelen ved haven er naturligvis, at den de fleste steder har flere kvadratmeter til rådighed end badeværelset.

Lidt om Aquaplay

AquaPlay havde den første model på markedet i 1977, da en svensk pædagog og en svensk ingeniør oplevede børns glæde ved at lege med vand. De glade og legevenlige farver er blevet udviklet og i dag nøje udvalgt som deres varemærke.I 2014 blev AquaPlay opkøbt af tyske Simba Dickie Group, hvorfor produktionen flyttede fra Sverige til Tyskland. Siden 2015 er AquaPlay-produkterne produceret i BIG-produktionsanlægget i Burghaslach, beliggende ved siden af A3-motorvejen mellem Würzburg og Nürnberg. Den dækker i alt 320.000 kvadratmeter og er hjemsted for en af de mest moderne legetøjsfabrikker i Europa.Alle produkter er lavet af højkvalitets- og genanvendeligt plastik og er testet i henhold til de nyeste standarder EN 71 og ASTM. Ved brug af masterbatch med høj UV-stabilitet og optimal farveægthed er AquaPlay-produkterne solide og ikke falmende, selv efter lang tids isolering. Ved lav UV-stabilitet falmer farven hurtigt, og plastmaterialet bliver smuldrende og kan revne. Hvis AquaPlay-produkterne ikke skal bruges i længere tid, anbefales det at dække vand-banerne til eller opbevare dem inde.AquaPlays vand-baner, herunder naturligvis også Super-sættet, er CE-mærket. Dette stempel bekræfter, at produkterne er i overensstemmelse med minimumskravene i de respektive EU-direktiver.

Supersæt-vand-banen – og de øvrige sæt fra Aquaplay, der forhandles hos Legebyen – får vores bedste anbefalinger.

- Elisabeth Kristensen 

Læs også anmeldelsen af Aquaplay Superfun

Læs også anmeldelsen af Aquaplay Startsæt

Læs også en blog om Aquaplay vandkanaler Anmeldelse af legetøjAquaplay

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen