Polydron XL 36 dele anmeldelse

Alder: Fra 6 år | Materiale: ABS plast | Mål: Firkanterne måler L:40 x B:40 cm | Farve: Assorteret i rød, blå, gul & grøn | Mærke: Polydron | Serie: Polydron XL | Antal: 36 dele

"Ud fra et pædagogisk perspektiv, er der rigtig meget læring i legen med og omkring Polydron XL-sættet. Blandt andet når børnene sætter figurerne sammen til større og mindre byggerier, her bliver deres motoriske færdigheder udviklet og stimuleret. I den helt tidlige proces, hvor børnene skal beslutte sig for, hvad der skal bygges, bruger de fantasien og øver sig i at holde det store overblik. De bliver blandt andet udfordret i denne tænkning, når byggeriet skal stabiliseres og de skal forudse hvilke figurer, der skal bruges hvor"

En anmeldelse af Polydron XL 36 dele

Konstruktions legetøj og hulebyggeri er to sikre vindere hos de fleste legeglade børn og barnlige sjæle. Polydron har været så smarte at kombinere dé to i deres XL-sæt.

Sommeren nærmer sig, dagene bliver længere, varmen spreder sig og indbyder til leg og samvær udendørs. Så tag børnene i hånden og byg jeres helt egen hule, et hus eller måske et lille slot. Med Polydron kan i skabe jeres eget legehus, som kan være i konstant forandring.

Praktisk om Polydron og XL sættet

Polydron er et engelsk mærke, som startede udviklingen af de originale firkanter og trekanter, der let kan sættes sammen til 2D og 3D konstruktioner, for omkring 50 år siden. Siden den spæde start, er mærket blevet ret så populært hos både børnefamilierne og i institutionerne. Flere af Polydrons produkter har også vundet priser, blandt andet Creative Play Awards 2021og Teach Early Years Awards 2020.

Polydrons produkterne er designet i England af erfarne undervisere og udviklere. De bliver udviklet med et stort fokus på pædagogisk og faglig udvikling hos børn i forskellige aldre og udviklingsfaser.

Derudover er et af Polydrons hovedtemaer sikkerhed og høj kvalitet, produkterne er CE mærket.

XL-sættet består af 36 dele, hvoraf 24 er firkanter og 12 er trekanter. Delene måler hver især 40 cm x 40 cm. Figurerne kommer i flotte klare farver, som de fleste børn er glade for. De sættes let sammen og selv de små børn kan være med til at bygge.

Polydron har også en anden serie, som hedder GIGANT, de måler 20 cm x 20 cm, og de er også kompatible med XL-serien.

Sættet kan både bruges udendørs og indendørs. Det rengøres let med en opvredet klud.

Sættet indeholder

XL-sættet består af hele 36 dele i farverne rød, blå, gul og grøn, som fordeler sig på følgende:

  • 12 firkanter med små huller.
  • 12 firkanter med fire firkantede huller i.
  • 12 trekanter.
  • En inspirations folder.

Legens gang med Polydron Xl sættet

Kassen som Polydron XL-sættet kommer i, var knap nok åbnet, før pigerne stod med hele kroppen begravet i den. De farvestrålende figurer fløj nærmest om ørene på dem, og man kunne hurtigt fornemme, at fantasien arbejdede på højtryk.

Først byggede pigerne lidt hver for sig, indtil de besluttede sig for at bygge sammen. De blev enige om at lave en af konstruktionerne fra inspirationsfolderen. Først fandt de, de dele, som de skulle bruge, og så gik de ellers i gang i fællesskab.

Silje fandt ret hurtigt sit eget system i sammensætningen af figurerne. Til at starte med lagde hun dem på jorden og brugte således jorden som modstand, når de skulle klikkes sammen, det gik ret nemt. Da konstruktionen stod op, synes hun, at det blev lidt sværere. Men hun fandt kort tid efter et nyt system, hvor hun lagde figuren vandret oven på den andens klik system. På den måde fandt hun ud af, at bruge den ene figur som modstand, så de igen klikkede let sammen.

Lucca havde lidt sværere ved at finde systemet, men det kunne hendes storesøster heldigvis hurtigt hjælpe hende med.

Pigerne fik hurtigt bygget et hus, som lige så hurtigt blev til en tunnel og kort efter til et lille slot med tårne.

Byggeriet var til stor glæde for pigernes små fætre, som efterfølgende legede med konstruktionerne sammen med pigerne.

Hver gang Polydron XL-sættet findes frem, konstrueres der nye flotte figurer, bygningsværker og skulpturer.

Pigernes egne ord om Polydron XL sættet

Lucca 5 år: “Jeg kan faktisk rigtig godt lide at bygge ting, specielt huler. Så kan man tage sine bamser og tæpper med ind i dem og hygge sig. Jeg synes, at det er ret sejt, at man kan bygge sine helt egne idéer, med alle figurerne.

Min storesøster viste mig, hvordan jeg skulle sætte dem sammen, så det kan jeg sagtens finde ud af.”

Silje 8 år: “Jeg synes, at det er rigtig sjovt at bygge forskellige ting med firkanterne og trekanterne. Jeg synes, at det er sjovest at lave noget, som vi kan være inden i eller kravle rundt i. Det er lidt sværere for mig fordi, at jeg er lidt større end Lucca, men det synes jeg, bare er sjovt.

Man skal bare bruge sin fantasi, så kan man bygge nogle ret fede ting.

Jeg synes ikke, at det er svært at sætte dem sammen. I starten prøvede jeg mig lidt frem og så fandt jeg ret hurtigt ud af det. Det er også mega nemt at skille det ad igen, så man kan bygge noget nyt.

Sammen med min onkel byggede jeg en dag et hus, som vi satte i enden af et telt og en tipi. Så kunne vi gå igennem og bruge alle tre som én lang hule. Det var ret sjovt.”

Morens og pædagogens mening om Polydron XL sættet

Polydron er sjovt - både for stor og lille, barn og voksen. Sættet indbyder til rigtig mange sjove lege, lige fra idéen om hvad der skal bygges, til byggeriet og den efterfølgende leg med og omkring byggeriet.

Polydron XL-sættet henvender sig både til privat- og institutionsbrug.

Sættet indeholder tilpas mange dele til, at man kan lave nogle fede konstruktioner og byggerier. I den medfølgende inspirations folder kan børnene få gode idéer til byggeriet, hvis fantasien lige har brug for at blive sat i gang.

Ud fra et pædagogisk perspektiv, er der rigtig meget læring i legen med og omkring Polydron XL-sættet. Blandt andet når børnene sætter figurerne sammen til større og mindre byggerier, her bliver deres motoriske færdigheder udviklet og stimuleret.

I den helt tidlige proces, hvor børnene skal beslutte sig for, hvad der skal bygges, bruger de fantasien og øver sig i at holde det store overblik. De bliver blandt andet udfordret i denne tænkning, når byggeriet skal stabiliseres og de skal forudse hvilke figurer, der skal bruges hvor.

Socialt udvikler børnene deres evner til at agere med hinanden i den fælles leg omkring Polydron sættet. De øver sig i at samarbejde, kommunikere, gå på kompromis og være sammen om et fælles tredje.

Læring som de kan bruge i alle livets hverdagssituationer. Herhjemme er vi rigtig glade for Polydron XL-sættet. Pigerne bruger hurtigt mange timer i haven med at bygge, skabe og lege med sættet.

Deres små fætre på 2 år og 3 år er også fans, de elsker når kusinerne laver huler, som de bagefter kan hygge sig i sammen.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af Polydron Gigant 80 dele

Læs også anmeldelsen af Polydron Gigant Octoplay 

Læs også en blog om huler og hulebyggeri

 

Anmeldelse af legetøjPolydron

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen